Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie płatka przedniego zastawki mitralnej i nerwica

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 18 lat , tetno w ciagu dnia mam nie miejsze jak 80 (chyba ze sie bardzo wycisze) , czasem dodatkowe skurcze, cisnienie nie wysokie a rozkurczowe nigdy nie wieksze jak 80, czasem mam lek , ze jak cos zaczne robic fizycznego to mi tetno skoczy ale nie zawsze, kiedy dotykam tetnicy i mysle o tym to przyspiesza puls, biore czasem propranolol- pomaga, w nocy spie i mam sny co chyba znaczy ze nie ma zadnych zaklocen, nigdy sie nie budze w nocy , robione echo, ekg , krew , mocz ekg- nic chyba nie wykryto echo- wypadanie platka przedniego zastawki mitralnej, nie trzeba leczyc , dominuja zaburzenia nerwicowe krew- nic bralem potas i magnez bo sadzilem ze mam niedobor ale to tylko pogarszalo wiec nie biore Wiec, co mi moze byc ?
Cześć Masz wypadanie płatka więc to on powoduje różne sensacje w organizmie. Wiem bo mam to samo i przewałkowałem wyszystko co dotyczy tej małej nieprawidłowości. Lęk bardzo często towarzyszy przy wypadaniu ponieważ ma to wpływ na nasz układ nerwowy z tad też problemy z pulsem, ciśnieniem itp.