Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo silne zawroty głowy i wymioty

Gość Jadzia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od soboty mam nieustanne zawroty głowy, w niedziele mój stan był krytyczny wymiotywałam i nie moglam utrzymac równowagi. Lekarz przepisał mi Torecan, Histimerck8 i Flunarazinum i wymioty ustąpiły ale zawroty nie dają mi spokoju. Lekarz stwierdził zapalenie błędnika,ale wizyte u laryngologa mam dopiero jutro... Gorzej widzę dlatego z góry rpzepraszam za literówki. Ogólnie to mogę już chodzić ale kręci mi się cały czas w głowie co robić :(
Gość franklin316@wp.pl
Jadziu, i co sie okazało? Jeśli możesz - napkisz . Ja też mam zawroty głowy od 2 tygodni, i właśnie wróciłam od laryngologa kt. stwiedził że to wygląda na wiruoswe. Też przepisał mi Histimerck, Cavinton i vit.B1 . I nie był przekonany o pochodzeniu zawrotów. Chciałabym żeby mi przeszły... juz mnie tak męczą, nie moge prowadzić auta.
Gość Kiepska sprawa
Jeżeli to przez bakterie albo wirusy to związki srebra zwykle pomagają.Czasami kuracja nadtlenkiem wodoru może pomóc ale chyba jest niebezpieczniejsza.Poza tym kuracja gersona jest dobra na zakażenie ale bardzo kłopotliwa.
Witam Ja zawroty Głowy mam już też bardzo długo ale u mnie to jest problem kręgów szyjnych Więc Jadziu zrób sobie prześwietlenie kręgów może tu tkwi problem Ja nosze kołnierz ortopedyczny jak mi się kreci w głowie brałam też Flunarizine przepisał mi ją neurolog i trochę ustapiło może też być problem z błędnikiem lekarz powinien cię dobrze zdjagnozować wiem jak się człowie czuje przy zawrotach to jest okropne Pozdrawiam
Gość zakrecony

Witam, od 3 tygodni mam jak w temacie, a przedtem bolala mnie glowa z tyłu. Okazało się ze to błędnik, tzn. taka jest diagnoza. Najgorsze są te wymioty, ale i na to znalazłem sposób:). Tabletki na chorobę lokomocyjną okazały się zbawienne (dokładnie cinnarizine). W głowie się kręci ale przynajmniej nie wiszę na sedesie;). Pozdrawiam

Ja również czuje się fatalnie , dzisiaj nawet w pracy nie byłam bo strasznie źle się czułam , a jeszcze w głowie mi się kręci i wymioty... w piątek ide do lekarza , ale moja współlokatorka powiedziała , ze jej koleżanka zemdlała na wykładach i ich wykładowca powiedział , ze teraz panuje straszny wirus z którym nie ma żartów , i lepiej to kontrolować a najlepiej iść do lekarza ...

Gość paula 11 145

Moja mama miala zawroty głowy z wymiotami przy ktorych tracila czesto na kilka sekund świadomość. Kiedys przez zawroty upadła z roweru i miała wstrzasnienie mózgu. Do tego bole kręgosłupa przy pośladku bole po lewej stronie w nadbrzuszu. Bolalo ja oko tak jakby wciskalo do dolu.czesto sie rozlewalo tzn wylewala krew.Wyniki byly dobre obrszy usg też Okazalo sięeże to białaczka szpikowa. .