Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja w Częstochowie

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Mało kto wie, ale również w Częstochowie wykonuje się ten zabieg, a ja jestem na to dowodem. Mam 27 lat i też cierpiałam na częstoskurcze i tak od roku chodziłam bezsensownie do lekarza, który tylko przepisywał mi receptę na Biosotal i tak co miesiąc. W styczniu br. tak się fatalnie poczułam, że aż mnie z pracy mąż musiał zabrać. Wtedy wreszcie trafiłam do konkretnego specjalisty w CCHSiN im. Polonii Świata, który zaproponowałam mi ablację. Pierwsza chwila to szok, ale potem jak 2 dni przesiedziałam przed internetem stwierdziłam, że nie ma co zwlekać. Tym bardziej, że jeśli w przyszłości chciałabym zajść w ciążę to raczej nie jest zalecane ani branie beta-blokerów, a same częstoskurcze też nie są zdrowe ani dla mnie ani dla dziecka. Zdecydowałam się na zabieg. Parę dni po tym wyznaczono mi termin, a teraz jestem już po ablacji niezwykle zadowolona. Wyczytałam o wielkich kolejkach w Zabarzu, Katowicach (Ochojec), Warszawie i cieszę się że mnie one ominęły i że trafiłam do lekarzy w tym szpitalu. W Częstochowie może te zabiegi są robione od niedawna, ale i tak przeprowadzili go specjaliści z Zabrza profesjonalnie i w miłej atmosferze. Teraz czuję sie dobrze. Wszystko przebiegło niezwykle sprawnie, szybko i sympatycznie no i żyję :) Poza tym kadra i lekarzy i pielęgniarek z tego oddziału mnie mile zaskoczyła :)
Witam wszystkich a wszczególnosci Ciebie Aniu ponieważ właśnie czekam na zabieg w częstochowie.Jeżeli możesz to napisz coś więcej o lekarzach i samym zabiegu.Jak trzeba się do niego przygotować?Jestem ciekawa czy zabieg boli ponieważ do tej pory spotykałam się z opiniami że bardzo.Co dzieje sie po zabiegu?podobno podczas zabiegu wywoływany jest częstoskurcz jak sie to odbywa?I ostatnie pytanie czy wszyscy z częstoskurczem są tak bardzo oslabieni? Ja po ostatnim napadzie(200) bardzo szybko się męcze .jestem na L4 a codzienne zwyczajne zakupy dla mnie to jak 8 godz pracy fizycznej.:)
Czesc. tten szpital mieści sie przy ul.Mickiewicza w częstochowie.Lekarze którzy wykonują zabiegi przyjeżdżają a Zabrza na wcześniej umowiony termin.Nie mam pojęcia jak się nazywają.Jednak wiem ze najpierw trzeba otrzymać skierowanie od lekarza rodzinnego i z tym skierowaniem udać się na oddzial kardiologiczny.O terminie zabiegu powiadamiają telefonicznie na tydzień przed rowniez poto zeby w odpowiednim czasie odstawić leki.pocieszjące jest to że nie słyszalam żeby w Cz-wie ktoś czekał dluzej niz miesiąc na zabieg.Ja będę tutaj miała ablację na początku grudnia i dopiero postaram się szczegolowo opisać jak było.Przeraża mnie tylko czas całego zabiegu bo godzinka to jakoś by zleciala ale cztery to juz dluzyzna.pozdrawiam
Tez jestem z Czestochowy, od jakiegos czasu pobolewa mnie serce troche mu duszno, mialam robione Ekg ale tam akurat nic nie wyszło, mam takie pytanie czy znacie tu w Czestochowie jakiegos dobrego kardiologa może byc też prywatnie, podaję gg gdyby ktoś chciał napisac, i dziękuję 7923034