Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze nad piersią i ostry ból przy głębokim wdechu

Gość Aleksandra

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aleksandra
Witam. Mam 22 lata, 157cm wzrostu i 53kg wagi, nie palę, piję okazjonalnie. Co jakiś czas zdarzają mi się dziwne ból. Wszystko jest ok, czytam, albo spię, albo wykonuję prace domowe i nagle nad lewą piersią lub zaraz za nią łapie mnie dziwny skurcz. nie jest on szczególnie bolesny, właściewie to ostry ból czuje dopiero kiedy próbuje wziąć głęboki oddech. Nie mam żadnych duszności, nie pocę się, nie jest mi mdło, wszystko jest normalnie tylko odczuwam nad piersią pewien dyskomfort. Lekarz powiedział mi iż są to *nerwobóle*, ale chciałam się upewnić czy jakaś choroba serca objawia się w taki sposób, czy mój lekarz po prostu mnie nie spławił. Z moich obserwacji wynika iż owszem bóle pojawiają się w stresujących dla mnie okresach, ale wolę się dowiedzieć czy mam walczyć o skierowanie na jakieś badania, czy po prostu zacząć się odstresowywać.
Witam..wlaśnie przeczytałam o Twoich bólach,bo ja mam dokladnie takie same bole pod piersią,raz kłucie,raz pieczenie a czasem nawet nie moge zlapać oddechu.Pierwszy raz jak mnie zabolalo to bylam bardzo zdenerwowana,ale teraz unikam stresu a nadal mam bole..zastanawiam się czy mam iść do lek,czy jest senns?czy da mi jakis lek ktory mi pomoże?

Witawiec mam 19 lat i od jakiegoś czasu zmagam sie z silnym bólem pod lewa piersia , zazwyczaj ból ten pojawia sie wtedy gdy cisnienie mam niskie a puls wysoki . bardzo sie stresuje , bylam nawet u lekarza i stwierdzil on tarczyce wiec zrobiłam badania TSH i wyszły w normie . CO MAM DALEJ ROBIC