balush Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Chciałbym prosić o opinie na temat szpitala na Kasprzaka w Warszawie i jego oddziału kardiologicznego. Mój tata za tydzień ma zostać tam przewieziony na operację. Po udarze mózgu stwierdzono u niego otwór między przedsionkowy, który był przyczyną tego udaru. Lekarze chcą przeprowadzić operację, aby nie doszło do kolejnego. Kiedy dowiedziałem się, że operacja ma zostać wykonana w szpitalu na Kasprzaka zasięgnąłem języku o na ten temat i usłyszałem same złe opinie - kilka osób twierdziło, że operacje serca w tym szpitalu poskutkowały powikłaniami. Czy ktoś ma doświadczenia w sferze kardiologicznej z tym szpitalem? Czy jest prawdą, że mieści się tam filia Instytutu Kardiologicznego z Anina? Z góry dziękuję za odpowiedzi, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dotty Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Przy operacjach zawsze jest ryzyko. Nie da sie tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
kajol1 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Napisz ile tata ma lat?I czy chodzi o ubytek miedzyprzedsionkowy i jakiej wielkosci?Tez czekam na operacje takiej wady ale w Zabrzu.Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia dla taty. Cytuj Odnośnik do komentarza
balush Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dzięki za odpowiedzi. dotty, zdaję sobie sprawę, z tego, że zawsze jest ryzyko. Dlatego właśnie chciałbym, aby zespół, który zajmie się moim ojcem był możliwie najlepszy. Zastanawiam się nad poszukaniem miejsca w Aninie. kajol1, tata ma 49 lat, dokładnie chodzi o (z badania echokardiograficznego): wiotka bolotująca przegroda międzyprzedsionkowa z przeciekiem L-*P na poziomie foramen ovale. Kanał PFO o szerokości około 1.7 cm, szerokosc 8mm. W trakcie podawania kontrastu oraz proby Valsalwy obserwowano przechodzenie licznych pecherzykow kontrakstu na strone lewa (kontrastowanie ok 1/2 wilekosci lewego przedsionka. Nadal proszę o opinie nt zespolu kardiologicznego ze szpitala na Kasprzaka. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza
balush Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 minelo juz sporo czasu, ale uzupelniam watek. tata zostal w koncu ulokowany w Aninie. zabieg sie udal. tata przez rok odczuwal bole w klatce. teraz jest juz lepiej. wyniki badan sa pozytywne. wiecej trudno powiedziec, bo kontakt z Tata jest utrudniony z racji przebytego udaru. ironia losu jest taka, ze pisze to ze szpitala w Aninie - sam teraz jestem jego pacjentem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Wspolczuje ze jestes w szpitalu ale chcialabym sie dowiedziec czy twoj tata mial zamykany ubytek przez klatke czy przez tetnice.Czeka mnie taka operacja wiec chce uzyskac jak najwiecej informacji.Moze wiesz jakiej wielkosci byla dziura i jak mozesz to napisz ile lat mial twoj tata jak doszlo do udaru.Pozdrawiam i zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Przepraszam ale nie przeczytalam watku wyzej a juz na te pytania odpisales. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi