Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiochirurg przy zwężeniu i niedomykalności zastawki aortalnej

doromat

Rekomendowane odpowiedzi

Mój syn urodził się ze stenozą właśnie kończy 18 i od 17 lat byliśmy pod opieką i obserwacją CZD w Międzylesiu niestety teraz kończy się nasz „parasol ochronny” (oddają nam dokumentację jesteśmy zdani sami na siebie) poszukuje ośrodka z dobrymi kardiochirurgami tej wady czy ktoś wie coś na temat ośrodka w Białymstoku? Czy tylko Kraków jest dobry?
Witaj.Ja od grudnia 2007 jestem pod opieką kardiologów w Anine Warszawa,jestem zadowolona z opieki.Na pierwszą wizytę czekałam rok ale było warto.potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego.W Białymstoku nie chcieli sie juz mną zająć i tak trafiłam do Anina.Musi Pani zadzwonić i sie zarejestrować.tel.c.022/343-46-00 to jest chyba centrala prosze prosić z poradnia wad wrodzonych maz ma numer bezposrednio do nich niestety teraz go niema.tyle tylko moge pomóc.pozdrawiam Marzena
Jak to Białystok nie chciał się zająć? Swego czasu słyszałam że nasi kardiochirurdzy są dobrzy bo poprzyjeżdżali od Religi (wtedy mnie to nieinteresowało bo mój syn był dzieckiem, dziwne jest to że CZD nie potrafi mnie jakoś ukierunkować, miałam nadzieje że po 17 latach pod ich opieką nie oddadzą mi papierów i powiedzą rób co chcesz. O Aninie słyszałam dużo dobrych rzeczy – dziękuje za namiary
Pozwoliłam sobioe na naszym forum zamieścić Pani wątek. Oto jedna z odpowiedzi udzielona Przez Olę : ...*Ja jedynie wiem, jak wygląda to z perspektywy Krakowa - na ostatniej kontroli a szpitalu dziecięcym dostaje się coś na kształt skierowania do innego (w tym przypadku konkretnego) szpitala. Na skierowaniu tym jest opisane jaka wada, jakie i ile zabiegów i w jakich latach dziecko miało, podawane są ostatnie wyniki i dopisywana krótka wzmianka, ze *ze względu na wiek pacjent przekazany do poradni dla dorosłych*. Skierowanie jest do Szpitala Specjalistycznego im Jana Pawła II - tam jest *oddział młodych dorosłych z wrodzonymi wadami serca* - jest to w zasadzie część normalnego oddziału kliniki choroby wieńcowej z pododdziałem intensywnej terapii kardiologicznej. Pacjentami którzy przychodzą ze szpitala dziecięcego opiekuje się dr Artur Pietrucha - kolejki są ogromne...ale pan dr zawsze na I miejscu stawia pacjentów z wadami serca, podaje swój nr kom na wszelki wypadek *jakby coś się działo* i w razie potrzeby jest dostępny po godzinach pracy, zostaje dłużej w szpitalu itd. Pacjent normalnie chodzi do poradni na badania kontrolne w wyznaczonych terminach, w razie potrzeby jest przyjmowany na oddział. W poradni zawsze jest też lekarz dyżurny. Pacjenci którzy przyjdą już z takim skierowaniem jak wyżej pisałam nie potrzebują skierowań przy kolejnych wizytach. ...* a.lignar@corinfantis.org
Czy córka przyjmuje jakieś leki? Jaką wadę serca miała korygowaną metodą Fontan? Syn mój po Fontanie przyjmował Captopril i miał takie objawy , które opisujesz. Po odstawieniu leku wszystko minęło. Wszyscy kardiolodzy mówili, że to jest niemożliwe, żeby Captopril dawał takie uboczne objawy, ale ja wyczytałam w literaturze, że zdarzały sie takie przypadki.