Skocz do zawartości
kardiolo.pl

anetas

Rekomendowane odpowiedzi

W listopadzie upłynie 2 lata od mojej operacji albo raczej zrobienia ze mnie kaleki, jakbym miała tą wiedzę co dzisiaj odwlekałabym operację jak najdłużej.Musisz sobie zdawać sprawę z zagrożeń,jest to operacja na otwartym sercu i zawsze coś nieoczekiwanego może się zdażyć,mimo że *lekarze* zapewniają iż jest mały procent,że coś może pójść nie tak.
Do Asia: Witam, nie wiem w jakim szpitalu była Pani operowana - ale plastyka zastawki nie jest czymś strasznym - mi w Polsce plastykę zastawki wykonano w 1993 - i przez 13 lat funkcjonowała - ale ponieważ mam b. poważną wadę - *dla bezpieczeństwa* mam już sztuczną zastawkę - i nie nazywajmy się kalekami - bo nie jesteśmy - ja żyje normalnie - pracuję, podróżuję, i jest super. Pozdrawiam i życzę optymistycznego podejścia do życia.
Witam, może temat jest odległy, ale jeżeli potrzebujesz informacji którymi mógłbym się podzielić, a jestem w ich posiadaniu to proszę o kontakt. Jestem po plastyce zastawki mitralnej - kwiecień 2008. Była to jedna z najbardziej słusznych decyzji w moim życiu (DZIĘKI LEKARZOM DO KTÓRYCH TRAFIŁEM). Wracam do normalnego życia. Pozdrawiam i życzę optymistycznego podejścia do zycia.mirwil.
@mirwil: Tylko pamiętaj, dbaj o siebie. Plastyka zastawki, często nie wytrzymuje tak długo jakbyśmy sobie tego życzyli. Ja miałam spokój przez ok. 10 lat. Potem 3 lata - ciężkie - powrót choroby i rok 2006 wymiana na sztuczną zastawkę. Choć przez te 10 lat zyłam na wysokich obrotach. Człowiek naprawdę wraca do życia. I Tobie też tego życzę.
witam, mam 23 lata niedlugo czeka mnie operacja, prawdopodobnie plastyki płatka. czy po wykonaniu takiego zabiegu i powrocie do zdrowia moge w pelni korzystac z zycia mysle tutaj o *pełnym* korzystaniu takim jaki wysiłek fizyczny czy spożywanie alkoholu?? Jezeli jest ktos chetny na odpisanie mi za co bardzo z gory dziekuje to podaje swoj mejl berecik01@wp.pl
Witam.Plastyke zastawki aortalnej mialam wykonana w1990 roku w Aninie.Po trzech dniach zostalam wypisana do domu.We wrzesniu 2000 roku w łódzkiej klinice na Sterlinga przeszłam operacje wszczepienia sztucznej zastawki aortalnej i mitralnej oraz plastyke trojdzielnej.Mialam wtedy 25 lat i bylam najmlodsza pacjentka na oddziale,ktorej nie dawano szans na przezycie.Niedługo minie 9 lat od operacji,czuje sie dobrze codziennie przyjmuje leki,badam INR.Ogolnie jest wszystko ok.Pozdrawiam