Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ja od dwoch miesiecy mam straszna zgage ale ralam rennie i przechodzilo a teraz od dwoch dni tak mnie meczy pieczenie i bol zoladka ze nawet ciezko lezec i nic nie pomaga boje sie jesc a musze bo 3 razy biore insuline bo mam cukrzyce wiec musze jesc bol w nocy sie nasila piecze mocniej jak myslicie isc do lekarza dyzurnego czy czekac ze moze minie juz nie wiem co robic?to juz 38 tydzien pozdrawiam

Punis, napisz jak pokonalas nerwice, może i nam to pomoże. Ja choruje równo dwa lata, leki bralam tylko przez pól roku na poczatku po czym postanowiłam sama sie z tym zmierzyć. Oczywiście różnie to bywalo, kilka razy musiałam zwolnic sie wcześniej z pracy bo tak zle sie czułam, ale i tak bylo o niebo lepiej niż na poczatku kiedy balam sie własnego cienia. Teraz w ciąż tez jest różnie, ale staram sie wyciszyć i jakos daje rade, do tej pory tylko dwa razy wypilam melisę i nic nie brałam, ale to dop poczatek, obecnie jestem w 9 tyg i mam nadzieje, ze uda mi się przejść przez ciaze bez lekarstw, ciągle sobie powtarzam, ze bardziej przeciez boje sie wpływu lekarstw na dziecko niż własnych leków. Jak jest mi zle to czytam książkę albo oglądam tv żeby przegonić zle myśli, pomaga mi tez czytanie wpisów osób, które wygraly z nerwica bo daje mi to duza nsdzieje, ze wyjde z tego. Nie oglądam żadnych smutnych filmów, wiadomości, nie czytam neta bo tam tragedia goni tragedie i potem działa mi na wyobraźnię. O nerwicy powiedziałam swojemu gin, powiedzial żebym myślała pozytywnie, , ze najważniejsze ze jestesmy wszyscy zdrowi i dopóki zdrowie jest to innymi pierdolami nie warto sie za bardzo przejmować. Co ciekawe, ostatnio gdzies czytałam ze co 5 osoba w Polsce ma nerwice, napady paniki i leków.

Gość katastrofa

O rany. Ile naprodukowalyscie przez weekend:) Nie moge nadrobic. Jestem w pracy. Na szczescie dzis szef zadzwonil i zaproponowal prace z domu, bo biuro zamkniete. Dopiero jak to napisal, to sie uspokoilam. Bo ranek znow byl ciezki. Ja w weekend klasycznie, jak kazdy odkad rozpoczela sie ciaza przespalam od soboty do dzisiejszego poranka, ze wzgledu na koszmarna migrene. Czy WY tez macie takie migreny?? Mam weekendowa prace do wykonania (musze napisac prace naukowa do konca wrzesnia) i jezeli te migreny nie przejda nie zdarze :( i wtedy bedzie tragedia. Nie wiem jakie konsekwencje mnie czekaja, ale nie bedzie to mile. I duzo bedzie kosztowac. Renata - bariera jezykowa sie nie przejmuj, angielski juz chyba nawet nie jest glownym jezykiem w UK :P

Dziewczyny jak znosicie upały??? U mnie kiepsko jest mi słabo, na nic nie mam siły. Do tego nerwica się mocno odezwała, wyje od samego rana, bardzo czarne myśli mnie nawiedzily. Ostatnio mniewam koszmary w nocy związane z porodem. Te lęki mnie wykoncza już nie daje rady sobie. Rodzina tego nie rozumie, jescze gorzej mnie doluja bo mówią na mnie panikara, żebym się wzięła w garść , że wymyślam itp. Jedynie mój mąż jakoś stara się mnie zrozumieć. Co za dzień dzisiaj... masakra jakaś. Ktoś zadał pytanie kiedy poznaliśmy płeć dzidziusia. Ja dowiedziałam że będę mieć synka w 20 tc a moja kumpela w 16 tc też synka.

Moj mąż i mama zawsze mnie wspierają i nigdy nie słyszę ze wymyślam. Dzis bylam u lekarza na usg, wszystko jest ok i na razie mam spokój do 12 tyg, mam nadzieję. Jutro wizyta u ginekologa prowadzącego. Dzis tez bardzo się denerwowałam przed wyjazdem na usg, jak dojechalam na miejsce to lęk mnie dopadł ale przestalam z nim walczyć i puscila gnida. Powiedzial mi dzisiaj ze może nam sprobowac w 12 tyg płeć określić ale łatwo o pomylkę, dopiero w połowie ciąży jest wiarygodne, ale ja i tak będę prosić zeby nam powiedzial w 12 nawet jakby miało sie później zmienić :D

Majowka jezeli chodzi o zoladek to jednak troche ulzylo chyba dziecko musi ucisakac fakt faktem ta zgaga jest utrapieniem ale daje rade.Tez musze powiedziec ze moj facet bardzo mnie wspiera i pomaga rozumie moja chorobe i to jest mega wazne w zwiazku nie musze przed nim ukrywac swoich atakow i lekow.Plec dziecka poznalam w 14 tyg a w 17 lekarz byl juz pewien ze to dziewczynka:)za 7 dni mam cc i boje sie juz nie wiem czy to dobra decyzja boje sie komplikacji ale lek przed naturalnym porodem tez jest wielki no zobaczymy jak to bd juz po prostu jestem zmeczona dzielna bylam do 8mca po tem pojawilysie leki zawroty glowy kolatania serca to sa somatyczne objawy nerwicy ale tez i ciazy ale strach wygrywa i znowu wmawiam sobie najgorsze ale walcze ,ostatnio tez jak zasypiam czuje dziwny odlot i sie wybudzam cala w strachu czuje taka lekka glowe ciagle cos jak urodze i wszystko jakos bd dobrze to bd najszczesliwsza na swiecie chociaz ten jeden dzien:)pozdrawiam was wszystkie :)

Majowka jezeli chodzi o zoladek to jednak troche ulzylo chyba dziecko musi ucisakac fakt faktem ta zgaga jest utrapieniem ale daje rade.Tez musze powiedziec ze moj facet bardzo mnie wspiera i pomaga rozumie moja chorobe i to jest mega wazne w zwiazku nie musze przed nim ukrywac swoich atakow i lekow.Plec dziecka poznalam w 14 tyg a w 17 lekarz byl juz pewien ze to dziewczynka:)za 7 dni mam cc i boje sie juz nie wiem czy to dobra decyzja boje sie komplikacji ale lek przed naturalnym porodem tez jest wielki no zobaczymy jak to bd juz po prostu jestem zmeczona dzielna bylam do 8mca po tem pojawilysie leki zawroty glowy kolatania serca to sa somatyczne objawy nerwicy ale tez i ciazy ale strach wygrywa i znowu wmawiam sobie najgorsze ale walcze ,ostatnio tez jak zasypiam czuje dziwny odlot i sie wybudzam cala w strachu czuje taka lekka glowe ciagle cos jak urodze i wszystko jakos bd dobrze to bd najszczesliwsza na swiecie chociaz ten jeden dzien:)pozdrawiam was wszystkie :)

Gość Renetka1234

Witajcie dziewczyny mam nadzieje ze w pl ladna pogoda??:) u mnie 24 stopnie i szal hehe pochmurno okropnie jest i wietrznie. Bylam dzis z mezem na zakupach pol dnia potem kolejne pol sprzatalam i teraz leze ledwo dycham tak mi duszno.brzuch daje w kosc. Ciezko masakra. Mam powiem wam problem bo od kilku dni mam wrazenie ze umre przy porodzie ze nie dam rady go ur tutaj nie robia cesarki chyba ze juz jest errror i to okropny. Boje sie w ogole tego bolu:( jak sobie przypomne pierwszy porod to mi ciarki przechodza:(:( jestem tak wystraszona ze spac nie moge po nocach.

Gość Renetka1234

Malwa Ja juz polowa38 tyg ciazy. I jak na szpilce jestem. Tesciowa mnie straszy zebym z domu nie wychodzila bo na ul moge ur hehe no to ur i juz:) widzialam ze ty cc masz miec?? To zawsze mniejszy stres. Tutaj naturalnie musze rodzic. AGS Nie przejmuj sie ze nikt nie odp ale napewno przeczytal i sie podbudowal w jakis sposob. Ja jak po jednym dniu wchodze na forum widze tyle wpisow ze jak oblakana siedze i czytam. Lubie poprostu siasc i czytac bo ja rozumiem dziewczyny a one mnie nawet jak nic nie napisze. Katastrofa tez przez week nie pisala bo szalala w cieplym kraju hehe Paul sie boi porodu tak samo jak ja kurde znamy swoje problemy i kazdy tu jest mile widziany:) u mnie dopiero 6 rano. Maz z cora spi a ja mysle. Czy dzidzia przezyje ze mna porod czy nie umre na zawal:( milego i spokojnego dnia wam zycze dziewczyny!

Renata ja tez jestem w 38 tyg a w 39 mam miec cesarke ale nie wiem czy to mniejszt stres ale moze to bd lepiej dla dziecka bo mam bakterie paciorkowca i przy porodzie dziecko mogloby sie nabawic zapalenia pluc a nawet opon mozgowych albo sepsy tylko sie martwie ze mnie spotka pech rana nie bd chciala sie goicalbo jakies zakazenie sie pojawi musze jakos walczyc z tymi myslami i wierzyc ze bd dobrze . Dzis przez te upaly totalnie jestem bez sil leze caly czas w glowie mi sie kreci i nawet nie mam sily przez tel rozmawiaci znowu mysle o najgorszym glupie te ataki leku!!!!!!!!!!!!!! AGS tez tu jestem nowa i tez nie widzialam Twoich wpisow pamietaj ze jestes tu mile widziana:) Majowka a Ty jak sie czujesz?

Ja dzisiaj bylam u ginekologa rano, a ze jestem w 8 tyg to rano wstaje i od razu wiraż w glowie, dzis w łazience myślałam ze zemdleje. Moja pani ginekolog pytala jak tam psychika i mowie, ze chyba lepiej bo od trzech dni nie płakałam (poza rozpaczą nad własną twarzą cala w pryszczach!) za tydzień idę do dermatologa bo wstyd z domu wyjść! A mówią ze kobiety w ciąży pieknieją.. Figa. Teraz wizyta za miesiąc dopiero juz po usg genetycznym to objawy pewnie ustąpią:) psychicznie.. Różnie bywa. A u was?

Gość Renetka1234

No powiem szczerze ze ja nic nie wiem czy mam jakies bakterie czy nie. Tutaj dajesz raz w miesiacu probke moczu ona patrzy jakims patyczkiem czy nie ma bialka w moczu i tyle. Zadnego pobierania krwi czy badan. Absolutnie. Hehe ja jezdze prywatnie do innego miasta nie daleko londynu i tam mam gin ktory mnie bada itd. Anglicy sa w huj pojebanym krajem... dzis wpadlam w furie nie wien czy to juz tak bedzie do konca ale bole mam okropne. Kregoslup mi rozrywa a moj maz sobie spi albo filmy oglada jak ja zapierdalam z obiadem i jak sprzatam po nim. Teraz jeszcze musialam popodlewac na ogrodzie bob itd bo sucho u nas za to okropnie wietrznie:( spotkalam dzis kolezanke w pl sklepie hehe poszlam zebys z kims pogadac i pow mi ona ze jest juz w 8 miesiacu ciazy dziecko jej wazy nie cale 800 gr i ze jej chca wyciagac to dziecko zeby sterydami faszerpwac bo wariatka sie odchudza bo jej tak Ewa chodakowska mowila haha kurde. Dziewczyna wyglada jak szkielet naprawde sie balam jak ja zobaczylam. ja to ppnad 25 kg wiecej bozesz chryste panie Tragedia!!!!;):) tez bym wolala cc idziesz robia swoje i papa a tu... szkoda slow.

Renata tu w pl takie badnie na ta bakterie robi sie miedzy 35 a 37tyg i jezeli jestesmy nosicielkami to przy porodzie przez pare godz podaja antybiotyk by zniwelować dzialanie tej bakteri na dziecko. Wy to macie dobrze bo macie sily wychodzic z domu ja to sie boje nawet do piekarni wyjsc kolo domu przez te dziwne zawroty i uciski w glowie !!! 800g w 8mcu to porazka jakas

Witajcie :) Mialam dzis wizytę u gina, z maluszkiem jest wszystko ok. Pan doktor powiedział, żebym wytrzymała do 38 tygodnia, dalej to juz pal licho. Dzis zazełam 33 tydzień :) Teraz na wieczor cos zaczela mnie glowa cmic, troszke mi sie w glowie kreci, a ja juz panikuję, ze cos nie tak. Muszę zamawiac powoli wyprawke higieniczną do szpitala, a jakos tak sie obawiam czy wszystko bedzie dobrze :(

Mysza 007 To te upaly ja dzis co wstalam to musialam sie polozyc bo tak mi sie slabo robilo i w tej glowie tez mi cmi cos ciagle cisnienie mierzylam i oklady z zimnej wody robilam az na koniec sie poryczalam bo czasami wydaje mi sie ze nie dam rady ze padne i juz nie wstane a przeciez musze miec sily dla dziecka a tak bardzo sie boje chyba po porodzie wroce do lekow.Pozdrawaim i trzymaj sie nie jestes sama pamietaj:)

Gość Renetka1234

Malwa Tutaj wszystko jest inne. No coz nic nie moge zrobic. Co ma byc to bedzie. A jakies sa objawy przy paciorkowcu?? A mam jeszcze pytanie do cb bo ze wzgledu ze jestesmy w tym ssmym tyg ciazy pow mi swedzi cie skora i robia ci sie rece i lydki opuchniete?? Bo jak stoje chwile dluzej mam sino czerwono rozowe lydki i tak swedza ze wytrzymac nie moge rece tez mi puchna okropnie:( jestem juz na wyczerpaniu psychicznym. Gdyby nie rajstopy uciskowe w ogole bym z lozka nie wstawala:(