Szymonnn Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Witam , mam 23 lata 192 wzrostu 112kg od ponad dwóch lata okropnie się czuje . Pale już 8 lat paczkę dziennie , alkoholu też nie odmawiam . Zaczęło się od zasłabnięć (nigdy nie zemdlałem ) wizyta u lekarza i krew. Wyszło nadmiar potasu 6.4 Pani zaleciła zbicie naturalnym sposobem dużo płynów i unikać składnika . Zeszło do 4.9 i Pani stwierdziła że okej a ja dalej się źle czułem . Zleciła tsh i wyszła niedoczynność tarczycy bardzo minimalna biorę eutyrox 50 i jest niby ok. Dalej źle się czuje , duszności ,mdłości osłabienie ,kołatanie serca ,uczucie zawału , ostatnio doszedł silny ból lewej całej ręki i lewa łopata jakby kula od czasu do czasu ból w lewej nodze "pod kolanem " stopy i pulsujące żyły . Dodam że wszystko nasila po papierosie i to niezależnie 5-8 w ciągu dnia i oczywiście po wypiciu alkoholu na drugi dzień . Miałem robione kolonoskopia,gastroskopia ,mocz ,EKG ,spirometrię ,USG brzucha wszystko niby ok . Lekko powiększona wątroba . Już mam tik że łapie się ciągle za serce , jak zaczynam coś opowiadać to brakuje mi tchu albo twarz mi wibruje oko szczęka , ostatnio inna Pani lekarz zrobiła mi znowu badania całe łączne z moczem i potas 4.9 tsh w normie i holesterol podwyższony . W styczniu mam kardiologa . Żona i wszyscy już się wkurzają że ciągle narzekam że coś mi jest . Dodam że byłem u psychiatry i stwierdził depresję nerwicowa . Zalecił jakieś tabletki jednak nie wierze w to bo odruzniam duszności i symptomy po wkurzeniu a jakoś nie mogę pojąć że dają takie aż funkcje na codzienn i to szczególnie po papierosie. Już nie wiem co mi jest najlepiej bym z łóżka nie wychodził . Bardzo proszę o pomoc skąd to się wzięło . Za porady papierosy alkohol odrzuć ,tak wiem to ale co wzięło to się tak nagle od tego ? Proszę o cenne wskazówki . Zawsze byłem chętny i pełny energii aż przesadnie , cieszyłem się z pracy chwalili mnie teraz mam zupełnie na odwrót w pracy sciemniam bo już od rana myślę co mi jest . Co czytam w internecie to boję się że to albo tak ,zawał , miażdżyca . Proszę o rozsądne podpowiedzi co robić . Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa39zToF Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zaufaj lekarzom, bierz przepisane leki. My nie jesteśmy specjalistami od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość arsen Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Ale o czym TY piszesz ?? cytuje ,, Dodam że wszystko nasila po papierosie i to niezależnie 5-8 w ciągu dnia i oczywiście po wypiciu alkoholu na drugi dzień '' to chyba wiesz z czego to może być . Nerwice to masz na bank ale nie wiem czy nie od głodu jak nie wypijesz porządnie . Kawał chłopa z Ciebie wiec serce ma co robić a alkohol i cygary temu nie służą . Sam się określ jak z tym alkoholem sporadycznie czy już nałogowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Karola Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Depresja nerwicowa? Odstawienie używek jest dopiero pierwszym krokiem w leczeniu. Radzę zrobić to jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ysztof Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 W dniu 19.12.2020 o 20:54, Szymonnn napisał: Witam , mam 23 lata 192 wzrostu 112kg od ponad dwóch lata okropnie się czuje . Pale już 8 lat paczkę dziennie , alkoholu też nie odmawiam . Zaczęło się od zasłabnięć (nigdy nie zemdlałem ) wizyta u lekarza i krew. Wyszło nadmiar potasu 6.4 Pani zaleciła zbicie naturalnym sposobem dużo płynów i unikać składnika . Zeszło do 4.9 i Pani stwierdziła że okej a ja dalej się źle czułem . Zleciła tsh i wyszła niedoczynność tarczycy bardzo minimalna biorę eutyrox 50 i jest niby ok. Dalej źle się czuje , duszności ,mdłości osłabienie ,kołatanie serca ,uczucie zawału , ostatnio doszedł silny ból lewej całej ręki i lewa łopata jakby kula od czasu do czasu ból w lewej nodze "pod kolanem " stopy i pulsujące żyły . Dodam że wszystko nasila po papierosie i to niezależnie 5-8 w ciągu dnia i oczywiście po wypiciu alkoholu na drugi dzień . Miałem robione kolonoskopia,gastroskopia ,mocz ,EKG ,spirometrię ,USG brzucha wszystko niby ok . Lekko powiększona wątroba . Już mam tik że łapie się ciągle za serce , jak zaczynam coś opowiadać to brakuje mi tchu albo twarz mi wibruje oko szczęka , ostatnio inna Pani lekarz zrobiła mi znowu badania całe łączne z moczem i potas 4.9 tsh w normie i holesterol podwyższony . W styczniu mam kardiologa . Żona i wszyscy już się wkurzają że ciągle narzekam że coś mi jest . Dodam że byłem u psychiatry i stwierdził depresję nerwicowa . Zalecił jakieś tabletki jednak nie wierze w to bo odruzniam duszności i symptomy po wkurzeniu a jakoś nie mogę pojąć że dają takie aż funkcje na codzienn i to szczególnie po papierosie. Już nie wiem co mi jest najlepiej bym z łóżka nie wychodził . Bardzo proszę o pomoc skąd to się wzięło . Za porady papierosy alkohol odrzuć ,tak wiem to ale co wzięło to się tak nagle od tego ? Proszę o cenne wskazówki . Zawsze byłem chętny i pełny energii aż przesadnie , cieszyłem się z pracy chwalili mnie teraz mam zupełnie na odwrót w pracy sciemniam bo już od rana myślę co mi jest . Co czytam w internecie to boję się że to albo tak ,zawał , miażdżyca . Proszę o rozsądne podpowiedzi co robić . Dziękuję i pozdrawiam Mam tak samo jak zapalę chociaż jednego papierosa i się. Zaczyna duszenie kołatanie i tp porażka lekarze mówią nerwica doszedłem do tego że to prawda a i tak jak ty lubię sobie wypić piwo czy wódkę na drugi dzień masakra biorę betalok50 i mi pomaga powiedzenia Krzysiek 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi