Skocz do zawartości
kardiolo.pl

ucisk w klatce

Gość Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

od listopada zmagam się ze sporym dyskomfortem tzw uciskiem/gnieceniem po lewej stronie klatki piersiowej, wcześniej ta dolegliwość pojawiała się na następny dzień po spożyciu alkoholu i mijała po kilku dniach, natomiast od końcówki zeszłego roku jest już codziennie i nieprzerwanie, ból się nie nasila ani nie słabnie. 2 lub 3 razy wystąpiły kołatania serca. Lekarze jakich odwiedziłem:

2x gastrolog - zrobiono gastroskopie i stwierdzono refluks i powiedziano mi, że to nie od tego jest ta dolegliwosc (przyjmowalem wszystkie mozliwe leki, inhibitory, syropy itp)
2x kardiolog - zrobiono 4x ekg, 2x echo serca, 1 x proba wysilkowa i również stwierdzono, że to nie to
1x neurolog - stwierdzono, że wszystko w normie
2x fizjoterapeuta - też stwierdził, że to nie to
1x internista - wstępna diagnoza, że to psychosomatyczny problem
1x psychiatra - wstępna diagnoza, że to psychosomatyczny problem

pytanie czy ktoś się spotkał z czymś podobnym i co to może być? czy jest sens robić tomografie klatki piersiowej i rezonans serca bo wcześniejsze badania mogły nie wykazać nic?

tak się składa że mam podobny problem ,nie ciągle ale co jakiś czas się pojawia ,potem znika. Wizyty u kardiologa pokazują że wszystko jest ok. Powinieneś sprawdzić czy to nie jest problem żołądkowy, ja brałem leki na zgagę najlepiej pomagały na bazie omeprazolu przez jakiś czas problem znika ,jeśli wcześniej problemy pojawiały się po alkoholu to warto pójść tym tropem. Powodzenia