Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak tchu i częste ziewanie

rw999

Rekomendowane odpowiedzi

Kochana zgadza sie mam coreczke ma 7 latek jest moim zyciem, dlatego chce normalnie funkcjonowac!!! duzo czasu spedzam z coreczka ale przy zabawie tez czasem mnie dusi i staram sie to ukryc przed nia bo ona strasznie sie tym przejmuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakbym chciala zeby puscilo mnie na kilka lat-MARZENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale mam nadzieje ze wkrotce sie spelni!!! dzis caly dzien dusi ;-(((
hejka to znowu ja klaudia jakbys mogła opisać swe duszności jak to wygląda bo umnie to jest tak jakby powietrze zatrzymywało się w klatce pierśiowej i nie chciało iść dalej więc aby go złapać ciągle ziewam prosze napisz jak to wygląda z Twej strony
No u mnie mozna powiedziec jest tak samo!! tylko kiedys jak ziewalam to sie odetkalo, a teraz nawet czasami nie moge pozadnie ziewnac i sie mecze ;-((( kilka razy pod rzad zeby calkowicie ziewnac i wtedy sie odetka, choc ostatnio nie nadlugo, chwilami juz mnie boli cala klatka piersiowa ;-((((
a więc sama widzisz mamy takie same problemy więc sie nie zastanawiaj i idz do lekarza bo samo ci bez leków nie minie i zobaczysz zaraz będzie lepiej po rozmowie z lekarzem . ide spać bo rano do pracy odezwe sie jutro odezwe sie o 16 napisz co załatwiłaś ja jestem z okolic katowic jeśli możesz napisz m niej więcej z jakiego miasta jesteś może mieszkamy blisko siebie ale napewno jestem starsza mimo wszystko powodzenia pa pa
Ja z Poznania!!! Musze isc sie zapisac do psychiatry, dzis zapisalam sie do endokrynologa bo mialam skierowanie od rodzinnego, zeby przebadac tarczyce!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje ze w koncu ktos mi pomoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ty jakie leki bralas, te zapisane od psychiatry?? jakies bardzo uzalezniajace?? ;-((dzis niestety jest to samo ;-(((( czy ciebie tez tak codziennie przez ten miesiac trzymalo, bez dnia przerwy????? pozdrawiam odezwe sie wieczorkiem
Tak kochana mnie też tak męczy bez dnia przerwy ale dziś też mi zaczyna dokuczać nie męczy bardzo ale dokucza gdy jestem na dworze i jest gorąco to jest koszmar moie leki nie uzależniają nie masz się czego bać wiesz dziś w pracy miałam dziwne lęki non stop bałam sie że zemdleje alba zrobi mi sie słabo cały czas sie bałam dawno niebyło takiego czegoś nogi jak z waty koszmar teraz jak jestem w domu jest już dobrze czy mogłabyś napisać imie będzie nam łatwiej pisać oczywiśćie jeśli niechcesz to zrozumie jednak mieszkamy za daleko nie spotkamy sie jestem tylko ciekawa czy masz naprawde bląd włosy śmieszne ale połączyła nas choroba nie przeszkadzają Ci upały takie jak dziś nie czuja sie wtedy dobrze pozdrawiam pa pa
Witam Klaudio!! Ja mam na imie ania, zgadza sie mam blond wlosy:-)) od kupe lat mnie tak przezywali i dlatego dalam sobie taki nick!!!! co do dusznosci to meczy mnie na okraglo czy to slonce czy tez deszcz, ale naprawde zaczynam chyba wierzyc ze to tez w pewnym stopniu moja psychika!! czasem , bywa to rzadko ale czasami jak juz naprawde sie czyms zajme i zapomne jest ok ale za chcwile jak sobie przypomne robi mi sie duszno i juz sie na nowo zaczyna ;-((((wtedy znowu brak oddechu, wymuszone ziewanie itd......MASAKRA najbardziej to jest uciazliwe jak jestem wsrod ludzi czy gdzies w miejscu publicznym i dusi, dusi i te czeste ziewanie STRASZNE!!!!!!!!!!!!!!! a czy jesli to nerwica to moge sie szybciej meczyc, czy ty tak masz??????? pozdrawiam
Witam CIE Aniu dzięki że podałaś swe imie będzie mi łatwiej pisać zTobą pytasz o męczenie ja sie męcze bo pale więc niewiem co moge odpowiedzieć . Dziś cały dzień do kitu troche mnie podusza ale to dlatego że jest gorąco tak myśle . Bardzo sie ciesze że zapisałaś sie do specjalisty przekużymy tą nerwice na koniec świata chce CI napisać że sie przyzwyczaiłam już do pisania i pierwsze co robie jak wracam z pracy patrze co napisałaś . Kiedy będziesz miał czas dla siebie to poszukaj sobie w necie tych leków co ja brałam i przekonasz sie że nie są uzleżnjające . Na samym początku kiedy zaczełam chorować to miałam też przepisywany SPAMILAN ALE ON dlamnie jest za słaby bo ja miałam też biegunki i bałam sie wychodzić z domu to był coś strasznego . Pozdrawiam Cie Dobranoc napisz do mnie ja odpisze jak przyjde z pracy pa pa . KLAUDIA
Cześć Edzia, Ja mam tak samo, jak rano się budzę to czasem nie pamiętam o cholerstwie i przez parę minut bywa świetnie :), a potem wszystko wraca i klapa. Cały czas kombinuję i wymyślam, jak o tym zapomnieć. Hej Klaudia i Ania, Ja się przebadałam niemalże już nawskroś :), z góry na dół i z każdej strony :), byłam także u psychiatry. Niestety chyba miałam pecha, bo przepisała mi lek, który jeszcze pogorszył mój stan /velaxin/ - *wyczyścił* mi dokumentnie mózg a myśl o duszeniu się jak była tak została i było jeszcze gorzej, więc dałam spokój. A inne, wszystkie te uspokajające dziadostwa, hydroksyzyny itp. w ogóle na mnie nie działają :(, co najwyżej dostaję zawrotów głowy, bo one obniżają ciśnienie i puls a ja i tak mam bardzo niski /48 - 58/. Teraz jeszcze dobijają mnie upały /w Warszawie gdzie mieszkam to jakaś masakra, dziś w pracy myślałam że zejdę z tej duchoty/. Mam też nową teorię, że to ma też związek z porą dnia i cyklu. Ja się np. dużo gorzej czuję w czasie i tuż po okresie a w ciągu dnia - najgorzej w godz. 15 - 17. A Wy macie może jakieś spostrzeżenia? Albo dobrego lekarza znacie w W-wie :) ?
Witam , witam!!!! jutro bede dzwonic i szukac jak najszybciej psychiatry, bylebym trafila na dobrego bo wiadomo ze w tych czasach roznie bywa i zebym nie musiala za dlugo czekac bo terminy tez sa powalajace!!!!! ja odkad mnie tak teraz pozadnie chwycila ta dusznosc czyli jakos od 1-2 maja to 3 maja rzucilam palenie, bo balam sie ze to tez pogarsza bo ja podejrzewalam ze mam astme (moglabym bo babcia tez miala) ale najlepsze ze pulmonolog stwierdzil ze wyniki spirometrii mam lepsze od bog wie kogo, wiec zapytalam czy nie mam astmy to stwioedzrl ze tez do konca nie moze wykluczyc. DOBRE CO??!!!!!! 3 sierpien endokrynolog, mam nadzieje ze szybciutko zalatwie psychiatre i ze w koncu ktos mi pomoze!!!!!!! jak cos zalatwie to napewno napisze i jak co dzien wejde na ta stronke i popisze!!! bardzo sie ciesze ze oge sie kogos poradzic, bo wiadomo ze lepiej doradzisz niz ktos kto wogole nie wie o czym ja mowie !!!!! ja tez dzis popoludniu w pewnej chwili czulam sie fatalnie, ogolnie caly dzien mnie dusi ale chwilami to az mi sie w glowie krecilo ;-(((( poprostu MASAKRA!!!!! dobranoc i dziekuje Klaudio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pappap
witam cie aniu niewiem zaco ty mi dziękujesz ciesze sie że mogłam tobie coś podpowiedzieć sama mam z tym problem też mnie ostatnio dusi ale z przerwami da sie wytrzymać najgorsze są dla mnie te upały już mam lch dość jak jest chłodno czuje sie lepiej aniu napisz kiedy maż wizyte u pschiatry noi potem jakie leki ania zwruć uwage nato co będziesz mówić bo mnie jeden z lekarzy powiedzał że mam wziąść różaniec i iść do kościoła modlić sie ozdrowie bo o rozum jest za póżno ale to była stara doktor już do niej nie chodze nikt nie wierzył mi co mi jest ale to jest prawda aż mi sie płakać chciało nie zapomne tego do konca mego żyćia pozdrawiam życze bardz miłego lekarza dobranoc papa ania napisz wszystko nie zapomni o znajomych z forum
Klaudio napewno nie zapomne o znajomych z forum, bo tak jak juz pisalam chyba rozumiemy sie bardziej niz z kimkolwiek ponewaz mamy ta sama chorobe, prawdopodobnie!!!!! mnie niestety dusi caly czas od miesiaca niezaleznie od pogody!! co do lekarza to wlasnie caly czas szukam, znajoma ma mi dac namiary bo wlasnie wiole jakiegos wyprobowanego niz trafic na takiego gnoja (za przeproszeniem ) jak ty !!!!!!!!!!!!!!!!!! wieczorkiem sie jeszcze odezwe pozdrawiam i milego dzionka zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witam wszystkich ja mam ten sam problem na okrągło dusznosci i ziewanie nie raz wymuszone biorę lexotan ale on mi tak nie pomaga jak bym chciała validol żęby mi sie lepiej oddychało mam to juz dośc długo ja wy z tym sobie radzicie ja to oddam i jeszcze do płace pomóżcie mi co mam robić pzdr
Witam Cie Aniu nie pisałam bo córka opanowała kompa moje duszności mnie opusciły aż lepiej sie czuje zrobiło sie chłodno to tez plus dla mnie a jak Ty słonko sie czujesz masz date u specjalisty niewiem w jaki sposób mogła bym podac Tobie moje G.G to mogłybysmy sobie porozmawiac wieczorkiem . Oczywiscie jak mnie dziecko moje dopusci a poza tym praca dom i tak w koło to samo a jeszcze trzeba gotować i sama wiesz najlepiej jak to jest gdzie wybierasz sie na wakacje bo ja wtym roku będe w domu oby tylko dusznosci nie było to będzie dobrze pozdrawiam CIE jutro napewno sie odezwe ciesze sie że pamiętasz o mnie pomyśl o tym G.G TO BY BYŁO SUPEREK JESZCZE RAZ POZDRAWIAM PA PA
Witam!!!!!!!!!! ;-)) Niestety u mnie dusznosci znowu sie nasilily ;-((( bylo juz troche lepiej bo dusilo mnie ale np rzadziej, niestety na ani jeden caly dzien mnie nie puscilo, ale od wczoraj na nowo calymi dniami mnie trzyma ;-(( jutro ide do pulmonologa, ale co on mi pomoze skoro wyniki mam ok i ostatnio tez sam nie wiedzial!!??? takjak juz pisalam i pisac bede ze marze tylko o tym zeby mi to przeszlo nic wiecej, bo to naprawde nie idzie normalnie funkcjonowac!!!!!!!!!!!!!!!! ;-(((((( ciesze sie ze u ciebie lepiej i mam nadzieje ze w koncu bee mogla ci napisac to samo !!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Cie Klaudio ;-)) p.s. a co do tego gg to jasne ze mozna sie wymienic numerami, bedzie nam czsami lepiej ppappapapap
Ania zgodzisz sie porozmawiać na G.G ja podam Tobie wszystko tylko naoisz kiedy i niemartw sie tak niewolno otym myśleć i przekponasz sie że będzie łatwiej przykro mi że tak sie męczysz ale jeszcze troche i poczujesz ulge nic nie piszesz kiedy wizyta u pschiatry więc niewiem ile jeszcze możesz sie męczyć wiem że po wizycie będzie napewno lepiej wiem to po sobie trzymaj sie kochana bo niewiem co CI napisać abyś lepiej sie czuła życze zdrowia i pozdrawiam czekam jak sie odezwiesz pa pa
GG mozemy sie wymienic w kazdej chwili ;-)) dzis pulmonolog, a do psychiatry musze sie zapoisac , jak narazie sama nie wiem gdzie zeby nie trafic na jakiegos gnoja!!!!! mozesz podac gg jesli chcesz i sobie popiszemy tam zeby tez nie blokowac forum ;-)))))pozdrawioam cie cieplutko !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aniu wszystko Ci napisze w sobote bo narazie niemam czasu ale otym na G.G ładnie ciepło aż chce sie żyć jak sie czujesz umnie narazie dobrze odezwe sie jutro umuwimy sie dokładniej jaką pogode masz w Poznaniu jesli możesz to do pschiatry idz prywatnie tylko oni bardzo ciągną kase a w poradni to może być różnie ale niedaj sie niewiem co jeszcze mam pisać jak Cie coś interesuje to pisz napewno odpisze pozdrawiam Ania ale rospisałyśmy sie obie fajnie szkoda że tak daleko mieszkamy na koncu świata bo ja od katowic jade jeszcze pół godziny i naprawde mieszkam na koncu świata jeszcze raz pozdrawiam pa pa
Witam!! u pulmonologa jak pisalam leki odstawione , wyniki ok, wiec jestem zdrowa jak ryba!!!! a dusze sie jak cholera (za przeproszeniem)!!!!!!!!!!!!!!!!! jednak zostal mi tylko psychiatra ;-((( po weekendzie bede dzonic bo dostalam numer od znajomej!!!!! u nas w poznaniu cieplutko, wspaniale, gdyby.. oczywiscie nie te dusznosci! ;-(((( no szkoda ze tak daleko tak , by mozna bylo sie spotkac i pogadac o naszej wspanialej chorobie , ktora dla lekarzy nie istnieje!!!!!! mam tylko pytanko czy ty teraz bierzesz regularnie jakies leki , czy tylko cos doraznie???? pozdrawiam cie serdecznie moja *forumowska* kolezanko ;-)))))) apapap czekam na odp.
WITAM Cie Aniu niegniewaj sie ale nie mogłam sie odezwać pozatym moje dziecko opanowało kompa podaje Tobie numer moiego gg 24397524 będe czekać juro o 20 tej to sobie popiszemy pozdrawiam pa pa Ania ja ratuje sie hydroxzinoą biore ją jak mnie dusi czekam jutro klaudia