Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przezroczysty płyn z sutka

Gość Aanutttka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszka
Witam. Dzisiaj zauważyłam u siebie wyciek z obydwu brodawek. Ma lekko żółtą lub mleczną barwę. Jakiś czas temu pojawiły się także dziwne wypryski. Trochę się przestraszyłam, bo mam dopiero 18 lat. Co to może być? Pomóżcie. Pozdrawiam...
marcelina zglos sie do endokrynologa moze masz PRL podwyzszony poziom prolaktyny wtedy jest wyciek taki jak opisujesz pozdrawiam mysle ze to nic strasznego ja tez mam taki wyciek wczoraj dzwonilam do swojego onkologa to powiedzial ze u mnie sa zaburzenia hormonalne i do tego mam guzki tarczycy a to ma powiazanie dla pewnosci w poniedzialek ide prywatnie zrobic usg piersi
Witam, mam pewnie problem i prosiłabym o pomoc. Od kilku miesięcy zrobił mi się na prawej brodawce sutkowej jakby *pęcherzyk* (wygląda jak naciągnięta do granic skóra z malusieńkimi czerwonymi nitkami) z którego wycieka mi od czasu do czasu przeźroczysty płyn, a przed okresem czasami 1 kropelka krwi. Byłam u ginekologa i kazał się nie przejmować, bo to *nic takiego*. Od 2 lat jestem pod stałą obserwacją lekarza (onkologa), ponieważ mam liczne guzki w tarczycy, która funkcjonuje prawidłowo. Miałam robiona biopsję i nie są one jak na razie groźne. Spytałam go ostatnio (24 czerwca br.) o swoja pierś i od razu stwierdził, że trzeba to wyciąć i dać do badania. Czy któraś z Was wie co to może być? Naczytałam się o brodawczaku i że taki płyn pojawia się u osób mających problemy z tarczycą, ale nigdzie nie znalazłam informacji o *pęcherzyku*, który mi się zrobił...
witajcie, ja w lutym br miałam usuwanego guzka (po raz drugi) ale tym razem był to brodawczak. W środę mam umówioną wizytę kontrolną. Myślałam że wszystko bedzie ok, jednak tydzien temu w tym samym pojawil sie guzek:( Dodam ze nie mialam zadnego wycieku ani innych objawow. Mam 24 lata.
Cześć, Mam 27 lat,od pewnego czasu zauważam krwisty, ciemny wyciek z piersi, byłam u lekarza, wziął próbkę do badania, kazał jednak przyjść za 3 mce. Dla mnie wydaje się to cała wieczność, proszę napiszcie czy to naprawdę tak długo trwa. Padło podejrzenie brodawczaka, można tak długo czekać? Może powinnam się wybrać do jakiegoś innego lekarza? Jestem prerażona.
anna zabieg polega na wiekszym wycieciu obszaru piersi a dalsze rokowanie jest uzaleznione od wyniku pooperacyjnego, po takim zabiegu dochodzi sie dosc szybko, naciecie nie jest tak duze jak brzmi nazwa, ja nawet nie bralam zwolnienia tylko szpitalne bo nie moglam sobie pozwolic na zwolnienie jak chcesz wiecej wiedziec moje gg4744393pozdrawiam
Witam, podobnie jak Marcelina 23 przestalam karmic 8 miesiecy temu. Dziecko ssalo w zasadzie tylko prawa piers, lewej nie chcialo, bo tam pokarm trudno wyplywal i ssanie wymagalo wiekszego wysilku, jednak pokarm caly czas mialam w piersi, tyle ze przy ucisku wyplywal, ale duzo gesciejszy niz z piersi ssanej. Po zakonczeniu karmienia jakies3-4 miesice temu nadal z tej piersi moglam wycisnac pokarm, tylko byl juz kremowo-zolty, lepki i tlusty w dotyku, i jakby wlasnie rozwarstwiony na czesc przezroczysta i kremowo-zolta. Od kilku tygodni lewa piers mnie boli (bola obie, ale lewa bardziej), bylam badana przez onkologa, ktory w czasie badania stwierdzil duza mastopatie. Dostalam na to Mastodynon. W czasie badania uciskal piersi, ale nic nie wyciekalo. Jednak wczoraj w czasie kapieli chcialam sprawdzic czy nie ma juz pokarmu, bo nadal ta lewa piers jest bardziej bolesna niz prawa. Po dosc silnym ucisku zaczela wyplywac bardzo gesta przezroczysta, tlusta w dotyku wydzielina, wewnatrz ktorej sa *zawieszone* drobne ciemno-zolte kropelki, a wlasciwie grudki, ktore po roztarciu miedzy palcami sprawiaja tez wrazenie bardzo tlustych. Z prawej piersi, ktora marmilam tak dlugo niz nie wychodzi. Dodam ze mialam badana prolaktyne i wyszla mi 5,24 ng/ml (norma 4,79-23,3). Rozumiem, ze moze byc to brodawczak, bo chyba raczej niemozliwe, ze to pokarm do tej pory zalega mi w kanalikach? Czy mammografia z tym momencie pomoze wyjasnic ta sprawe. dodam, ze USG mialam robione w lipcu 2008, nic nie wykazalo, tylko poszerzone przewody mlekowe, bardziej w lewej piersi bo do ok. 2,5 mm. Mam tez autoimmunologiczna zapalenie tarczycy -chorobe Hashimoto, ale stan hormonow poki co w normie. Licze na jakas pomoc .Pozdrawiam cieplo
myślę że powinnaś wykonać badanie wydzieliny, wtedy będzie wiadomo jaki jest jej skład,ja miałam podobnie w usg tak jak u ciebie,w mammografii ok,mam też hashimoto i hormony ok, ale jestem już po operacji-był to brodawczak wewnątrzprzewodowy -serd. pozdrawiam