kasiek_m Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Cześć! Mój tata (64 lat) ponad tydzień temu miał operacje wszczepienia by passów. Sam zabieg sie udał jednakże po operacji wystąpiło krwawienie wewnętrzne i musiał być ponownie otwierany. Później miał problemy z krążeniem, hemodynamiką i nerkami, Po 5 dniach został odłączony od respiratora. Dziś od tego momentu mija 5 dzień tata jest kontaktowy rozpoczął rehabilitacje wykonuje wszystkie polecenia lekarzy poznaje nas jednakże popada w skrajne emocje płacz śmiech obojętność. Zastanawiam sie czy to są częste objawy i przechodzą czy też może być to objaw nie dotlenienia albo wylewu. Bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza
mik Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Wahania nastojow sa mozliwe. U mojego ojca trwalo to dobre pol roku. Potem wszystko wrocilo do stanu emocjonalnego jaki byl przed zabiegiem. Musisz okazac ojcu teraz wiele cierpliwosci i tolerancji dla tej hustawki emocjonalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Borys Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Prawdopodobnie zabieg był przeprowadzany na krążeniu pozaustrojowym i kłopoty nastąpiły w czasie odłączania maszyny.Serce twojego Taty nie od razy podjęło pracę no i nastąpiło częsciowe niedotlenienie mózgu. Czy Twój Tato był konsultowany neurologicznie ??. Przy takich objawach powinien być bezwzględnie skonsultowany przez neurologa.!!!!!!!!!!!!!!!!.Musicie tego jako rodzina dopilnować. Dolegliwość ta powinna się z czasem /po 2-3 tygodniach/ pomału cofać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kasiek_m Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Wielkie dzięki!! Tak mój tata będzie konsultowany neurologicznie. Mam nadzieję że wszystko minie tak jak piszecie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
AniaJ27 Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam! Mój dziadzio (74 lata) 4 dni temu miał zabieg by-passów. Lekarze powiedzieli,że ma bardzo słabe serce i rozsianą wieńcówkę, ale że operacja się udała i jest ok. Natomiast martwi nas jedna kwestia. Mianowicie dziadzio jest jakis *inny*, taki obojętny. Bardzo się denerwuje, próbuje sobie wyrywać *rurki*, zapomina (np. pół godziny po obiedzie mówi,że nic nie jadł), nie pamięta, że ktoś go odwiedzał itp. Lekarz powiedział, że to normalne po takiej operacji. ALe mnie wydaje się to jakieś dziwne. Czy to też może być spowodowane niedotlenieniem ? Odpiszcie proszę co można zrobić? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
agusia2126 Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 CZytam te posty i chyba znalazłam odpowiedz na problem który dodtyczy mojego taty. TEż własnie się bardzo zmienił po opreracji wszczepienia pomostów aortalno-wiecowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi