The_Man Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam, od urodzenia choruje na serce, jakis rok temu na badaniach wykryto u mnie wydluzony odstep PQ do tego nadcisnienie i tachykardie. Betablokerow dostac nie moglem ze wzgledu na PQ, biore leki na nadcisnienie i monitoruje puls. Od jakiegos czasu interesuje mnie czy jest gdzies dostepny jakis program i specjalne urzadzenie pod USB sluzace do pomiaru aktualnego tetna. Spotkaliscie sie moze kiedys z czyms takim? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość abisynka Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 wiem tylko o ekg przez telefon ale o komputerze nic nie słyszałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stracatella Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Profesionalny będzie pewnie tylko holter, ale są takie zegarki dla sportowców można je kupić z programem do komputera. Jest to średnio wygodne bo trzeba sobie zapiąć taki pas na piersi, ale dość dobry pomiar (zależy oczywiście od jakiści sprzętu). Program komputerowy analizuje puls w ciągu dnia i można go zapisywać dzięki czemu możesz przeprowadzać dowolne analizy (godzinowe, zależnie od pory dnia a nawet tygodniowe średnie itp). Dane przesyłasz z zegarka przez USB. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi