chrapanie Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Chrapanie może być niekiedy objawem bezdechu sennego. Spotkałem się z tym problemem, kiedy to po długich poszukiwaniach przyczyn mojego przewlekłego zmęczenia zacząłem podejrzewać, jako przyczynę moich dolegliwości bezdech senny. Rodzina potwierdziła mój problem. Mam w nocy przerwy w oddychaniu trwające po kilknaście sekund. Zdecydowałem sie na środek, który polecił mi mój lekarz - wkładkę doustną Snorflex, pomogło natychmiast, moje problemy rozwiązały się po kilku dniach. Teraz śpię spokojnie, jestem wypoczęty i nie budzę rodziny w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ewa Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Proszę!!! mój mąż też ma bezdech, niestety, pół roku czekał na wizytę w Warszawie, teraz czeka drugie tyle na druga wizytę, na którą ma przyjść z paroma wynikami badan (analiza krwi, EKG). W ten sposób za pare lat bedzie diagnoza i kupi sobie ten aparat, a do tej pory się wykończymy. Co Ty byś nam radził??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jarek Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ja jestem po leczeniu metoda Pillar i jestem zadowolony. Jeszcze bardziej zadowolona jest moja zona bo nie chrapie jej do ucha. Ostatnio pojawil sie konkurs na www.symfoniachrapania.pl w ktorym do wygrania jest wlasnie leczenie chrapania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zaniepokojona pomocy Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam mam 20 lat mam ten sam problem z chrapaniem . Otóż moj chlopak w nocy mowi ze bardzo glosno chrapie i go zawsze budze tym lecz ja tego niewiem ze tak sie dzieje dodam tylko jeszcze ze zawsze spie po okolo 6 -7godzin ale rano i cale popoludnie czuje sie niewyspana ciagle chce mi sie spac , ziewam copochwile ... Prosze pomóżcie mi cos zrobic boje sie isc do lekarza z taka sprawa lecz nie wiem czy to tez ma sens jakis zwiazany z czestym ostrym kluciem w klatce piersiowej po prawej stronie najpierw a pozniej bol przechodzi na lewa strone pod pacha niwiem dlaczego przy tym nie moge oddychac a gdy oddycham bol jest silniejszy i czuje go z przodu i stylu .. Pomozcie prosze o odpowiedz przeslac na moj adres meilowy majeczka3426@wp.pl z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam . Czekam na jakam kolwiek pomoc odpowiedz .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gerwazy Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam, Czy mógłby ktoś napisać skąd zamówić SNORFLEX? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość leczenie123 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Http://allegro.pl/somnotron-4-weinmann-aparat-do-bezdechu-nocnego-i4966846446.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość wrozka Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Słyszałam, że chrapanie można zlikwidować wstawiając do sypialni nawilżacz powietrza, na razie czytałam o takim nawilżaczu z Boneco model Ultrasonic U200, bo ma dodatkowo jonizator. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wyleczona Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Chrapanie można wyleczyć, tak samo jak i bezdech. Odświeżacze powietrza itp, prawdopodobnie pomogą, ale tylko na chwile. Polecam udać się do lekarza specjalisty, zdiagnozować przyczynę chrapania / bezdechu nocnego, a następnie poddać się leczeniu. :) To nic strasznego, a spokój na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wyleczona Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Chrapanie można wyleczyć, tak samo jak i bezdech. Odświeżacze powietrza itp, prawdopodobnie pomogą, ale tylko na chwile. Polecam udać się do lekarza specjalisty, zdiagnozować przyczynę chrapania / bezdechu nocnego, a następnie poddać się leczeniu. :) To nic strasznego, a spokój na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość alikiza Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Znalazłem dość ciekawy wpis o chrapaniu, może komuś się przyda: https://forum.parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/574950,brzydkie-chrapanie-w-ciazy-czy-to-minie,3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi