Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szarpnięcia serca, nerwica

Gość Ewelina

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie skurczowce 🙂

Ja skurcze dodatkowe miałam dwa lata temu, wiadomo wizyta u kardiologa (prywatna), zrobił wszytskie możliwie badania. Nic tam za dużo nie wyszło, bo przecież każdy może mieć skurcze dodatkowe serca. Uspokojona wróciłam do życia. 2 lata spokoju, ale cóż nie wszystko trwa wiecznie. Ten rok to katastrofa. Wszystkie skurcze dodatkowe dodatkowe zaczęły sie od nowa w kwietniu. Od kwietnia w moim życiu :poronienie, powrót do mirodziców(ojciec zawsze się nad nami znęcał psychicznie i fizycznie), niepewność pracy, babcia która z dnia na dzień coraz gorzej. Tylko, że skurcze były coraz gorsze :szarpnięcia, bóle klatki, zawroty głowy, mdłości i ten paniczy strach. W końcu wylądowałam na sorze, ciśnienie 186/98, puls 117. Tabletka pod język, ekg i czekanie kilka godzin. Nic nie wyszło, ciśnienie spadało to do domku. Moja forma spadła : skurcze pojawiały się nawet jak kucałam, gdy chciałam nogi golić. Bałam się zostać sama. Szaleństwo. No to od nowa kardiolog. Zbadał, zobaczył wyniki, echo, usg, ekg. Serce zdrowe, ale przepisał mi beto 50zk. Brałam pół tabletki bo mocno obniżają ciśnienie. Puls się uspokoił, szarpnięcia też. Po dwóch tygodniach musiałam zacząć brać całą tabletkę. W między czasie teleporada u psychaity, dostałam leki na stany depresyjno-lękowe. Trochę wyciszają mi umysł. Jednak przez ostanie kilka dni mocniej czuję te skurcze, tylko na chwilę usiądę, a szczególnie wieczorem i już mnie męczą. Ten stres w życiu człowieka, ciągła niepewność, gonitwa nas wykańczają. Już nie pamiętam kiedy miałam całkowity luz psychiczny i fizyczny. 

Beto nie działa, znowu do kardiologa? 

Chciałbym mieć dziecko, ale z tym sercem to stres. 

Pozdrawiam serdecznie