Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników krwi i moczu przy bólu stawów i bólu w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym, prosilbym o pomoc w interpretacji ponizszych wynikow badan.Mezczyzna lat 27 Oto moje wyniki: krew: Leu: 8,82 m/mm3 Lim: 38,9 m/mm3 Mon: 6,5m/mm3 Grd: 56,6m/mm3 Ery: 5,20M/mm3 MCV:97,1fl Ht:50,4% MCH:30,5pq MCHC:31,5q/dl RDW:9,3 HB:15,9q/dl Tro:21m/mm3 MPV:7,6fl Pt:0,16% PDW:9,5 OB - 5mh mocz: Glu: negative Bil: negative KET: trace SG: 1.025 pH:5.5 Pro: negative Uro: 0.2 EU/dl Nit:negative Blo:negative Leu: negative glukoza: 5.31 ASPAT: 44 ALAT: 74 CRP (metoda lateksowa) : ujemny ponizej 6mg/l HBsAgII 0.699 Z tego co sam juz wydedukowalem to chyba nie jest najgorzej najabrdziej czego sie obawiam to zawartosci KET w moczu oraz podwyzszonych wynikow ASPAT i ALAT.Od kilku dni bola mnie wszystkie stawy oraz mam bole w lewej stronie klatki piersiowej. Czy na powyzsze badania i stan zdrowiamoze miec wplyw ze od ponad miesiaca czasu jestem faszerowany roznymi antybiotykami (amoksiklav,dalacinC, baktrim,Zinnat) na moja ropna angine. Niestety nie mam jeszcze wynikow wymazu gardla (sam musialem sobie je zrobic poniewa zaden lekarz mi tego nie zlecil).Z gory serdecznie dziekuje za Wasze opnienie i pomoc.
Gość sebataekwondo
Chłopie jeśli masz HBsAg dodatnie to oznacza, że jesteś nosicielem wirusa zapalenia wątroby typu B, podwyższony poziom Aspat, Alat, a w szczegółności Alat również o tym świadczy. Zważywszy, że poziom Alat nie jest bardzo podwyższony może to wskazywać na PWZW B -przewlekłe wirusowe zapaleie wątroby typu B, wzmaga to dalsyej diagnostyki. Proponuje znaleźc jakiegos hepatologa/zakaźnika