Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciemne przebarwienia na skórze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ok 3 tyg temu pojawiły mi się na skórze liczne przebarwienia na skórze nóg(głównie uda), rąk (dłonie) i na plecach.  Przebarwienia nie znikają i pojawiły się w podobnym momencie wszystkie. Jest czym się martwić? Takie przebarwienia są początkiem czegoś poważnego? Oraz jak się pozbyć tych przebarwień, bo wyglądają okropnie.

Gość kasiaa88

Cześć. Przebarwienia mogą, ale w większości przypadków nie zwiastują choroby. powiedz, czy to są takie ciemniejsze plamy wielkości zegarka? Ja sama takie miałam. Powstają one z różnych powodów, np jako reakcja na słońce, reakcja na przyjmowane leki.

Pozbyć się ich mozna stosując odpowiednie zabiegi kosmetyczne.

Gość kasiaa88

Tak, jestem z Warszawy. Zabiegi na przebarwienia to np. mikrodermabrazja, "cosmelan", można też zastosować laserowe usuwanie przebarwień, które osobiście miałam i mi pomogło. Zabieg robiłam w salonie kosmetycznym instytut urody Newlooks.

Możesz poszukać, ale ja nie poszłabym za mniejszą cenę i gorszą jakość. Nie chcę zostać zrozumiana tak, że mówię, że gdzie indziej zrobią Ci źle, bo taniej, ale ja po prostu nie wiem jak jest w innych salonach. Co do tego co poleciłam to jestem pewna, bo miałam taki sam problem.