Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sztywność karku, gorączka, silne kołatania serca i duszności

Gość eliza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wczoraj byłam u lekarza i powiedział mi że mam anginę. W sumie zgłosiłam się do niego z ostrymi kołataniami i bólami serca, które zaczęły się kiedy 2 tygodnie temu miałam grypę i do dzisiaj nie ustąpiły. teraz po namyśle zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza skonsultować mojego przypadku. Z tego co wiem to angina objawia się przede wszystkim wysoką gorączka i strasznym bólem gardła. Natomiast moje objawy są takie: sztywność karku, gorączka najwyżej 37, dziwny ból pod językiem, niesamowite kołatania serca i duszności. Fakt, że w gardle miałam około centymetrowy czop ropny (który z reszta sama sobie wyciągnęłam), ale gdyby nie lekarz to nawet bym o tym nie wiedziała. Z powodu braku gorączki i braku jakiegokolwiek bólu gardła diagnoza angina wydaje mi się być ściągnięta z sufitu. Przed chwilą dowiedziałam się, że mój chłopak prawdopodobnie zaraził się ode mnie z tym że on ma 37.5, ale za to nie boli go gardło, nie ma sztywności karku. Jedyne co łączy nasze objawy to straszne kołatania i duszności. Mieliście kiedyś coś takiego? A może kojarzycie cokolwiek co to może być? Błagam o odpowiedź bo strasznie się martwię.
hej ja tam sie nie znam ale czytałam gdzies na forum o podobnym przypadku.Zapytaj moze lekarza o badania na mononukleoze z tego co wiem jest to tzw. choroba pocałunku czy jakos tak poszukaj w internecie.W kazdym razie dziewczyna tez była leczona na angine.Ja oczywiscie sie nie znam na tym a ze sama mam problemy z gardłem od 3 miesiecy to chodze po lekarzach i oczywiscie czytam fora.poszukaj sobie w wyszukiwarce co to jest mononukleoza wiem ze napewno najczesciej zaczyna sie wysoka temperatura i bólami miesni i stawow-moze stad ta grypa?Pozdrawiam
Witaj Elizo ! bardzo czesto kołatania serca i duszności powodują ogólnodostępne leki typu :Gripex - moze brałas je ?Co do mononukleozy - to poczytaj rzeczywiście tak jak radzi Marta ! A przede wszystkim zmień lekarza - i który wyjasni Twoje wątpliwosci -pozdrawiam !