Gość Paulina Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Odebrałam wynik, a wizytę u specjalisty mam dopiero w lipcu. Podejrzewano gruczolaka - mlekotok, skąpe miesiączki, prolaktyna 35 - 114... Od 4 miesięcy biore Nrprolac. Badanie zrobiono po 4 miesiącach od wstępniej diagnozy Opis badania jest następujący W lewej części przedniego płata przysadki mózgowej uwidoczniono w badaniu pokontrastowym ognisko znacznie słabszego wzmocnienia o średnicy ok 7mm, odpowiadające mikrogruczolakowi. Wysokość przysadki w tym miejscu jest zwiększona w porównaniu ze stroną prawą(ok8mm), ale mieści się w granicach normy. Skrzyżowanie wzrokowe wolne. W wykonanym badaniu MR głowy(flair) stwierdza sięprawidłowy obraz mózgowia i wewnątrzczaszkowych przestrzeni płynowych. Nieiwelka ilość wysięku w zatokach klinowych. Innych zmian w badaniu MR nie wykazano. Nie wiem na ile sprawa jest pilna, czy przyspieszyć konsultację ze specjalista? Cytuj Odnośnik do komentarza
sabinka27 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 ja miałam robione badania w marcu. 2008 roku: objawy : zanik miesiaczki, narastajace bulr głowy- myslałam, ze to migrena, ciagłe wymioty, i wycieki z piersi - choc jeszcze wtedy nie urodziłam dziecka. wizyte miałam u endokrynologa: stwiredził z badan iz mam guza na przysadce mózgowej mikro albo makro- (wynik stwierdzony na podstawie badania krwi, prolaktyny). noi miałam isc do szpitala wtedy na badania , ale w Matce Polce były strajki, później mój lekarz był na urlopie, noi mój slub nastąpił. Po slubie poszłam na dalsze badania usg glinekologiczne- tak mi wczesniej zalecił lekarz- okazało sie , ze jestem w ciazy. wczesniej lekarz mi powiedział, iz nie moge miec odrazu po slubie dzieci. ale na dzien dzisiejszy mam zdrowa i kochana 9 - miesieczna córeczke. mam jeden problem od tego czasu nie byłam u tamtego lekarza, a znów zaczyna mnie bardzo bolec głowa. czy to te same objawy i musze skierowac sie do lekarza. aha a czy to moze byc dziedziczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi