Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i sztywnienie pod żebrami po kaszlu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Po tygodniu ostrego,suchego kaszlu nagle rozbolał mnie brzuch po prawej stronie pod żebrami. Miejsce to robi się sztywne - da się wyczuć jakiś jakby guz przeskakujący. Przeszywający ból tylko kiedy kaszlę lub gdy w inny sposób bardzo napnę mięśnie brzucha. Po kilku dniach od tych bólów boli już TROCHĘ mniej - jednak nie na tyle,żeby przestać się martwić. Czy dostanę jakieś wskazówki co to może być i czy przejdzie samo? Byłem już u lekarza - dostałem od niego antidol 15 i wspomniał coś o zapaleniu opłucnej i wypoczynku...
Gość Cerberus

Mam to chyba też. Ciągle czuję ucisk w lewej stronie klatki piersiowej i promieniuje ten ucisk do lewego ramienia. Dzisiaj też czuję w prawej części klatki piersiowej. Poza tym obudziłem się w nocy i poczułem, jakby się lewe żebro przesuwało z takim nieprzyjemnym chrzęstnięciem. Ten ucisk najbardziej się nasila wieczorem i wtedy też na krótko pojawia się suchy kaszel. Powiedzcie, czy te przeskakujące żebra są naprawdę niebezpieczne dla życia lub zdrowia, bo się tym bardzo martwię.

Od 3tygodni męczy mnie uporczywy kaszel, raz suchy aż zbiera mi się na wymioty a za chwilę mokry. od tygodnia boli mnie lewa strona żeber, nie tylko z przodu, ale tez cały tył. dziś w pracy, gdy naszedł mnie kaszel, coś...jakby pękło w mojej prawej stronie między zebrami. ból był okropny aż mnie na pół złożyło... nie mam czasu na lekarza, a dodatkowo mieszkam w anglii, więc jedyne leki jakie dysponuje, to acc i tyrozets oraz flegamina. to wszystko jednak nie pomaga, a powiedziałabym, ze wzmaga kaszel. początkowo to olewałam. ale już nie mogę normalnie funkcjonować. ketonal nie pomaga, mam w zanadrzu tramal jednak boję się go brać. błagam pomóżcie mi:( jeśli istnieje jakiś lek który Wam pomógł, to dajcie znać.