Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dr Rath Medycyna Komórkowa a choroby układu krążenia

omnibus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tasamabasia

Drogi Handlowcu- widzę, ze nie rozróżniasz witaminy od witaminy. Skład tej Twojej, kupionej na Allegro diametralnie różni sie od witaminy dra Ratha. Ta Twoja zawiera:Mikrokapsułkowany kwas L-askorbinowy [Pure Way-C®] (wit.C), bioflawonoidy cytrusowe, stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca, celuloza mikrokrystaliczna – substancja wypełniająca, kapsułka (żelatyna – składnik otoczki, barwniki: E171, E104, E110). Substancje odzywcze to: kwas lascorbinowy +25mg bioflawonoidów. barwniki: E171- podejrzany,zabroniony w Polsce,E104 szkodliwy w dużych ilościach (przyjmujesz codziennie, więc się kumuluje), E110 niebezpieczny http://wegetarianie.pl/htmlp-10.html. U dra Ratha wit.C jest pięcioskładnikowa: kwas askorbinowy, askorbinian wapnia, askorbinian magnezu, Palmitynian askorbylu, bioflawonoidy cytrusowe (150mg). W sumie = 667mg ale dobrych składników, bez szkodliwych kolorów i innych szkodliwych substancji. Tę tabletkę można ssać, jak cukierek, nie ,,zabija* kwasem! I wolę tę, niż wszystkie inne razem wzięte z innych firm. Ja patrzę na dokładny skład i czystość tabletek. Nie wymądrzaj się więc i nie oceniaj ludzi, skoro niewiele wiesz, a patrzysz tylko i wyłącznie na cenę. Gdybyś był prawdziwym handlowcem, zapoznałbyś się z wszystkimi szczegółami dotyczącymi produktu i nie pisał bzdur. Zrobiłeś kurs,( czy samodzielnie?)- przydała ci się wiedza,choć widzę, że masz bardzo duże braki -uważasz za zbędną lizynę i prolinę. Nie piszesz jednak, że miałeś tę wiedzę udostępnioną za darmo! Zapewne nawet nie przyszło ci do głowy, aby za nią podziękować. Zanim cokolwiek napiszesz złego o kimś- puknij się kilka razy w głowę.

Ktoś napisał- żeby się przekonać trzeba kupić. Ot cała prawda. Nie można podejrzewać małego dziecka o to ,że u niego wiara w witaminy Dr Ratha zadziałała. Zadziałały witaminy na poziomie komórki. Zamiast antybiotyków i sterydów witaminy. Nie ma kaszlu, duszności i zapalenia oskrzeli.Przedtem codziennie inhalacje , świszczący oddech, teraz bieganie, spacery i radość. Dzięki osobie , która mi powiedziała o witaminach Dr Ratha.

Chciałbym zapytać wyleczonych o opinię nt informacji o Panu Rath i jego poczynaniach, zachęcam do lektury http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,6478 zaznaczam, że nie jestem wrogiem medycyny komórkowej, zwyczajnie szukam pomocy, mam cholernie wysoki poziom cholesterolu ponad 400 i... myślałem już, że oto znalazłem cudowny sposób na uniknięcie leków obniżających poziom cholesterolu, teraz zwątpiłem, proszę o rzeczowe opinie, w opinii Ratha leki przeciw cholesterolowe to samo zło.

Chciałbym zapytać wyleczonych o opinię nt informacji o Panu Rath i jego poczynaniach, zachęcam do lektury http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,6478 zaznaczam, że nie jestem wrogiem medycyny komórkowej, zwyczajnie szukam pomocy, mam cholernie wysoki poziom cholesterolu ponad 400 i... myślałem już, że oto znalazłem cudowny sposób na uniknięcie leków obniżających poziom cholesterolu, teraz zwątpiłem, proszę o rzeczowe opinie, w opinii Ratha leki przeciw cholesterolowe to samo zło.

Mojemu tacie 2 lata temu podczas badania wyszło że ma w 35% zasklepione tętnice co groziło udarem. przez rok przyjmował suplementy dr ratha i podczas badania lekarz przecierał oczy ze zdumienia, ponieważ tętnice były całkowicie czyste, z 35 % spadło na 0%. lekarz poprosił o przesłanie materiałów mailowo na temat tych suplementów, ponieważ ktoś w rodzinie miał podobny problem. także ja mogę potwierdzić, że suplementy dr ratha działają. dodatkowo bardzo złagodziły przebieg menopauzy u mojej mamy oraz ataki wirusa opryszczki jeżeli ktoś ma jakieś pytania, to chętnie odpowiem

Gość Ani11111111

Izam -proszę napisz , jakie konkretnie witaminy Dr Ratha przyjmował Twój Tata na miażdżycę tętnic? Ja zażywam od roku ale na inne schorzenia , chętnie podzielę się z Tobą moimi doświadczeniami . Bardzo mi na tym zależy / na pewno jest to program podstawowy Vitacor Plus ale co jeszcze? Prawdą jest ,że już po samym Vitacorze i witaminie C - spada ładnie cholesterol - mam wyniki badań. Proszę napisz co zażywał Twój Tata. Mój adres 8anita12@gazeta.pl

Witam wszystkich odwiedzających tę stronę. Podzielę się swoimi doświadczeniami. Jestem po zawale i mam mocno uszkodzone serce. Od trzech lat jestem zakwalifikowana do inplantacji kardiowertera defibrylatora. Od dwóch lat biorę suplementy dr Ratha i to mnie ratuje. Lekarze są zdziwieni moją kondycją i ciągle powtarzają * co pani robi, ale nie chcą uwierzyć w te witaminy. Córki dzieci od trzech lat nie wiedzą co to są antybiotyki. Syn który od maja do sierpnia najchętniej nie wychodził by z domu , taką miał alergię na pyłki, teraz zapomniał już o tym co było. Cieszy się wiosną i latem. Ten kto nie zna tych witamin nie powinien się wypowiadać na ten temat.

Gość CJWarlock

Uwaga: wyszło długie, ale odpowiadam konkretnie wszystkim, więc przeczytacie z ciekawością. :) Potwierdzam zdania pochlebne o odkryciach medycyny komórkowej. Kpiący to głupcy, którzy a) nie rozumieją jak działa ciało i biochemia, i b) guzik wiedząc - mają dużo do powiedzenia. Naiwnością jest wierzyć w tabelki WHO (małe ilości najważniejszych witamin, nieterapeutyczne ilości) czy duże dawki ale pojedynczych składników. Wiele ważnych reakcji w ciele zachodzi wyłącznie w obecności WSZYSTKICH potrzebnych składników, i to w konkretnych, synergistycznych proporcjach. Zespół Dra Ratha określił synergistyczne proporcje wzajemne pomiędzy ponad 30-ma składnikami odżywczymi. To jest ogrom pracy i faktyczny przełom w naturalnym leczeniu, ponieważ żaden inny podmiot tego typu dotąd nie zgłębił tak analitycznie zjawiska synergii w biochemii i zarazem w ludzkim ciele. Preparaty zostały stworzone jako rzecz wtórna do odkryć naukowych, ponieważ nikt inny nie oferował na rynku gotowych połączeń witamin, aminokwasów, minerałów w formach o najlepszej możliwej przyswajalności i idealnie dobranych proporcjach (zysk na efektywności dzięki zjawisku synergii). Oczywiście, że skoro innym (producentom, lekarzom) daleko do takiego poziomu to zamiast zwiększyć własny (bo to wymaga nakładu pracy i badań, do których najwyraźniej brak im zapału) to będą szkalować chwytliwymi frazesami i techniką manipulacji zwaną *ziarno zwątpienia*. Panie i panowie, pobierzcie ze strony Fundacji Dra Ratha (fundacja nonprofit, edukacyjna - dopowiadam potencjalnym czepliwym pochopnym krzykaczom internetowym) dokument PDF *ABC medycyny komórkowej* - fachowo wykonany, bo uproszczony ale bez przekłamań, zrozumiały dla laika zestaw podstaw naukowych znanych w biochemii. Laik może nie rozumieć, dlaczego lekarze o tym nie wiedzą. Otóż obowiązujący na studiach medycznych podręcznik nie wspomina o roli witamin czy L-lizyny w metabolizmie komórkowym, podczas gdy na biochemii takie rzeczy są. Mamy więc paradoks, że całe pokolenia lekarzy kształcone są bez elementarnej dla zdrowia wiedzy o podstawowym budulcu organizmu - komórkach. A zdrowie decyduje się na poziomie komórek. Pytania o to, czy ktoś zna kogoś, kto wyleczył się suplementacją terapeutycznymi dawkami substancji niezbędnych do wytwarzania bioenergii w komórkach czy ochrony tkanki łącznej są jak pytania, czy ktoś zna kogoś, kto napoił się litrem wody, przecież woda to oszustwo, a 60 ml na dobę musi wystarczyć każdemu... ;) Jak kiedyś jakaś korpo zacznie kwestionować cwanie potrzebę picia wody to też będziecie ślepo podważać tych, którzy pamiętają, jak powinno być naprawdę? ;) Są książki, artykuły, listy ludzi stosujących konkretne programy zdrowotne Dra Ratha solo lub w połączeniu z innymi metodami - wystarczy trochę poszukać. A czepialstwo do cen to jest jakieś nieporozumienie - zupełnie jak klient, który nabrał w sklepie 100 rzeczy po 1 zł i czepia się, że sumarycznie wyszło tyle. ;) Przekalkulujmy chłodno. W preparacie LyCin sama tylko witamina C (w trzech postaciach - askorbinian wapnia, askorbinian magnezu i kwas askorbinowy - postacie optymalne pod względem metabolicznym, niespotykane w innych preparatach witaminowych) wychodzi najtaniej na rynku, bo po ok. 55 groszy za 1000 mg. Gdzie w preparatach aptecznych taka ilość wychodzi za ok. 4 - nawet 8 zł i trzeba by zjeść na raz 18 lub więcej tabletek, a przyswajalność też pozostawia co nieco do życzenia, więc tak naprawdę trzeba by zjeść ich znacznie więcej. Biorąc to pod uwagę, preparaty spod marki Dra Ratha są i nieporównanie efektywniejsze, i tańsze. Dla przykładu w LyCin wit. C jest proporcjonalnie połączona z bioflawonoidami cytrusowymi i lizyną (zwiększenie efektywności działania 2,5 - 10 razy, zależnie od problemu, wedle moich obserwacji). Kalkulacja jasno więc ukazuje logiczny wybór. A porównywanie do jakichś MLM-ów bez własnych ośrodków badawczych to chyba śmiech na sali i demonstracja ignorancji kogoś, kto takie porównanie robi. ;) Ci, co kwestionują biochemię ludzkiego ciała bo wolą biadolić głupoty, a nie mają czasu się douczyć - naprawdę powinni najpierw poczytać, z czego składają się nośniki bioenergii powstające w cyklu Krebsa oraz z czego składają się włókna kolagenowe... To na początek. A że ktoś poświęcił 20+ lat badań nad tym, co instytutów sponsorowanych przez korporacje farmaceutyczne nie obchodziło (bo by się środki tłumiące objawy przestały sprzedawać) i w wyniku badań stworzył efektywne połączenia tego, czego ciało zwyczajnie potrzebuje... To co, to źle? Przeciwnie, chwała mu za to! BTW.Wszyscy z cholesterolem i arteriosklerozą - poczytajcie, co jest potrzebne do przekształcenia lizyny i proliny w hydroksylizynę i hydroksyprolinę, po co i jakie to ma znaczenie dla stanu arterii. Jak to przeczytacie to zrozumiecie, dlaczego ilości np. witaminy C podawane w tabelce WHO są dla śpiących niemowląt... ;) Ciekawostka: owo 60 mg nie było wcale zbadane naukowo, po prostu 20 młodych więźniów nie dostało szkorbutu przez 2 tygodnie i tyle, wielkie *badanie*. ;) I co, takim autorytetom zawierzylibyście własne zdrowie? Jeśli tak to potem będziecie biegać po opatentowane piguły firm, które podczas II Wojny Światowej bogaciły się na darmowej pracy więźniów obozów koncentracyjnych (tak, pomysł taki powstał na zebraniu prezesów firm chemicznych i farmaceutycznych). Także ten... Albo tkwicie w propagandzie tych, co już raz ludzi nieźle oszukali, albo myślicie samodzielnie i uczycie się, jak działa ludzkie ciało, jakie są zjawiska biochemiczne, jak działa komórka, czego potrzebuje, a wtedy zrozumiecie, że medycyna komórkowa i jej oddolne przebijanie się przez w/w propagandę to szlachetna edukacja po to, aby oddać ludziom władzę nad ich zdrowiem w ich własne ręce. No ale do tego trzeba najpierw chcieć szukać wiedzy. ;)

Gość Svetikslomy

Сегодня вирусы, грибы и паразиты делают человечеству вызов, на который смогут ответить только те, кто грамотно занимается своим здоровьем! Конечно вакцинация, но большую роль играет профилактика хронических заболеваний, иначе поговорка: «где тонко там и рвется» сработает моментально.

Последние полтора года Covid 19 показал что опасна не сама болезнь а то как после нее восстановится. Опасность в беспорядочном применении препаратов, в том числе антибиотиков, разрушают защитные силы организма. Силы которые должны защищать и оберегать ваш организм.

Не зависимо от того, чем вы болеете, всегда важную роль играет восстановление после нее. К сожалению, последняя пандемия унесла много жизней после заболевания. И сложнее всех тем, кто привык решать проблемы здоровья с антибиотиками и препаратами, которые дают серьезные побочные действия. У таких людей снижен сильно иммунитет и помочь своему организму нужно куда более ответственно, а главное не навредить еще больше.

mowicie firmy farmaceutyczne sa zle -- a kto produkuje te suplementy jak nie firmy farmaceutyczne

nastapna rzecz -- "medycyna komorkowa" -- wielkie hasło a jak sie spojrzy do skladu to tam jest zwykły skład prostej multiwitaminy...

wielki marketing prostego preparatu

najpierw tworzy sie kampanie reklamowa -- tzn np filmiki na youtube mowiace o potrzebie czegos i ze jest walka o to a pozniej niedlugo pojawia sie na stronie "fundacji jakiejs tam" sklep z suplementami

i jeszcze gdyby to byly preparaty z super skladem -- a tam prostu sklad niewiele sie rozniacy od tego co w byle jakiej aptece mozna bylo zawsze kupic

i czlowiek sie zaczyna odrazu zastanawiac gdzie ta wielka rewolucja o ktorej przez lata mowily rozne wielkie strony promujace te filmiki jak np prawda2 info