Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Biegunka, gorączka, drgawki, ból głowy i żołądka

Gość pola

Rekomendowane odpowiedzi

Być może ktoś z Was będzie tak miły i podzieli się wiedzą w temacie mi żyć nie dającym. Więc od 3 dni mam b.poważne problemy z żołądkiem (tak sądzę, choć dotyczy to również jelit). Zaczęło sie późnym wieczorem - wielogodzinną biegunką. W nocy o 4.00 na ranem obudziłam sie z wysoką gorączką 39 st. temperatury+ drgawki zimna - zażyłam Paracetamol. Rano obudziłam się znów z gorączką ponownie 39 st. + okropny ból głowy. Caly dzien przespałam zwijając sie z bólu i pędząc do toalety. Po ok. 5 tabletkach zbijających temperaturę gorączka spadła a ból zmalał dopiero wieczorem. Dnia następnego miałam stan podgorączkowy a ból w żołądku objawiał się tylko od czasu do czasu silnymi skurczami żołądki. Dziś nie mam gorączki ale skurcze i biegunka nadal występują. Przez te 3 dni nieustannie towarzyszyłam mi biegunka i gorączka i bóle żołądka. Podejrzenie od początku było jedno - zatrucie truskawkami, które jadłam popołudniem pierwszego dnia. Jednak czy zatrucie jedna miseczką umytych truskawek może tak dolegliwie być odczuwalne? Ponadto w ostatnich 4 miesiącach nie stosując żadnej diety, schudłam ok 5kilo - choć w tym okresie codziennie byłam w ruchu nawet do 14h/doba. A od jakiegos czasu paru miesięcy mam na dłoniach wysypke - coś jakby potówki. We wczesniejszych latach zdarzało mi się to i było to diagnozowane jako obiawy stresu. Czy to sie kwalifikuje do Helicobactera pylorii?????? Jeśli ktoś z Was mógłby mi cokolwiek w tym temacie odpisać, bede b.wdzięczna
Po pierwsze trzeba sie udać do lekarza, ponieważ wystawić diagnoze przez internet nie jest ciężko, ale jest niemożliwe. Hmm Helicobacter Pylorii bakteria jest bardzo popularna oraz często nie daje objawów, ale co do pytania oczywiśćie może dawać takie objawy, ale głowa do góry mało prawdopodobne.

Ja miałam podobnie gdy mialam salmonellę. skurcze brzucha byly tak potezne, ze nie moglam chodzic i myslalam ze to wyrostek.takim sposobem wyladowalam w szpitalu. biegunke mialam tydzien! bo lekarze w uk nie wiedzieli co mi jest i dostawalam tylko paracetamol i w kolko mi robili usg w kierunku tego wyrostka.