Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca nasilające się przy głębokim oddychaniu, śmianiu i kichaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Serce klulo mnie chyba od zawsze, ale jakos nigdy nie zwracalam na to uwagi, bo przechodzilo po kilku sekundach, jednak jakis czas temu mialam straszny bol, ktory utrzymywal sie tydzien, nie moglam wziasc glebszego oddechu a nawet smiac sie czy kichac, bo sprawialo mi to przeogromny bol, nie moglam takze lezec na lewym boku, po przejsciu kilku krokow sapalam jakbym biegla na maratonie, bol promieniowal do lewego ramienia i lopatki. Poszlam do lekarza, zrobili mi ekg, ktore wykazalo, ze serce za szybko bije. Dostalam skierowanie do ortopedy, bo mam sklolioze, zrobiono mi rtg, ktore wykazalo lekkie skrzywienie, lekarz jednak powiedzial, ze nie jest to przyczyna owych boli. Internista przepisal mi magne b6 oraz milocardin, bole przeszly, ale nadal co jakis czas wracaja, wprawdzie nie sa juz takie intensywne, ale jednak sa... Czy ktos moze mial podobny problem i wie co to moze byc?
Gość LaURuŚKa
Ja także miewam dziwne bóle w okolicach serca, a mam tylko 15lat. Kiedyś, kiedy jeszcze rosłam i to dosyć szybko, lekarze mówili, że to właśnie wzrost jest przyczyną, bo serce ze wszystkich organów rośnie najwolniej. Ale ja już nie rosnę przynajmniej od roku, a kłucie mniej więcej po środku, trochę z lewej strony klatki piersiowej od mniej więcej półtora miesiąca, staje się częstsze, silniejsze i gwałtowniejsze. Potrafi złapać mnie, nawet kiedy siedzę i oglądam telewizję, kiedy po prostu leżę. Czasem kiedy jestem zmęczona i nie mogę złapać oddechu też mnie dopada. Nie wiem czym jest to spowodowane. Nie robiłam żadnych badań. Rodzice nie wiedzą o wszystkich atakach, ale chcą mnie zabrać na badania. Podobno EKG często nic nie wykazuje. Wątpię, żeby była to nerwica jak w większości przypadków, bo nie denerwuję się zbyt często.
Hej.! Ja mam 17 lat i tak samo jak wy dziewczyny mam ten sam problem. Boli mnie w okolicy serca, tak jak by mocne uszczypnięcia co sekundę. Pojawia się to nawet kiedy jem czy się kompie po prostu nie wiem kiedy znowu mnie zaboli, lecz gdy się zdenerwuję to ledwie co oddycham. Mam to już od pół roku. Byłam z tym u lekarza, powiedziałam mu co i jak lecz on mi tylko powiedział że to są *nerwobóle * i z czasem przejdzie. Lecz od jakiegoś czasu mam to coraz częściej. Jak kiedyś miałam takie ataki co tydzień, trzy dni, tak od dwóch miesięcy mam codziennie po kilka razy lub co drugi dzień. Nie wiem co zrobić boje się że to może być coś poważnego bo teraz mnie boli na środku klatki piersiowej i to od kilku dni .