jarcio Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Czy ktos stosuje na nerwice lek ziolowy o nazwie ASHWAGANDHA?Prosze o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość michal1980 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Zacząłem stosowanie , narazie zjadłem 3tabl. działanie wyraźne po ok godzinie , ten efekt utrzymuje sie krutko do 2 h potem działanie dalej jest odczuwalne do kolejnej dawki ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Lipovsky Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ashwagandhe polecił mi kiedyś mój lekarz. Jest zielarzem tytułowanym naukowo więc zaufałem mu w tej kwestii. Zioło działa na mnie wspaniale. Jako, że jest to adaptogen to kiedy człowiek jest zbyt pobudzony - daje wyciszenie, a kiedy *brakuje* sił - podnosi wydolność psychofizyczną. A gdy przestaje działać to nigdy nie dochodzi do spadku *wydolności* poniżej punktu wyjściowego (tak jak to ma miejsce np. po kawie). Poza tym ashwagandha wspaniale poprawia nastrój i to jest jednym z najbardziej pożądanych działań. Człowiek jest zrelaksowany, spokojny, a mimo to ma dużo energii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rybka3455 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Biorę drugi tydzień , od 2 do 4 tabletek różnie , czasami czuje że przegięłam bo mam kołatanie serca ( piję dużo coca coli ) na poczatek moze 4 tabletki to za dużo , na razie jest poprawa mała ale jest , mam wrażenie ze jestem odważniejsza , lepiej sypiam czekam co będzie dalej. co do ashvaganhdhy mam wielkie nadzieje bo nie używam żadnych lekarstw nie zdecydowałam się iśc do lekarza od dawna szukałam ziołowych środków , Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Alani Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam, używam Ashwagandhy od kilku tygodni, zazwyczaj 1dużą łyżeczkę przed snem. Wsypuje do soku i siup:) Od kilku dni po pierwszym użyciu zasypianie stało się przyjemne a sen spokojniejszy. Myśli na codzień zawsze mam rozbiegane i nie potrafiła się skupić na zwykłych czynnościach. Mniej-więcej do południa stan poprawił się, i myślę, aby używać Ashwagandhy jeszcze w dzień. Kupowałam sproszkowaną w necie varietea.pl Generalnie polecam zioło wszystkim znerwicowanym i rozdrażnionym na codzień, Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kaskab Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Poczytajcie sobie ten artykul: https://sklep.kfd.pl/fit/ashwaganda-adaptogen-wielozadaniowy-czesc-1-a_63.html Da wam sporo do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marty_41 Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Cześć, ja również stosuję Ashwagandhe. Polecam bardzo dobry blog na ten temat, a w szczególności ostatni artykuł na temat tego czy powinniśmy łączyć Ashwagandhe z alkoholem. Podrzucam linka : https://auraherbals.pl/blog/czy-powinnismy-laczyc-ashwagandhe-i-alkohol/ A może macie do polecania również blog o podobnej tematyce ? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Flash Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Amatorzy nerwicy ... Ashwaganda nic tu nie pomoże. A jeśli - to nie nerwica. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi