Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja zastawek przy guzkach na tarczycy i piasku w pęcherzyku żółciowym w Aninie

Gość marysia

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mama(49) ma prawdopodobnie w tym roku mieć poważną operację serca(chodzi o zastawkę aortalną i mitralną).Ponadto wykryto u niej guzki tarczycy(jeszcze nie wiemy jakiego rodzaju) i piasek w woreczku żółciowym ułożony bardzo niekorzystnie. Dziś ma pierwszą konsultację w Aninie. Proszę wypowiedzcie się co sądzicie o tej klinice.Może wiecie jakie są szanse na operację przy dodatkowych chorobach. Pragnę poznać także różne opinie osób, które przeżyły już tego rodzaju operację.
Gość Hela 754
Witaj. Sądzę, że po konsultacji twoja mama będzie zdecydowana na Instytut Kardiologii w Aninie. Byłam pacjentką tej kliniki, w której byłam diagnozowana oraz przeszłam operację by- passów i jestem zadowolona z tego, że tam się znalazłam.Może mnie również czekać operacja wymiany zastawki mitralnej,i nigdy nie wybrałabym innej kliniki .
Dziękuję za słowa otuchy. Już jest po pierwszej konsultacji i również odebrała tą klinikę bardzo dobrze. Niestety potwierdzono, że operacja jest konieczna i to jak najszybciej. Ma niedomykalność zastawki aortalnej i zwężenie zastawki mitralnej. Teraz czeka ją szpital(jeszcze nie zna terminu), badania i decyzję kardiochirurgów. Wiem, że każda operacja to ogromne ryzyko ale mam nadzieję, że większość wychodzi z tego obronną ręką.
Gość Hela 754
Masz rację każda operacja , to duże ryzyko, ale ja podczas swojego pobytu spotykałam pacjentów po takiej operacji wychodzili zadowoleni do domu .Personel medyczny jest wspaniały , świetni kardiochirurdzy, tak że trzeba mieć nadzieję ,że będzie dobrze.
Witaj, Jestem pacjentem IK od 1992 r. W roku 1993 wykonano u mnie plastykę zastawki mitralnej, a w 2006 wszczepiono sztuczną zastawkę. Do dziś chodzę na badania kontrolne. Jestem wdzięczna IK za pomoc i ratowanie mojego życia. Dziś mam 30 lat i po tych 2-óch operacjach funkcjonuję normalnie. Powiem - nad-normalnie. Owszem, są rzeczy, o ktorych należy pamiętać. To jednak nie jest problemem. IK w moim odczuciu jest bardzo dobrą placówką. Polecam:)
Gość moniczka536
Witam. Ja w IK leczę się 18 lat jeżdżę na kontrole co miesiąc miałam w wieku 7 lat wymieniana zastawkę mitralną i jak na razie oby tak dalej jest wszystko ok,polecam Anin wspaniali lekarze pielęgniarki cały personel rzadko można spotkać tka wspaniałych ludzi.Pozdrawiam