Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutki uboczne zażywania Relanium przy nerwicy

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , ja tu pierwszy raz jestem bo też cierpię na nerwicę (chyba) objawy nerwicy mam wręcz książkowe , robiłam badania i wszystkie mam OK lekarka stwierdziła tachykardię , a po prześwietleniu szyi wyszło że mam (podniesioną lordozę szyjną) wizytę u neurologa mam dopiero na listopada.Muszę się męczyć ale pomaga mi zwykły Amol biorę go na cukier i po 20 min. serce mi sie uspakaja i czuję się lepiej.Pozdrawiam
witam :) znowu mam gorszy dzień wyszłam dzisiaj do (ludzi) bo musiałam .Stojąc na poczcie w kolejce czułam się bardzo dobrze ,ale jak sobie przypomniałam że mogę zasłabnąć , to od razu poczułam jak mi się robi ciepło a moje serce zaczyna szaleć.Musiałam wyjść z poczty i szybko wiać do domu , do łóżka w nim czuję się bezpiecznie , wzięłam walidol zrobiłam sobie melisę.Pikawa się uspokoiła jak wrócili domownicy , ale teraz jak wiem że zaraz trzeba iść spać to znowu ogarnia mnie panika że coś mi się stanie a oni nawet nie będą wiedzieli:( pozdrawiam i wracam pod kołdrę
Witaj Marcin.Witam Wszystkich. Podpowiadam Wam zapoznanie sie z historią mężczyzny, który wyszedł z nerwicy .Oto link http://moja-nerwica.republika.pl/ Chyba nigdzie nie spotkałam sie z tak dobrymi wskazówkami jak postepować z atakiem paniki i co ja wywołuje.Radze sobie te historię wydrukowac i na co dzień z niej korzystac. Żeby poradzic sobie z nerwica ( jakiekolwiek będą jej objawy) trzeba zie wziąć za zmiane myślenia.Na moim watku *Lęk jest naszym przyjacielem* zainstalowałam materiały dot.przyczyn powstawania lęków oraz rady jak zmienic swoje myslenie na korzystne, pozytywne. Zapraszam zainteresowanych.Ja znalazłam swój sposób na nerwice lekową i natręctwa myslowe, moze moje doswiadczenia przydadzą sie komus do odzyskania zdrowia.Pozdrawiam..
Luca!! - *Polozylem sie i zmierzylem cisnienie - pokazalo mi 156/99 strasznie sie przestraszylem dostalem drgawek caly sie trzeslem * miewałem podobnie! Nie wiem co to jest. Nagły napadn paniki, zdenerwownie, kołatanie serca drgawki, przerażenie, że zaraz umrę, że jestem na coś chory itd. Nie mam pojęcia, co to jest! Nie wiem do kogo się z tym z tym zwrócić - kardiolog, może po prostu do przychodni?
Gość michał  rhode
Witam wszystkich opisujecie tu bardzo różne objawy tej paskudnej choroby ale jakże podobne .Ja się już męczę z tym od 15 lat ,jestem tak wykończony że czasem dopadają mnie okropne myśli. Myślę że gdyby nie moje kochane dzieci już dawno bym się złamał do końca . Jak mnie dopada to nie jestem w stanie nic robić nie mogę ani pracować ani nic innego. Od pięciu miesięcy nie mam nawet dwóch godzin dobrego samopoczucia.Pisząc to bardzo się męczę jest to prawie ponad moje siły. POcenie się, wewnętrzne drżenie, brak skupienia, przeszkadza mi wszystko i wszyscy, w głowie pulsuje jakby ciśnienie w czasce raz bylo bardzo duże a raz niskie a przy tym wszechobecna myśl że zaraz zejdę z tego świata a przecież mam małe dzieci. Już niewiem co mam robić, ile to już razy straciłem dobrą pracę chyba nie jestem w stanie policzyć. kilka razy wywoziłem dzieci albo do mojej siostry albo mamy bo nie byłem w stanie zapanować nad sobą. Pewnie zapomniałem o wielu bardzo istotnych dziwnych objawach ale znowu mnie nachodzi więc muszę kończyć , proszę o kontakt i jakieś rady bo sam już nie wiem co mam robić . pozdrawiam wszystkich michał
Gość czarownica

Nie jestem lekarzem ale duzo wiem i dużo czytam:) ,to tak na wstępie... przy wszelkich dolegliwosciach zwiazanych z ukł. nerwowym, depresjach, nerwicach wskazane jest uzupełnić niedobory niedocenianego kwasu omega3 czyli w naturalnej postaci olej lniany(dostępny w aptece), siemie lniane, ryby przede wszystkim morskie(szprotki ,makrele mają go najwięcej), wg. najnowższych teorii to właśnie niedobór kw. omega 3 powoduje szereg chorób psychicznych i neurologicznych, zachęcam do lektury i poszukiwań: Jadwiga Górnicka ,,Apteka Natury*, Michał Tombak ,,Uleczyć nieuleczalne**, i najbardziej odpowiednie w ww. temacie,,Zdrowiej!Pokonaj lęk,stres i depresję* dr Dawid Servan-Schreiber

W dniu 27.07.2008 o 11:37, Gość Marcin napisał:

Witam Prawdopodobnie mam nerwice 🙂 Ale do tego dzoszedlem sam wraz z lekarzami. Zaczelo sie niecaly rok temu po odwiedzeniu moje przyajciela grobu. Zaczelo sie 1 atakiem ,pogotowie,hydroxyzyna, standard. Pare meisiecy przerwy i ataki sie zwiekszaly az do kilku dzienie ,lub jeden wielki atak trwajacy kilka dni. Bylo ciekawie ;] Bylem juz w stanie ze bez fiolki z relanium z domu nie wychodzilem, mowie wam stany nieziemskie 😘 Pare wizyt w szpitalu u lekarza badania w normie. Minelo tak okolo meisiaca moze 4 czas dziwnie lecial, i mowie koniec, nie daje rady tak zyc.postawilem sobie warunki. Rok czasu daje sobie na ogarniecie choroby do stanu max 1 atak na tydzien lub rzadziej albo schodze z tego smutnego apdolka. Jak wiadomo z nerwica taka zyc sie nie da, a ja jestem czlowiek co to bezsensownie umeczac sie nie lubi. Poczytalem tu i tam , zrobilem wewnetrzny rachunek sumienia. Wyciagnalem wsyztskie sprawy o ktorych juz nawet swiadom nie bylem ze sa we mnie. Oplakalem je, wyzloscilem sie na nie itp. zaczoelem psychoterapie oraz leczenie magnezem. Po 2 spotkanaich po dziwnych perypetiach z psychoterapi zreygnowalem, kuracja magnezem zostala.Ona mi dala chyba najwieksze rezulaty, albo to efekt palcebo, nie wazne wazne ze nie biore zadnych uspokajaczy ;] Ataki nerwicy jak to ataki zaczely byc rzadsze slabsze. Krocej sie rozkrecaly krocej trwaly krocej po nich dochodzilem do siebie. Obajwy sa rozne tydzien mam takie tydzien takie zmeinaja sie.Obcenie prawie nie mam lekow ale zostaly objawy somatyczne. Nie bede wymeinial zeby nie sugerowac komus.Ok, tyle wstepu troche rozlazlego. Do sedna. Jest jeden atak ktory mnie wkurza i niepokoi. A mianowicie Telepawka. Juz opisze jak ja to odczuwam i kiedy. Ten atak mam tylko i wylacznie gdzy siedze slabsza wersja, oraz gdy leze full opcja, gdy dodatkow zakne oczy to juz full opcja z bonusami 😄 Jak latwo sie domyslec z zasneiciem mam wtedy problem. Atak ten wystepuje niezbyt czesto ale jest dokuczliwy. zaraz wroce do pewnych obserwacji. kilka dni temu kupilem glukometr, wiadomo poziom cukru we krwi sie roznie objawia. Chcialem wiec go na biezaco obserwowac. Badalem krew przez 3 dni rano na czczo bylo ok jak zawsze 🙂 Wracajac do telepawki. Wczoraj w nocy mailem jedna , po dosc dluugiej przerwie, przyszla silna.Nerwica jest zlosliwa, przekonalem sie o tym dawno.Prubowalem ja zatrzymac , nei dalo sie. Ok, sobie mysle przetrwam. Ale mowie weekend jest chce odpoczacz, wziolem 2 mg relanium po paru meisiecznej przerwie. Siedze czeak az sie relanium wkreci. Naszlo mnie zrobie sobie test na poziom cukru. I tu sie zaczyna ta dziwna sprawa. Jako ze w objawy ciala juz nie wierze za bardzo to w pomiary krwi jaknajbardziej. Wynik mnie zszokowal niemilosiernie. glukometr wysietlil komunikat ze poziom cukru jest EXTREMALNIE niski na pomiar !!! Mysle co jest? Zjadlem kolacje godzine temu i mailem obok siebie dzbanek slodkiej herbatki zielonej ktora popijalem. Czyli az takiego spadku cukru nie powinienem miec. Ok mysle moze pasek byl trefny 10 min pozniej badam krew. TO SAMO...Hmm dziwne. Ok, konsumpcia batonika, 5 min pozniej 3 pomiar.Powtorka. I jakbymnie trzustka zaczela bolec, ale to zignorowalem bo przy atackach wszystko sobie wkrecimy 🙂 Mowie pie...ole ide spac. Relanium pomoglo mi zasnac. I tu moje pytanie: czy realnium moglo az tak wplynac na pomiar krwi? W sumie zrobilem 1 badanie 5 min po polkniecu czyli moglo jeszcze do krwioobiegu nie wplynac. Czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem? Dziekuje Pozdrawiam

W dniu 10.03.2009 o 17:26, Gość Luca27 napisał:

panika

Witam, ja mam podobnie sprubojcie sobie zrobić badania na serotonine, dopaminą, ja spróbuję może są niedobory, już sam nie wiem