Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Totalne zmeczenie po

Gość Patryk33

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Mam taki problem ze po każdym posiłku czuje uczucie zmęczenia. Nie jest to senność tylko takie zmeczenie w oczach. To samo mam po jakimś najmniejszym wysiłku np przy do biegnieciu truchtem do autobusu. Od razu moje serce szybko bije wiadomo po chwili stopniowo zwalnia i ogarnia mnie to zmeczenie. Rano mam ciśnienie 128/80 puls 79. Ale jak tylko trochę wysiłku od razu ciśnienie rośnie np 170/80. Miałem robione ekg serca, echoserca, zdjęcie klatki piersiowej, spirometrie, saturacja 98%, badania krwi żelazo glukoza wszystko poprawnie trochę podniesiony cholesterol trójglicerydy 240. Czasami jak np się zestresuje lub coś szybko zrobie czuje zatykanie jakby w klatce ciśnienie mam 170/80 taki płytki oddech i wtedy bardzo dużo ziewam, tylko nie tak normalnie tylko takie niepełne ziewanie jakbym do tlenienial się. Zastanawiam się czy to jakas niewydolność serca, skoro cukier po jedzeniu przed i na czczo jest ok, czy jakas nerwica. Odczuwam jeszcze bóle pod prawa łopatka taki przeszywający ból miedzy kręgosłupem, a prawa łopatka i wtedy właśnie najwcześniej robię się taki zmęczony. Ciężko teraz gdzies się dostać do lekarza może ktoś coś doradzi. Dziekuje i zycze dużo zdrowia