Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Udar mózgu i padaczka po operacji rozwarstwiającego się tętniaka aorty

Gość kasia23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,u mojego taty w zeszłą niedziele wykryto tetniaka aorty rozwarstwiajacego sie,nie bylo czasu do namysłu tylko od razu operacja(trwała 13 godz)teraz tata lezy w szpitalu,pomału zaczeli wybudzac go ze spiaczki ale...okazało sie ze siadły mu nerki do tego ma migotanie przedsionków udar lewostronny,martwice palców u stóp...z nerkami niby lepiej,wczoraj bylismy u niego miał otwarte oczy i poznał nas w miedzy czasie dostał padaczki i cisnienie skoczyło mu do 190,Jestem załamana,moj tato ma 53 lata ale widok był straszny przed chwila dowiedzielismy sie ze zrobili mu oddychanie przez gardło,kompletnie nie wiem co sie dzieje i co robic.Tata lezy w wojskowym szpitalu w Bydgoszczy(tu ukłon dla lekarzy i pielegniarek z tego szpitala)Chciałabym poznac jakas osobe ktora przetrwała taka operacje,zabija mnie mysl o cierpieniu taty chce wiedziec jak to wszystko przebiega.Prosze o pomoc...
Dziękuje serdecznie,my caly czas wierzymy ze tatko z tego wyjdzie,jeli chodzi o lekarzy to musze przyznac ze w Bydgoszczy sa wspaniali,przynajmniej Ci z ktorymi mielismy doczynienia,a ja mieszkam w 15 tys misteczku i tu poprostu jest tragedia,człowiek umiera a ktos tam stwierdził ze to zgaga.tym bardziej ze tydzien u nich lezał.Brak słów.Gdy pojechałysmy z mama do szpitala w bydg,lekarz pierwsze co do nas powiedział to co ten pacjent robił w tamtym szpitalu,natychmiast powinien byc przewieziony do nich,do tego wszystkiego nie zostałysmy powiadomione ze tate przewieziono,mama dowiedziała sie na drugi dzien bo tata nie odbierał komorki i pacjent ktory z nim lezał nam o tym powiedział.JESTEM ZBULWERSOWANA
Kasiu głowa do góry-będzie dobrze.Mam nadzieję, że Twój Tata ma silny organizm i da radę :-)co do rurki w gardle to pomaga mu oddychać, no i jest pod opieką specjalistów a to najważniejsze.Myślę, że w razie potrzeby lekarze wprowadzą go w stan śpiączki farmakologicznej.Bardzo późno trafił na stół ale przeżył operację a to już bardzo dużo.Trzymam kciuki za Was i za Twojego Tatę. pozdrawiam ciepło Aśka