Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przezroczysty płyn z sutka

Gość Aanutttka

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,trzy i pol roku temu urodzilam dziecko.karmilam synka 3 miesiace . minelo ponad trzy lata i w dalszym ciagu naciskajac na piers mam wyciek z piersi,czasem mleczny czasem przezroczysty...bylam u ginekologa miedzy czasie dal mi jakies tabl na zatrzymanie laktacji ale nie pomoglo..potem jakos to zlekcewazylam i nie zadbalam o to...czy moglybyscie mi cos poradzic,co to za przyczyna moze byc??
Czesc, zauważyłam wczoraj na prawym sutku taką maleńką ciemną plamkę myślałam, że coś mi się tam przykleiło wiec to zdrapnęłam i bylo ok. Dzisiaj znów sie pojawiło, więc powtórzyłam prcedurkę, ale po chwili wyleciało z tego miejsca trochę ciemnego płynu. kolor był mocno szary lub czarny, gdy scisnęłam brodawkę znów wyleciał ten płyn, ale już był zdecydowanie jaśniejszy i było go mniej. Natomiast z miejsca obok wyciekł również pyn o kolorze mlecznym. Dodam,że mam problem z taczycą (podwyższone anty-TPO) oraz podwyższona prolaktyna. Jak myślicie co to może być????Czy powinnam udać sie do onkologa???
Dzisiaj poczulam w lewej piersi takie kłucie. Scisnelam brodawke i pokazal sie plyn w kolorze siary jak w ciazy. Nie jestem w ciazy, bo nie wspolzylam w ciagu ostatnich 2 miesiecy. Dziecko ma 9 lat wiec raczej za pozno na pokarm. Mam 40 lat i nie moge schudnac po ciazy. Hormony tarczycy w porzadku. Jakie badania powinnam zrobic oprocz poziomu prolaktyny? Nie wyczuwam zadnych guzkow ani zmian w wygladzie piersi. Jedynie co to strasznie wypadaja mi wlosy i czasem nogi dretwieja
Gość zmartwiona
Witam. W styczniu tego roku zobaczyłam wyciek z piersi. Kolor płynu jest biały, wygląda jak mleko. Dodam, że mam dopiero 26 lat i jedne dziecko, które karmiłam piersią. Wczesiej poszłam z tym do gin. miałam badania i wyszło, że prolaktyna jest za wysoka brałam bromergon i ustąpiło. Dzisiaj znów załważyłam taki wyciek, w ciąży nie jestem miałam dość obwity okres, który właśnie dzisiaj się kończy... Po radzie co to jest? Pozdrawiam
Gość Janina2010

witam. W zeszłym roku miałam wyciek z piersi żółty a potem krwisty. Była wysoka prolaktyna biorę Bromergon było robiono USG i mammografia i nie było żadnych zmian po pól roku ponowne USG wykazało : *sutki o budowie tłuszczowo-gruczołowej. Za brodawką SL poszerzony do 8 mm przewód mlekowy widoczny na odcinku 15 mm wewnątrz którego znajduje się lita struktura 4,5x3,3mm w sąsiedztwie naczynie zasilające. Zrobiona była biopsja a wynik brzmi: *bezpostaciowe eozynochlonne masy, erytrocyty oraz rozproszone komórki nacieku zapalnego, strzępy tkanki łącznej. Lekarz zlecił na koniec lutego ponowne USG. Z tego co wiem to leczy się operacyjnie, Poradzcie co mam robić

Witam:) od jakiegoś czasu zauważyłam wyciek przezroczystego płynu z obu piersi w sumie tak od 2 miesięcy teraz wyciek jest tylko z lewej piersi, nie czuje żadnych guzów podczas samobadanie , mam 19 lat, wraz z tym strasznie wypadają mi włosy wraz z cebulkami, brałam tabletki z drożdżami teraz biorę inne i nic.... co o tym myślicie muszę iść z tym do lekarza? ktoś z Was tak miał? Pozdrawiam:)

Witam, Ja mam podobny problem, ostatnio wypadają mi bardzo włosy i z lewego sutka wycieka biało-przeźroczysty płyn (wodnisty). Nie wiem co o tym myśleć ... W ciąży nie wiem czy jestem, ale wątpie, że w 2 tyg. może być mleko w piersiach (tyle minęło od mojego ostatniego stosunku). Proszę o jakieś rady.