Gość Łukasz Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Witam. Proszę o pomoc. Moja mama ma 71 lat, od roku ma wszczepiony rozrusznik serca. Tętno ma ustawione na 60 uderzeń. Jednak od wczoraj tętno jest ciągle ok 80 uderzeń, nawet jak mama śpi. Do tego mama jest bardzo słaba... Wiem, że dzwonienie na pogotowie nie ma sensu , bo powiedzą, że jak ciśnienie jest normalne to nie ma po co przyjeżdżać...jutro będziemy dzwonić do szpitala, gdzie miała to zakładane. Czy można coś jeszcze zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Łukasz Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 teraz nawet wzroslo do 95 uderzen na minute a mama ciagle lezy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość walet Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Ja mam wstawiony rozrusznik serca już osiem lat i ciągle dokucza mi migotanie przedsionków. Różne leki mi przypisywano. Biorę również xarelto na rozrzedzenie krwi. Dzisiaj puls wali mi 120 do 130 uderzeń na minutę. Całą noc nie mogłam zasnąć. Boję się pójść na SOR, bo tam jest duży tłok i można covidem się zarazić. Wzięłam uderzeniową dawkę magne B6. Może pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi