Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny ból w klatce piersiowej i uczucie zasysania

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzesiek
Witam! może zacznę tak mam 21 lat. Jakiś rok temu wylądowałem w szpitalu z powodu mega zawrotów głowy... które były spowodowane prawdopodobnie(bo po 2 tyg pobytu w sumie nie dowiedziałem się czym) zbyt szybkim p[owrotem do trenigu... bo wczssniej maiłęm kontuzjie ale to innna sprawa noi poszłem odrazu po kontuzji pobiegac biegałem z 45 minut ale tak troche za intensywnie dobiegajac do domu ledwo stałem na nogach i było mi mega słabo.... no i od tamtej pory zaczeły mi sie zawroty głowy... trafiłem jak już pisąłem do szpitala co jesdnak prócz wszystkich badań zrobionych mi nic niepomogło dowiedziłem sie tylko ze mam lekko podwyrzszone ciśnienie a mianowicie 90-130/140 . wkurzony tymi zawrotami postanowiłem normalnie funkcjionowąc ... i zapisałem sie na Sambo(taka rosyjska sztuka walki) tam było dużo przewtorów na rozgrzewce itp.... na początku myśąłme zę zeświruje ale o dziwo po 2 miechach zaczeło przechodzić... noi zawroty ustały... z treningów musiałem zrezygnować.. gdyż zmianiłem prace i niezgrywały mi sie godziny...noi teraz zaczyna sie nowa historia... a mianowicie z 4 miechy był spokuj nic mi sie niedziało aż do jakoś tydzieni moze 2 tygodn ie temu. tak wiec amm dziwny ból po lewej stronie klatki piersiowej niewiem jak to wytłumaczyć mam wrażenie ze jest to serce... ale z drugiej strony niemozliwe zeby serce bolałeo mnie cały czas a ból jest dzwiny np czasem mam wrażenie że mi zassysa do środka klatke piersiową...,i wtedy cos tam stzreli i wtedyu ból ustępuje tak było do hmmm jakoś 4 dni temu ale od tamtej pory boli cały czas a bardzo nasila sie przy róznych sytuacjiach np.. jak coś podnosze ale tylko z dołu i sie schylam i coś podnosze(bo np na śiłowni mogę wyciskac nawet 100kilo na ławce poziomej i zednych bólów nie wyczówam...albo w sytuacji gdzy chec sie połozyć na łuzku na brzuchu podpierajac sie rękami to też strasznie boli... kończać moją wypowiedz powiem jeszcze tam że mam wrażenie że moje serce jest za duże i ze niemieści sie w mojej klatce piersiowej i w pewnych ruuchach lewą rąką jakoś jakby je moja klatka zgniatała inaczej niepotrafie tego wytumaczyć... jak ktos mnie zrozumiał i wie o co chodzi to proszę o odpowiedz co z tym dalej robic..... dodam jeszcze jedno ze ułozenie rąk musi byś specyficzne bo np pompki moge robić bez rzednego problemu i bólów... dziękuuje z góry za wszystkie odpowiedzi...
Cześ. Wiem, że sporo czasu minęło i bardzo prawdo podobne, że twoje dolegliwości minęły, ale odpowiem, tak chocby dla wiadomości innych :) Najprawdopodobniej masz jakiś problem z kręgosłupem. Jeśli uprawiałeś sport, narażałeś się na upadki i podnosiłeś ciężary mogło dojśc do wysunięcia dysku lub przesunięcia kręgu, który powodując ucisk nerwów jest odpowiedzialny również za bóle w klatce piersiowej, zawroty i bóle głowy, drętwienie i bóle kończyn. Aby wykluczy kręgosłup jako sprawcę dolegliwości powinieneś uda się do kręgarza, on ci powie czy to od kręgosłupa czy coś innego. Jeśli kręgosłup, co najprawdopodobniej tak, bo nasila się ból przy pozycjach pionowych obciążających go (bieganie, skakanie, dźwiganie), będziesz musiał zrezygnowac z tego, a zając się np. pływaniem. Powodzenia :)