Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutki przedawkowania leków przeciwbólowych

Gość mellie7

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawi mnie to, jakie skutki (dokładnie) wywołuje na organizm przedawkowanie leków przeciwbólowych... np. hipochondrycy, co oni sobię wyrządzają gdy jedzą np. kilka tabletek codziennie przez miesiąc? co wtedy dzieję się w ich organizmach? ile musiałby jeśc normalny człowniek by zepsuć serce? ...skutki przedawkowań, jakie choroby się tworzą.... czy to prawda że od częstego jedzenia tabletek można mieć depresję i żółtaczkę?? ile człowiek musiałby jeść, żeby sobie tak życie zniszczyć?
Niedawno połknełam wieczorem, przed snem 40 tabletek dosyć silnego leku, po czym miałam dziwne sny, że przeskakiwałam jakąś kule, póżniej chodziłam po domu bo myślałam, że tak trzeba, w ogóle nie panowałam nad sobą, rano miałam skurcze mięśni, i to by było na tyle

Ja kiedyś przez całe wakacje brałam leki. Najpierw zaczęła od 3-4 dziennie, a skończyłam na kilkudziesięciu dziennie. Na raz wtedy brałam najpierw rano tak z 6-7, po południu powyżej 10, i wieczorem też kilka. Doszłam do tego, że cierpiałam na bezsenność (w nocy spałam średnio po 3-4 godziny (mój rekord to 2 godziny)) i zawsze po wzięciu leków miałam gęsiom skórę.

Parę lat temu brałam leki na reumatyzm, po jednorazowym połknięciu 40, bardzo chciało mi się wymiotować (ale nie zwymiotowałam), zawrót głowy. Innym razem wzięłam około 20tabl na krążenie, zwymiotowałam po 5minutach, również dopadł mnie też zawrót głowy, serce biło ciut szybciej.