Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie i kołatanie serca

tmk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z sercem od jakis 4 lat, dokladnie mialem cos z migotaniem przedsionkow.. Wszystko sie zaczelo od tego ze poszedlem na rutynowa szczepionke do przychodni ( juz niepamietam na co ) i lekarz powiedziala mi ze niemoze mi zrobic zastrzyku bo cos mam z sercem.. Poszedlem do internisty, ten wypisal mi papiery do szpitala (MIMO ZE SIE SWIETNIE CZULEM, lekki szok mialem), w ktorym bylem tydzien czasu na badaniach, robili mi rozne badania w tym min. badanie Holtera, po tygodniu wyszedlem bo wszystko sie ustabilizowalo.. Gdy nadeszly badania dostalem wezwanie do szpitala na ktore sie nie zglosilem. Wszystko bylo ok, i chyba jest nadal.. Tylko mam jeden problem.. A wlasciwie kilka.. 1. Gdy klade sie spac serce mi bije nierowno, 2x szybciej i 1x wolniej, i nie moge usnac, odbija mi sie, bekam non stop z 1,5 godz.. ?? 2. Gdy budze sie rano nie moge lezec bo serce wlasnie mi bije nierowno, ale gdy wstaje, odrazu wszystko wraca do normy.. ?? 3. Gdy mecze sie fizycznie np: biegam, czesto serce wali mi jak dzwon, czuje jakby mialo wyleciec.. Jednak wlasnie po takim wyislku czuje znacznie lepiej.. Obecnie nie pracuje od 3 miesiecy, i wlasnie teraz mam taki okres problemow z serduchem moze dlatego ze nic nie robie?? malo ruchu?? siedze tylko na kompie. Gdy pracowalem bardzo bardzo rzadko mialem wlasnie takie rzeczy.. Dodam ze jestem dosc nerwowy, czesto sie stresuje, nawet za bardzo przesadnie.. Mozecie mi poradzic co powininem zrobic?? Jak zmienic swoj sposob zycia?? Inne porady?? Moze lekarz?? Pozdro.
Gość Hela 754
Witaj. Zdrowych ludzi nie kieruje się do szpitala. Jeżeli po wstępnych badaniach dostałeś wezwanie do szpitala, to znaczy, że coś z twoim sercem jest nie tak i wymagasz dalszej diagnostyki i leczenia. Uważam, że powinneś pójść do szpitala zgodnie z zaleceniem lekarzy i nie należy tego lekceważyć. Pozdrawiam
nie jedz bardzo goracych potraw.pokarm musi byc 34 razy przerzuty przed polknieciem.znam ten problem z bekaniem.mam nadczynnosc tarczycy,ale nie sadze ze jest to powiazane,tak jak u Ciebie z sercem,bynajmniej w nieznacznym stopniu.sprawdz na ktore produkty i jak reaguje Twoj zoladek.u mnie jablka dzialaj bardzo dobrze.mysle ze pochodzi to z trybu zycia ,stresu,codziennej bieganiny i nieregularnego jedzenia.powodzenia!
@tomek Arytmię z zasady leczy się w warunkach domowych. W przypadkach, gdy częstotliwość jest na tyle nieregularna, że zagraża życiu, leczy się ją w warunkach szpitalnych. Arytmia jest jak najbardziej wyleczalna, ale będzie się wiązać początkowo z pewnymi ograniczeniami dla Twojego ojca. @tmk To co piszesz wygląda wyraźnie na problem z sercem, rutynowe badania wykazałyby brak spójności między zastawkami serca, bo domniemam że to właśnie Ci dolega. Pozostałe dolegliwości mogą się wiązać z tym. Nierówna praca serca, odzwierciedla się mniej wydajnym krążeniem, co dalej ma wpływ na trawienie pokarmu. Co do pracy, próbowałeś oszukać swoje serce. Przy większym wysiłku było ono zmuszane do większej pracy, przez co nie odczuwałeś dolegliwości. Polecam szybką diagnostykę, ponieważ nieleczona arytmia, może mieć poważne konsekwencje. Pozdrawiam