Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Biosotalu na dodatkowe skurcze komorowe

Gość Gabi33

Rekomendowane odpowiedzi

ok, przepraszam Mila, ze dopytuję. po prostu malo tu jest osób z częstoskurczem komorowym, prawie wcale, nikogo takiego nie znałam, a nie chce czytac o tym na necie, chciala raczej z kims pogadac, kto to przezywa, od czego to, dlaczego, jak się zaczęło , itd. ale rozumie, że nie chcesz o tym rozmawiac, szanuje to i przepraszam.
wiem o tym Mila. Chcialam poznac *na żywo* historię osoby, ktora ma częstoskurcz komorowy, to wszystko. dzięki, że w trosce o mnie nie chcesz mi jej przedstawić. mówie-trudno, ja podrąże dalej, chcoc jestes tu pierwszą osoba z taką dolegliwością. wiekszosc ma częstoskurcz nadkomorowy, ja zachorowalam 2 miesiace temu i chce poznac rozne oblicza tej choroby i tyle, zeby wiedziec o co pytac jeszcze lekarza. pozdrawiam.
gabi skarbie - napisz wątek częstoskurcz komorowy - ale najpierw sprawdź czy tu takiego nie ma - jak jest to go uaktywnij wpisując swoją historię - polecam i kobietko kocghana nie stresuj się tak bardzo - wiem że to bardzo trudne i rozumie cię doskonale. będę za ciebie trzymała kciuki :) skontaktuj się z dr walczakiem

Biosotal  przymowałem 3 dziennie. Początkowo bardzo dobrze pomagał. W sanatorium kardiologicznym, w odstępie 2 dni, miałem dwa napadowe migotanie komór trwające ok. 6 godzin, a po powrocie z leczenia sanatoryjnego wylądowałem na SOR z migotaniem i trzepotaniem serca. Miałem kardiowersję elektryczną. Od prawie roku przyjmuję polfenon 150 (3xdz.) i jak  dotychczas mam tylko sporadycznie krótkotrwałe (kilkusekundowe) "próby" migotania. Lekarze podpowiadali mi, że w początkowym etapie migotania, oprócz dodatkowego polfenonu, powinienem wziąć pod język diazemam 5 mg, a jak to nie pomoże - jechać na SOR.