Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie ręki i bóle w klatce piersiowej po kawie i alkoholu

Rekomendowane odpowiedzi

kamilo , koniecznie zgłoś sie do kardiologa , ja równiez miałem niskie cisnienie i jestem po zawale serca. Moje objawy przed zawałem to własnie drętwienie rąk. Mam 36 lat i do tej pory nigdy nie chorowałem.Ogólne osłabienie i to dretwienie w rekach nasiliło sie po przebytej grypie tydzień przed zawałem.Okazuje się że zawał serca może wystąpić również u osób młodych , wysportowanych , bez podwyższonego holesterolu i z normalnym ciśnieniem. W moim przypadku przyczyna zawału był skrzep wynikajacy prawdopodobnie ze złej krzepliwości krwi(o której nie wiedziałem a na badanie na krzepliwosć czeka sie 4 miesiące!) Pozdrawiam- Piotr
Petro, przepraszam - to gdzie Ty mieszkasz? Kto tak powiedział, że badanie na krzepliwość krwi czeka się 4 miesiące? To jakaś bzdura. Sam wskaźnik INR (wartość krzepliwości krwi) - w podstawowej placówce wykonuję się w ciągu doby - jeśli nie masz skierowania to koszt jest ok. 8-10 zł. Można też zrobić badanie na to czy są skrzepliny - D-dimer (zakres wartości 63,8-246,4) - to badanie również wykonuję się w ciągu 24 h. Kosztu badania nie pamiętam. Poza tym - badanie D-dimer w szpitalu wykonuje się do 1,5 godz.
Gość marzenaaaa

Ja miałam tak samo. Dokładnie te same objawy nawet po wypiciu połowy kieliszka alkoholu. Później okazało się, że to objaw Chłoniaka Hodgkina- nowotwór złośliwy układu limfatycznego. Zachorowałam na niego a ten ból poalkoholowy był właśnie pierwszym objawem choroby. Pół roku ten ból mnie męczył ale już po pierwszej chemioterapii ustąpił. Zrób koniecznie sobie morfologię i prześwietlenie klatki piersiowej- RTG. Zasugeruj lekarzowi, że to może być objaw Chłoniaka Hodgkina i żeby to sprawdził i powiedź, że masz tą wiedzę od osoby, która miała taki sam objaw i okazało się, że jest chora. Gdybyś miał/miała jakieś pytania do mnie pisz na m.erm@vp.pl. Pozdrawiam

Gość Cajesukarije

Droga marzeno! Wez sie opanuj bo na Twoja odpowiedz natykam sie juz chyba na 10 forum tego typu a najlepsze jest to, ze jedna osoba pisze, ze ma dretwienie rak, inna, ze boli a ktos jeszcze inny, ze uciska a Ty za kazdym razem piszesz, ze to chloniak. Sluchaj no studiuje medycyne i wybacz dziewczyno ale chyba robisz zlosliwy trolling. Przez takich jak Ty na forach wykadowala, u osychiatry, dopiero prawdziwa wiedza medyczna pozwolila mi sie uslokoic. Mrowienie rak nie jest objawem chloniaka!!! Ja ostatnio mialam takiego kacura, ze chyba bys powiedziala, ze mam ostatnie stadium chloniaka. Daj spokoj. Wpedzasz ludzi w niepotrzebna panike. Nie pisze zlosliwie a jako przestroga bo sama wyladowalam przez te fora na leczeniu psychiatrycznym. Chcesz zepsuc innym zycie bo sama chorujesz? A moze po prostu to twoj sposob na niepowodzenia zyciowe?