Gość Aanutttka Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Wiem, że może nie na temat, ale przed paroma minutami wyszłam z wanny. Podczas kąpieli kiedy nacisnęłam na jedna z piersi prysnął mi po oczach dziwny przeźroczysty płyn. Po wyjściu z wanny i osuszeniu ciała nacisnęłam jeszcze raz na pierś zarówno jedna jak i druga i dalej wydobywał sie jakiś płyn. Co to może być? Oczywiście wykluczam objawy ciąży bo 20 stycznia miałam okres i od tej pory kochałam sie tylko z zabezpieczeniem. Proszę pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 jaki to plyn mozesz miec podwyszona prolaktyne musialabys zrobic wynik PRL i ile masz lat ja bedac w wiku 35 lat tez mialam wyciek przyczyna byly brodawczaki i wysoka prolaktyna pozdrawiam nie jest to mysle nic groznego ale trzeba zbadac idz do ginekologa lub endokrynologa tylko do tego drugiego trzeba miec skierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość basia Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 nie wyciskaj tego ponieważ więcej nachodzi .Ja też to miałam ,okazało sie że to była niedrożność kanalików ,które się nie zamykały .Idz z tym do lekarza ,to nic groznego dostałam płyn do picia i mi przeszło.Miałam to 20 lat temu . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość teresa Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 witaj 10 lat temu tez mialam takie objawy i jak sie potem okazalo mialam guz tarczycy, nic sie nie boj ani nie martw ale koniecznie zrob sobie usg tarczycy ,gdybys chciala wiecej informacji napisz do mnie pozdrawiam teresa gg 1314232 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 od 8 m-cy biore bromergon-wysoka prolaktyna po mct.Wyciek z piersi nie ustąpił i wystapiło podejrzenie brodawczaka. Chirurg onk. na 1 wizycie sugeruje operacje wyciecia przewodów ml. Proszę o odp.Czy ktos miał usuwane brodawczaki piersi i jak przebiega operacja? Bardzo proszę o szybką odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 karina nie wiem ile Ty masz lat ja mialam usuwane brodawczaki operacja jest w znieczuleniu ogolnym , naciecie nad brodawka, na drugi lub trzeci dzien do domu jezeli nie ma zalozonego drenu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Minia -Dzięki za odp.Mam jeszcze takie pytanie-czy miałas przed operacją jeszcze jakieś badania potwierdzające istnienie brodawczaka? i czy miałas ją w szpitalu onkologicznym i czu wszystkie przewody ml.miałas usunięte,czy były potem dolegliwości bólowe i czy odczuwasz jakieś zmiany w piersi/ a miałaś to w jednej czy w obu piersiach/ sorki że o tyle pytam ale troche sie boję i mam wątpliwosci czy sie zdecydować- jaka jest twoja opinia na ten temat? mam 42 lata. ----- Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 karina witaj tak operacje mialam w szpitalu onkologicznym w Szczecinie badania nie robia objawem jest wyciek z piersi poddac sie trzeba nie wiem czy to ma tendencje do zlosliwienia, ja mialam 11operacji na piersi obecnie jestem w trakcie badan, w czwartek mam mammografie, a we wtorek po swietach do onkologa, tez pojawil sie wyciek i guzek i trzeba to wyjasnic ale narazie nie mysle co bedzie,pozdrawiam jak cos to pytaj a przewodow to calych nie ma mozliwosci wyciac, ja po kazdej operacji w wyniku jest napisane papilloma identructale a to jest brodawczak wewnatrz przewodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Minia-b.dziękuję że zechciałaś mi odp.To operacja nie daje pewności, że wyciek sie nie ponownie nie pojawi?A te operacje które miałaś to wszystkie na brodawczaka?Jak mozesz, to napisz mi coś więcej- jak często je miałaś - -a blizny są widoczne? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 karina napewno u Ciebie sa brodawczaki tak jak mi dr tlumaczyl to one wystepuja nieraz wkolo brodawki wyglada to tak jak kisc winogrona i one czesto daja wycieki, ja mialam brodawczaki raz operowane, a pozniej to rozne rzeczy sie zdazaly wlokniaki, brodawczak wewnatrzprzewodowy ktory jest trudniejszy do wychwycenia teraz nie szyja tylko rozciecie jest klejone takze malutka blizna raczej niewidoczna po jakims czasie,a jezeli u Ciebie sa brodawczaki to ciecie jest nad otoczka brodawki i to jest malo widocze, operacje mialam roznie 5 lat przerwy i co roku sie odnawialy,jutro jade na mammografie bo znowu jest guzek a we wtorek mam do onkologa to sie wyjasni,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dzięki za odp.onkolog mówił mi że to chyba brodaczak wewnatrzprzewodowy,a powiedz mi jaki ten wyciek miałas/ chodzi mi kolor wydzieliny/U mnie w jednej piersi jest przejrzysty,surowiczy a w drugiej ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 karina jezeli wyciek jest ciemny to nie regula ze to wewnatrzprzewodowy jezeli masz watpliwosci to ten plyn jest badany na szkielku pod mikroskopem tak jak Ci pisalam wewnatrzprzewodowy jest trudny do wychwycenia, bo moze byc w roznych czesciach piersi, a calej piersi nie usuna z tego powodu, no chyba jak byloby podejrzenie o nowotwor, ale najpierw wyniki, a pozniej decyzja jakie ciecie wykonuja, ja dzs bylam na mammografi i usg ale nic nie wiem, bo wynik bedzie u lekarza, tez mam wyciek i pytala sie czy to bylo badane, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 karina jeszcze jak wysoki jest poziom PRL to tez jest powod do wycieku ja jestem starsza ale tez mialam wysoki poziom prolaktyny po zleceniu przez endokrynologa rezonansu przysadki okazalo sie ze jest maly mikrogruczolak i bylam duzymi dawkami bromergonu leczona obecnie poziom w normie i sladu po mkrogruczolaku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witaj- miałam także rezonans, magnet. ale gruczolaka przysadki nie stwierdzono.A wydzieline miałam badaną-raz stwierdzono obecność erytrocytów i komórek nabłonkowych - a za drugim razem nic niepokojącego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 to idz na zabieg i bedzie po klopocie a tak szybko nie odrastaja brodawczaki jezeli wynik byl dobry to i po zabiegu bedzie dobrze zycze wesolych spokojnych Swiat Wielkanocnych ja o sobie wiecej bede wiedziala we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Z okazji Świąt wszystkiego dobrego życzę pa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Minia-pytanko- czy ty miałaś badaną wydzielinę - jesli tak to co miałas we wyniku?jeśli możesz odp.Pozdrawiam-wszystkiego dobrego zyczę z okazji Swiąt Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 witaj Karina wszystkiego najlepszego z okazji Swiat, mialam biopsje to na wyniku jest napisane bezpostaciowe kwasochlonne masy oraz platy komorek nablonkowych sutka to nic zlego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 ciągle biję sie z myślami i mam wiele wątpliwosci-np. czy po takiej operacji mozna spokojnie przystapic do pracy- czy są jakies dolegliwosci bólowe* bo niedługo mam uroczystosc rodzinną i zastanawiam się czy ewentualnie poradzę sobie ze wszystkim będąc po zabiegu- czy może poczekać ze 2 m-ce? sama nie wiem jaką podjać decyzję mam mętlik w głowie ,oraz niepewnośc ,czy zabieg jest napewno potrzebny-nie daje mi to spokoju-----pozdro------- Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 karina ja po zabiegu wracalam do pracy po 5ciu dniach, blizna jest niewielka i nie daje dolegliwosci no troszeczke w miejscu ciecia zgrubienie, ktore sie utrzymuje do dwoch miesiecy, ale kiedy zalozysz biustonosz to naprawde nie boli, a co do zabiegu to popytaj lekarza czy koniecznie trzeba ciac, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 minia.......chodzisz do onkologa na prywatne wizyty?........... Ja byłam w Centrum onkologii w poradni chirurgicznej 3 razy ,ale tam nie traktują pacjenta jak pacjenta, tylko jak numur który wchodzi.Nie masz nawet czasu zadać pytania,a lekarz jest tak zabiegany że nie wiesz co mysleć.Ostatnio jak byłam ,to w biegu tylko stwierdził, że kontrola za 3-4 miesiące ,ale jak zauważe wyciek ciemny ,,krwisty to przyjechać niezwłocznie ......powiedziałam ,że taki u mnie występuje, to nic mi na to nie odpowiedział, nie skontrolował......Kilkanascie dni póżniej pojechałam prywatnie do innego chirurga tam pracującego, bo niedawało mi to spokoju,.......a ten mi mówi że konieczny zabieg ,bo to co widzi to /wydzielina/ określił jako krwista/ jest wskazaniem do niego, nigdy nie wiadomo co może dalej z tego powstac a dopiero podczas operacji można dokładnie określic co to jest... .Nie potrafię sobie wytłumaczyć ,dlaczego tak,a nie inaczej ,stąd tyle dla mnie niewiadomych, tyle pytań,tyle wątpliwości.Co ty o tym myślisz? pozdro.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 co słychać po wizycie?jakie wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 witaj Karina ja po dzisiejszej wizycie dostalam skierowanie na zabieg mammotomi dr stwierdzil ze jest mniej inwazyjny jutro mam zadzwonic i sie umowic na termin a jezeli o wizyty prywatne to jak pracowalam to nieraz kozystalam ale dr do ktorego chodze a lecze sie u jednego 20 lat jest rownie mily w przychodni przyszpitalnej i jezeli trzeba to moge o wszystko zapytac nawet jak zadzwonie jak mam watpliwosci to zawsze udzieli porady.Karina ja tez mam watpliwosci mam trzy wyniki i kazdy inny zobacze co wyjdzie po tej mammotomi.pozd... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karina Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 minia ,co u Ciebie słychać jakie wiadomości? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 witaj Karina bylam u onkologa i za pol roku powtorka mammografi ,poniewarz utrzymuje sie wyciek z piersi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi