Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gorączka i ból trzewiów po założeniu stenta do aorty przy tętniaku

Rekomendowane odpowiedzi

19 maja stwierdzono u mnie tętniaka rozwarstwiającego tętnicy głównej każdego odcinka w szpitalu na Kasprzaka w Warszawie. Tego samego dnia założono mi stent-graft do aorty piersiowej. Ból występujący przed zdjagnozowaniem był straszny. Obecnie tylko gorączkuję codziennie, bolą mnie wszystkie trzewia, nie da się żyć bez środków przeciwbólowych. 30 lat różni lekarze leczyli mnie na nadciśnienie. Mimo stosowania różnych leków w ogromnych ilościach uzyskanie dolnego poniżej 95 nie było możliwe. Teraz po operacji stosuję Accupro i Tenox w dawkach minimalnych a moje ciśnienie jest średnio 120/80. Jako że podobno mało jest przypadków przeżycia poszukuję sobie podobnych w celu wymiany poglądów.
Czesc mój tato ma tetniaka na aorcie brzusznej 5 cm założyli mu stenta 4 miesiace temu jak narazie czuje się dobrze .Mam nadzieje że pozyje jeszcze b. długo,20 maja idziemy do kontroli martwie się o niego bo sama też juz przeszlam trochę (mam wszczepiony defibrylator serca),pozdrawiam.Leki które bierze toZylt,acard,simavahexal
magdaap :) Jestem wlascicielka tetniaka aorty wstepujacej, od kiedy nie wiem ale dowiedzialam sie o tym.. wlasnie licze... i wychodzi mi 3 lata.Mamy podobna sytuacje. Co do operacji spotykam tylko lekarzy odradzajacych mi operacje. Utkwilo mi zdanie dr * na dzien dzisiejszy medycyna.... w tym kierunku* Zreszta co tam bede pisac, jestem bomba wybuchowa ale calkowicie zapominam o tym. Weszlam na neta poczytac troche na ten temat i mam prosbe jesli zajrzysz kiedys tutaj, podaj kontakt do siebie.
Witam Was serdecznie. Moja mama na rozwarstwienie aorty na calej dlugosci. od poniedzialku lezy na OIOM-ie i cisnienie skacze jak na trampolinie. Niestety nic nie wiem czy bedzie operowana czy nie. Na razie wiem ze lekarze musza sprowadzic sprzet zeby *wszczepic* stent. Nie mam mozliwosci aby dowiedziec sie od lekarzy o co w tym wszystkim chodzi. Nie wiem co moge zrobic. Prosze napiszcie. Podaj mail ula_fra@tlen.pl Pozdrawiam i prosze o kontakt.
Gość ewa kalka
witam moja siostra jest po operacji tętniaka rozwarstwionego żyje ale nie chodzi jest sparaliżowana ma jeszcze tętniaka na całej długości aorty brzusznej lekarze twierdza ze nic już się nieda zrobić że nikt nie wymienić całej aorty jeszcze rozwarstwionej pozdrawiam czyli czeka na śmierć