Gość Aga Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 czesc,dzisiaj zauważyłam wyciek z piersi podbarwiony krwią,naprawde sie wystraszyłam.Moze ktos miał podobne wycieki,prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 aga ile masz lat ze wyciek jest podbarwiony krwia moga byc brodawczaki ale tez i co innego trzeba to wyjasnic ja tez mialam krew na biustonoszu to byly brodawczaki mialam operowane bo byly bardzo duze i bylo ich duzo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aga Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 minia,mam 32 lata i wyciek podbarwiony krwią,to chyba nie żarty,naprawde to mysle o najgorszym ........... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aga Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 hej,minia,wyobraz sobie ze dzisiaj nic ,zadnych wycieków,no może kropelka.Może nic mi nie jest,czy to jakis sygnał,że cos sie dzieje?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aga Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 niestety,za wczesnie sie cieszyłam nadal tryska,jak mleko.Dzisiaj ide do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 aga zglos sie do onkologa i trzeba wyjasnic te sprawe aby czegos nie przeoczyc tak jak Ci pisalam moga to byc brodawczaki, ale lepiej sprawdzic? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aga Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 hej minia,byłam u lekarza i nic nie stwierdził,dostałam skierowanie do onkologii,zeby Oni jeszcze zobaczyli,ale lekarka powiedziała ze wszystko jest ok,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość agnieszka Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam. Dzisiaj zauważyłam u siebie wyciek z obydwu brodawek. Ma lekko żółtą lub mleczną barwę. Jakiś czas temu pojawiły się także dziwne wypryski. Trochę się przestraszyłam, bo mam dopiero 18 lat. Co to może być? Pomóżcie. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 najlepiej udaj się do dobrego onkologa , ja miałam podobnie,obecnie jestem po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marcelina 23 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam, siedem miesięcy temu przestałam karmić piersią, a kiedy nacisnę, wydobywa się z nich gęsty, lepki płyn, nie wiem czy to jest zaległy pokarm czy coś innego. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 marcelina zglos sie do endokrynologa moze masz PRL podwyzszony poziom prolaktyny wtedy jest wyciek taki jak opisujesz pozdrawiam mysle ze to nic strasznego ja tez mam taki wyciek wczoraj dzwonilam do swojego onkologa to powiedzial ze u mnie sa zaburzenia hormonalne i do tego mam guzki tarczycy a to ma powiazanie dla pewnosci w poniedzialek ide prywatnie zrobic usg piersi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kea Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam, mam pewnie problem i prosiłabym o pomoc. Od kilku miesięcy zrobił mi się na prawej brodawce sutkowej jakby *pęcherzyk* (wygląda jak naciągnięta do granic skóra z malusieńkimi czerwonymi nitkami) z którego wycieka mi od czasu do czasu przeźroczysty płyn, a przed okresem czasami 1 kropelka krwi. Byłam u ginekologa i kazał się nie przejmować, bo to *nic takiego*. Od 2 lat jestem pod stałą obserwacją lekarza (onkologa), ponieważ mam liczne guzki w tarczycy, która funkcjonuje prawidłowo. Miałam robiona biopsję i nie są one jak na razie groźne. Spytałam go ostatnio (24 czerwca br.) o swoja pierś i od razu stwierdził, że trzeba to wyciąć i dać do badania. Czy któraś z Was wie co to może być? Naczytałam się o brodawczaku i że taki płyn pojawia się u osób mających problemy z tarczycą, ale nigdzie nie znalazłam informacji o *pęcherzyku*, który mi się zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość alinka Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 witajcie, ja w lutym br miałam usuwanego guzka (po raz drugi) ale tym razem był to brodawczak. W środę mam umówioną wizytę kontrolną. Myślałam że wszystko bedzie ok, jednak tydzien temu w tym samym pojawil sie guzek:( Dodam ze nie mialam zadnego wycieku ani innych objawow. Mam 24 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mika Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Do Minia! Hej czytalam że miałąś kilka razy brodawczaki. Czy mówili ci czy to sie częto zdarza (tzn., nawroty) Ja miałam juz dwa razy i zastanawiam się czy to może się znów powtórzyC Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 witaj Mika ja mialam na piersi 10 operacji w tym papiloma i po badaniu operacyjnym wynik nie bede pisac co jeszcze bylo ale za kazdym bylo papiloma intraductalia brodawczak wewnatrzprzewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość justka Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Cześć, Mam 27 lat,od pewnego czasu zauważam krwisty, ciemny wyciek z piersi, byłam u lekarza, wziął próbkę do badania, kazał jednak przyjść za 3 mce. Dla mnie wydaje się to cała wieczność, proszę napiszcie czy to naprawdę tak długo trwa. Padło podejrzenie brodawczaka, można tak długo czekać? Może powinnam się wybrać do jakiegoś innego lekarza? Jestem prerażona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 justka ,czy już wiadomo co ci dolegało? co to było?Serd.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anna Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 pytanie do -minia- pisałaś wielokrotnie o operacjach-pytanie moje jesli możesz napisać, to co było napisane na wypisie -rodzaj zabiegu- czy miałaś cos podobnego,np.kwadrantektomia????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 witaj anna dwa lata temu mialam wykonana kwadranektomie lewej piersi.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anna Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 a co to właściwie oznacza, czy to coś poważnego,czy wraca się potem do normalności{mam na myśli pracę} czy to jest jakaś niepełnosprawność{tzn.wynikają sprawy rentowe potem?} proszę odp.mi szczerze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość iwa Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 minia- kwadrantektomia to coś poważnego-czy ten zabieg jakoś okalecza,czy mozna potem pracować czy też starać sie o rentę i jak długo trwa rekonwalestencja Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 anna zabieg polega na wiekszym wycieciu obszaru piersi a dalsze rokowanie jest uzaleznione od wyniku pooperacyjnego, po takim zabiegu dochodzi sie dosc szybko, naciecie nie jest tak duze jak brzmi nazwa, ja nawet nie bralam zwolnienia tylko szpitalne bo nie moglam sobie pozwolic na zwolnienie jak chcesz wiecej wiedziec moje gg4744393pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kasiaka Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam, podobnie jak Marcelina 23 przestalam karmic 8 miesiecy temu. Dziecko ssalo w zasadzie tylko prawa piers, lewej nie chcialo, bo tam pokarm trudno wyplywal i ssanie wymagalo wiekszego wysilku, jednak pokarm caly czas mialam w piersi, tyle ze przy ucisku wyplywal, ale duzo gesciejszy niz z piersi ssanej. Po zakonczeniu karmienia jakies3-4 miesice temu nadal z tej piersi moglam wycisnac pokarm, tylko byl juz kremowo-zolty, lepki i tlusty w dotyku, i jakby wlasnie rozwarstwiony na czesc przezroczysta i kremowo-zolta. Od kilku tygodni lewa piers mnie boli (bola obie, ale lewa bardziej), bylam badana przez onkologa, ktory w czasie badania stwierdzil duza mastopatie. Dostalam na to Mastodynon. W czasie badania uciskal piersi, ale nic nie wyciekalo. Jednak wczoraj w czasie kapieli chcialam sprawdzic czy nie ma juz pokarmu, bo nadal ta lewa piers jest bardziej bolesna niz prawa. Po dosc silnym ucisku zaczela wyplywac bardzo gesta przezroczysta, tlusta w dotyku wydzielina, wewnatrz ktorej sa *zawieszone* drobne ciemno-zolte kropelki, a wlasciwie grudki, ktore po roztarciu miedzy palcami sprawiaja tez wrazenie bardzo tlustych. Z prawej piersi, ktora marmilam tak dlugo niz nie wychodzi. Dodam ze mialam badana prolaktyne i wyszla mi 5,24 ng/ml (norma 4,79-23,3). Rozumiem, ze moze byc to brodawczak, bo chyba raczej niemozliwe, ze to pokarm do tej pory zalega mi w kanalikach? Czy mammografia z tym momencie pomoze wyjasnic ta sprawe. dodam, ze USG mialam robione w lipcu 2008, nic nie wykazalo, tylko poszerzone przewody mlekowe, bardziej w lewej piersi bo do ok. 2,5 mm. Mam tez autoimmunologiczna zapalenie tarczycy -chorobe Hashimoto, ale stan hormonow poki co w normie. Licze na jakas pomoc .Pozdrawiam cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anna Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 myślę że powinnaś wykonać badanie wydzieliny, wtedy będzie wiadomo jaki jest jej skład,ja miałam podobnie w usg tak jak u ciebie,w mammografii ok,mam też hashimoto i hormony ok, ale jestem już po operacji-był to brodawczak wewnątrzprzewodowy -serd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
piwna Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 no ja to czasem zupelnie nic nie rozumiem. jak to może być, ze kobiecie leci krew z brodawek, a lekarz mowi ze wszystko w porzadku. zyje już troche na tym swiecie, ale jeszcze nie słyszałam o wycieku krwi z brodawek. zpanikowalabym na maxa. ciekawa jestem aga co tam u ciebie i co ci powiedzieli na tej onkologii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi