Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwobóle w klatce piersiowej i drętwienie palców dłoni

izuniapuszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hela 754
Witaj! Skąd wiesz, że są to nerwobóle, czy zostało to zdiagnozowane? Drętwienie palców lewej dłoni może być spowodowane przez nieprawidłowości kręgosłupa szyjnego, ale również przyczyną może być niedokrwienie serca. Pozdrawiam
Witam!W ubiegłym roku poszłam do lekarza,bo okropnie bolała mnie lewa ręka a na dodatek zaczęła drętwieć.Dochodziły do tego bóle w okolicy serca,kłócie,duszności.Setki pytań dotyczące życia rodzinnego,czy jakiś większy stres przeżywam.A ja z uśmiechem powiedziałam,że wręcz przeciwnie.Zrobiłam EKG 2 razy,wszystko z sercem w porządku,krew,mocz wszystko ok.Potem wysłali mnie na badanie poziomu magnezu,faktycznie miałam trochę niski poziom.Dostałam leki przeciwbólowe.Przez 2 tyg przyjmowałam zastrzyki z Mg,ale objawy wcale nie ustąpiły.Z czasem czułam się jeszcze gorzej.Lekarz zasugerował,że powinnam skonsultować się z psychiatrą,bo to nie jest ból, który on może uśmieżyć.Psychiatra zdiagnozował u mnie zaburzenia depresyjno-nerwicowe(mam problemy z koncentracją,huśtawki nastroju - popadam ze skrajności w skrajność,bóle i ucisk głowy,to okropne drętwienie i ból ręki,przewrażliwienie,uczucie pustki,bezradności...)Zapytał mnie czy mam jakieś lęki,a ja na to,że nie.Nie wiedziałam dokładnie co mam przez to rozumieć...Bo np to,że napada mnie myśl,skąd się wzięłam,kim jestem i towarzyszy temu strach uważałam za normalne i nie zwracałam uwagi,bo aż tak często się to nie zdarzało,choć trwa to kilka lat.Przepisał mi Asentre i jeszcze jakiś lek na lęki.Brałam to przez półtora miesiąca,chodziłam na wizyty.Ale dziwiłam się dlaczego on leczy tylko objawy.A co z przyczyną?Przestałam odwiedzać psychiatrę.Odstawiłam leki,bóle ustapiły na jakiś czas...Olałam to,bo stwierdziłam,że aż tak źle nie jest.Wszystko wróciło.Teraz postanowiłam w końcu znależć dobrego specjaliste,bo boję się,że może być jeszcze gorzej...
Hmm... tak się zastanawiam czy może to być związane z tym , ze jestem nieszczesliwie zakochany w pewnej dziewczynie... tzn. Kocham ja... strasznie chcialbym byc z nia.. ale ona niedawno zerwala z chlopakiem i mowi ze narazie nie chce zadnych zwiazkow... strasznie mi z tym ciezko bo ja kocham a nie moge byc z nia :( ... i zaczelo to sie gdzies tak od wrzesnia i gdzies tak od wrzesnia mam problemy z ta reka ;/
Co do odpowiedzi kasiuuuli. Dzisiaj byłam u specjalisty, obejrzał EKG, przesłuchał serce, powiedział, że wszystko ok, ale zebym się nie przemęczała. Mi te bóle w okolicy kratki piersiowej nie promieniują, jest to właśnie dziwny ucisk w okolicy mostka, czasami taki tępy ból, który mnie zginał w pół i znikał. Ostatnio też bardzo szybko się męczę i bywam nieobecna. *Co do Adriana* też byłam niedawno nieszczęsliwie zakochana i miała to spory wpływ na mnie. Mówię m.in. o tym, że zaczęłam się zastanawiać po co mam zyć, dla kogo mam żyć, jak mam żyć. Staram się robić wszystko, żeby moje życie miało jakiś sens, a tymczasem już mnie mało co cieszy, kiedy pojawia się *jakieś światełko* to po kilku dniach znika. Staram się wtedy myśleć o czymś innym, umilić sobie ten czas. To trudności z dojrzewaniem? Czy może uważacie, że powinnam iść do spejcjalisty?:/
Jak to czytam to troche smiac mi sie chce Ale cos w tym jest. Ostatnio tez zaowazylem opisywane dretwienie 4 i 5 palca. Z poczatku myslalem ze przyjmuje niewygodna pozycje i uciskam jakis nerw/zyle ktora to powoduje. Niestety samoobserwacja to wyklucza bo palce dretwieja nawet gdy reka sobie swobodnie zwisa. Mam chyba zawalone zatoki (oczywiscie brak opini lekarza bylem kilka lat temu to stwierdzil alergie - jelen poprostu albo mam alergie na lekarzy) towarzysza temu straszne bole glowy. Serce? Mysle ze jest ok chodz raz w miesiacu zdarza mi sie jakies uklucie w tej okolicy czy cos. Przy braku magnezu chyba drga powieka jak dobrze kojarze mialem to pare razy jakis dluzszy czas temu. Stres? Pewnie ze tak duzy glupi ale uzasadniony - co z nami bedzie ten kraj niczego nie gwarantuje ciagla charowka za 1200 zl a oplaty niedlugo wyniosa 1300 - jak tu zyc? Mam tez problemy z kregoslupem w odcinku ledzwiowym. Chyba nalezy mi sie specjalna grupa laboratoryjna (psycholog, psychiatra, neurolog, neurochirurg, laryngolog) czy w wieku 22 lat faktycznie mozna tak skonczyc?
Od jakiś 3 tygodni mam bardzo silne nerwobóle drętwieją mi dłonie nogi , mam mroczki przed oczami i silne bóle z tyłu głowy. Jestem umuwiona na badanie EEG za tydzin ale juz teraz nie moge wytrzymać. MAm 17 lat nie moge zbyt czesto opuszczac szkoły z tego powodu. Prosze o jakieś rady :)
Gość Incognito

Witam, Mam 36 lat i chyba wszystkie te objawy plus bole nerwowe plecow...Najgorsze sa ataki paniki, ktore pojawiaja sie znikad i potrafia niezle namieszac...czytajac wasze wypowiedzi doszedlem do wniosku, ze to wszystko to jest na tle nerwowym, czyli rozwalilem sobie uklad nerwowy i to niezle...Objawy: dretwienie i bol lewej reki, bol w klatce piersiowej (okolice serca), ataki paniki, bol w zatok i zawroty glowy, piszczenie w uszach, bole z tylu glowy przy zakonczeniach nerwowych, bole glowy przy duzym wysilku, bole plecow (krgoslup i ledzwie)...Przyczyny: alkohol, narkotyki (w moim przypadku cocaina i canabis), stres (praca, zycie prywatne), brak aktywnosci fizycznej, zla dieta...Leczenie: polecam tajskie masaze, akupunktura, leczenie ziolami (najlepiej znalesc dobrego specjaliste z azji, ja udaje sie do tajlandii na miesieczny kurs leczenia, ale ze wiekszosc z was mieszka w Polsce i pisze o problemach finansowych to poszukajcie kogos blizej), zdrowe odzywianie (jak najmniej fastfood, duzo owocow i warzyw), aktywnosc fizyczna (jakikolwiek ruch, rower, bieganie, cokolwiek...), na stres tez jest rada ( wiadomo pewnych rzeczy sie nieprzeskoczy ale polecam wyjazdy za miasto na weekend, czeste urlopy,itd. do miejsc gdzie mozemy przebywac z natura i jak najmniejsza iloscia ludzi i cywilizacji). Zycze powodzenia sobie i Wam, i wytrwania w pierwszych miesiacach...Pozdrawiam :)))

W grudniu skończę 18 lat. Mam tiki nerwowe, które są dla mnie nie do zniesienia no i dość dziwnie wyglądają co mnie jeszcze bardziej irytuje, nerwobóle - czasem bardzo silne, problemy z zasypianiem, omdlenia, zaburzone czucie w jednym miejscu na plecach, które czasem się nasila, częste zawroty głowy, mroczki przed oczami, rozdrażnienie, czasem bóle głowy. Miałam robione badania pod kątem omdleń - EKG, EEG, mocz, krew - niby wszystko ok...

Gość andziadzia

Tez mam 16 lat. Od kilku tygodni mam bóle palców promieniujące aż do łokcia. Jakby coś z nerwami. Byłam w szpitalu. Wróciłam ze szpitala i po jakimś tygodniu dostałam takich objawów. I czasami mam bóle w klatce przy oddychaniu . Ale z pewnością jest to na tle nerwowym bo jestem strasznie nerwowa. I mam pytanie. Jakie leki pomogą na te bole? Czy bardziej wizyta u psychologa?

Jestem zielarzem i po przeczytaniu, przez przypadek wpadlem na to forum , myślę że 1.-należy zrobić auto obserwacje i zapisać wszystko co ważne i mniej ważne 2.-przez miesiąc przyjąć multimineraly i multiwitaminy z przerwą po 2 tygodniach brania przez 1tydzien 3.-dodać extrakt z rzenszenia i ROdiola na spadek dopaminy i serotoniny 4.-zweryfikować używanie telefonu komórkowego lub tablet używając długi czas palce lewej dłoni 5.-oraz to co napisał wcześniej jeden z was ruch , odżywianiem i wypoczynek , aby doprowadzić do równowagi w organizmie , pozdrawiam zdobycie coś dobrego to też pomaga.!