Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Concoru cor 1,25 a opóźnienie miesiączki

illa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam to samo! Od 3 miesięcy biorę identyczny w składzie beta bloker Bisocard w takiej samej dawce - 1,25mg i od kiedy go biorę okres mam średnio co 43 dni! Teraz właśnie mija już 45 dzień i nadal nic! Zaczyna mnie to już denerwować... Niby ten lek nie powinnien mieć takiego wpływu na cykl ale czytałam że pare innych dziewczyn tez miało taki problem i spóźniał im się średnio o 2 tygodnie! Więc o czym może to świadczyć...? Zbieg okoliczności..?? Może czas wprowadzic do ulotki nowy skutek uboczny

Ja właśnie niedawno zaczęłam brać tabletki Concor Cor i okres za to miałam po 24 dniach jak zawsze mam po 28, ale wydaje mi się że to wina stresu, za to mam inny problem, który mnie zaniepokoił, bo moja miesiączka jest tak skąpa jakby to był ostatni dzień. Zadręczam się już od trzech dni i zaczęłam szukać przyczyn. Innych tabletek nie zażywam i biore tylko te. W ulotce nic nie piszą o tym i też nigdzie nie mogę tego znaleźć.

Gość annieagu

Ja dopiero zaczynam brać concor. Biorę od 25 dni i skutkiem ubocznym (oprócz senności i zawrotów głowy które już przeszły) jest jak piszą moje poprzedniczki - opóźnienie miesiączki. Czekam dopiero 4 dni, ale nigdy wcześniej się to nie zdarzało. Cykl miałam regularnie co 29 dni. Raczej czeka mnie kolejna wizyta u lekarza. Pozdrawiam.

Witajcie, powiedzcie mi na co bierzecie ten con cor. Ja dostałam go od kardiolog na tętno (KTORE MIEWAM W GRANICACH 90-100 ale w sytuacjach stresowych dla ktorych i wizyta u lekarza sie z tym wiąże). na co dzień ogólnie mam tętno w granicach 60-70 , często się zdarza i 54. jakie miałyscie tętno przed zażywaniem? Ja moglabym go tylko brac w sytuacjach stresowych ale nie wiem czy tak mozna sobie brać kiedy sie chce i jak sie chce

Gość sssilvia

Hej! ja również mam problem z lekiem con cor 1.25. Biorę go od kwietnia tego roku. Musze zaznaczyć że zawsze miesiączki miałam regularne co 28 dni. czasami zdarzało się opóźnienie 1 dzień ale rzadko. Natomiast gdy zaczęłam brać ten lek z miesiąca na miesiąc opóźnia mi się miesiączka. W listopadzie okres zaczął mi się zamiast w 28 to w 36 dniu. To absolutny rekord! Do tego dochodzą bóle nawet tydzień przed miesiączką gdzie wcześniej występowały tylko na dzień przed. W czwartek idę na kontrolę do kardiologa i powiem mu o tym. Mam nadzieję że zmieni mi lek bo tego już nie chcę brać.