Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pojedyncze nadkomorowe pobudzenia przedwczesne i tachykardia

Gość adrian

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonane badanie trwało 23:05:36. Rozpoczęło się 05-02-08 18:36. Podczas wykonywanego badania zarejestrowano: 124685 Qrs*ów Średni rytm HR wyniósł 95 Max rytm HR 135 Min rytm HR 71 Ponadto wykryto: 205 pojedynczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych, O nadkomorowych częstoskurczy napadowych, 526 tachykardii, O bradykardii, Orytmów niemiarowych, O przerw. O pobudzeń komorowych O pojedynczych przedwczesnych pobudzeń komorowych, O częstoskurczy komorowych, O czynnych rytmów komorowych, O Liczba pobudzeń gromadnych, O bigeminii, O par. Pacjent zasygnalizował O sytuacji nietypowych (tzw. event*ów). Podsumowanie badania: Przez caly okres badania utrzymuje się rym zatokowy średnio 95 min od 71 w nocy do 135 w czasie dziennej aktywności Bez komorwych zaburzeń rytmu i zmianst-t.
Gość malwina_st
Witaj Nie wiem czy jestem w stanie ci wytłumaczyć wynik ale mogę Tobie napisać mój wynik i co mnie lekarz powiedział. Ja miałam podobny wynik co ty ale chyba troszkę wyższe wyniki :), bo: - 137117 QRS-ów - Średni rytm 95, minimalny 63 a max 165 - 701 pojedynczych nadkomorowych - 1800 tachykardii - 2x pobudzenia fuzyjne w formie bigeminii. - 2 pobudzenia komorowe Lekarz stwierdził u mnie - *tachykardię zatokową*. Masz ode mnie niższe parametry ale najlepiej jakbyś wybrał się z wynikiem do kardiologa. Pozdrawiam