Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kochani No ja też trochę porobiłam dzisiaj ale pieczenie i sałatki zostawiam na jutro. Jeszcze mi się zmywarka zepsuła, cholerka, ale może jutro naprawi mi mechanik. Oby, bo jak się człowiek przyzwyczai do tego, że maszyna za niego myje to trochę trudno sie przestawić :) A jeszcze w święta, gdzie tyle gosci sie przewinie.......A tam...głupotami sie przejmuję, bywaja gorsze problemy :) Dzisiaj oglądałam w faktach TVN jak trąba powietrzna zniszczyła ludziom dom, cały dach zerwany, niedaleko Radomia. Boże jak ja im współczuję, nie dość, że nieszczęście samo w sobie, to jeszcze tuż przed świętami. Nic, tylko siąść i płakać :( Freciu niestety u mnie też pogoda, że aż strach się bać, wieje, leje, zapowiadają falę niszczacych wiatrów w nocy, oby tylko nie było takiej trąby powietrznej. Bardzo dziękuję Ci za życzenia, oby tylko były zdrowe te nasze córki a ze stresem damy radę :) Dziewczyny ja myślę, że to złe samopoczucie to właśnie z tej okropnej pogody, nawet zapowiadający pogodę twierdził, że jest bardzo niekorzystna aura. Ale zapowiadają już przymrozki i śnieg to może się wszystko unormuje. Dandy ja mam podobnie jak Ty z tą psychoterapią, też wybieram się jak sójka za morze i wybrać się nie mogę, ale w już w nowym roku pójdę to jest moje postanowienie noworoczne, mam jeszcze jedno, że będę regularnie uprawiać jakiś sport, nie wiem co ale trzeba się zacząć trochę ruszać bardziej bo na starość będzie źle, no i endorfiny się przydadzą. Chciałabym jeszcze bardziej podszkolić język angielski, tyle planów a ciekawe jak bedzie z realizacją :) Wiecie co, dzisiaj byłam na zakupach i naszła mnie taka trochę refleksja, że ten cały entourage świąteczny jest zbyt przesadzony. To co ludzie wyprawiają i ile kupują to sie w głowie nie mieści, a jeszcze przy tym są zniecierpliwieni, zdenerwowani jak by przygotowywali się do wojny a nie do świąt, te przepychanki, krzyki w sklepach, na parkingach.......normalnie szok. A to święta miłości, wybaczania, ale kto o tym pamieta??? Lepiej wepchać się na zasadzie *kto pierwszy ten lepszy* itp. A może to ja jestem nie z tej bajki?? Kochani moi, złożę Wam życzenia świąteczne, dla wszystkich, wszystkich tu piszących i dla Waszych rodzin. Chociaż pewnie i tak zaglądnę jeszcze :) Bardzo się z Wami zżyłam :) Najserdeczniejsze życzenia: Cudownych Świąt Bożego Narodzenia Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Życzę Wam, żeby oczy widziały to co niewidoczne, żeby uszy słyszały to czego nie słychać, oraz serca ogromnego, żeby umiało dawać i brać ....miłość. A teraz dobrej nocy życzę. Pa
Gość Małgosia1990
Kochani ale pracy przed świętami:D Ale jeszcze troszkę i będzie po wszystkim:) Nie lubię świąt więc czekam tylko żeby ten cały galimatias się skończył:) Dzisiaj strasznie senna byłam chyba przez tę pogodę:/ Pada,pada i pada fuj. Zamiast tego deszczu mógłby śnieg popadać:)
Radosnych i pogodnych Świat Bożęgo Narodzenia oraz wielu szczęśliwych chwil i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku . _/\_ ______________ * _* ___________o`* o.@*o`. __________.* **Q o *o@ __________( () o*o* @ o*. _________.-* o *0_Q.-*-;*o) _________.* 0 Q @0@ ()* `-. ________* @ o*o @. ‘Q * o ) _______o`-...-@**-Q *-~@*`0*.’ _______.*` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.) _______*.* o . @* *-@‘o’’Q.*-oQ’. ______* @ * ._()__0*Q.~-* @ ()* ` ______(o () * o* Q*._@_Q o ()’´´*.*. _____o*-.-* @`--._ @’* Q *.@-* * ``-. _____.-* @ _Q_.-*~*-. @ ´()`-*@.o’Q’ ____.* @* o ..-* * o *.@ * 0 *@oQ`) o** ___* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.* ___*._@ * o () *-._@__0__@_.-*Q o . *-.* ___;--@* 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ **-*.o ___.o-* * ‘ *._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ **. ___* @ *‘ o * @ _.**Q~o..__@__.--*`@--.*
Witam moje kochane nerwuski,jak ja za wami tesknilam ,ale nie mialam czasu dla kompa,zapracowana w mojej kuchni,12 godzin w niej spedzilam,oj jak jestem zmeczona ale najgorsze juz zrobione,Musze wam napisac ,ze ja pierwszy raz w moim zyciu pieklam ..sernik i makowiec,choc mezus obiecal ze to zrobi,ale zaupy byly na jego glowie,zawsze moja mama piekla sernik i makowiec,,wczoraj upieklam makowiec i musze powiedziec ,super mi wyszedl,a dzis dopoludnia sernik,ale powiedzialm...mamo pomoz mi zrobic sernik,wiesz ze ja nigdy nie robilam...i naprawde niesamowite,jak z obrazka mi wyszedl........... Oj ja po swietach chyba ze 3 kg,przybiore na wadze!!!!!!!!!...za te moje cuda jakie narobilam,,,,, Kochane pozdrawiam was i duzy buziolek .pa. ide spac ,dzis wyjatkowo wczesniej,jestem mocno zmeczona....Dobranoc .pa.
Gość krystyna 3
Witam skarbeczki U mnie paskudnie leje wietrzysko okropne Ja biore się dzisiaj za pieczenie mieszkanko wysprzątane tak że przygotowania do świąt idą pełną parą samopoczucie w miare szkoda że nie można napiać super ale mam nadzieje że tak kiedys będzie widze że u was też przygotowania pełną parą idą Kochani życzę wam Zdrowych spokojnych wesolych świąt Dużo miłości radości Samych przyjemności Wspaniałych prezętów pod choinką A w nowym roku Oby się spełniły wszystkie marzenia wszystkie pragnienia A przede wszystkim żeby ten Nowy Rok przyniósł wam wszystkich wytchnienie od tej paskudnej nerwicy POzdrawiam wszyyyyyyyyyystkich trzymajcie śie cieplutko moi kochani
Witajcie Dorotko!!!! potrzebuję na gwałt Twojej pomocy, napisz mi czy to ciasto na sernik ma być całe ubijane, czy tylko jajka z cukrem a resztę wyrobione ciasto na stolnicy. Pisze, żeby ubić i połączyć z resztą i nie wiem jak. Na mój rozum to chyba na stolnicy i do tego dodać te ubite jajka ale wolałabym sie upewnic. Liczę, że tu wejdziesz z rana i mi odpiszesz, plissss. Oczywiście chodzi mi o ten przepis który mi wysłałaś. Pa
hej kochane ,jak u mnie spadnie śnieg to chyba sobie sete walnę ,narazie wieje jak w górach a ja sru na rower po zakupy.Nastrój wciaz do dupy no 4 dzien boli mnie głowa ,ale walcze laseczki dziś zajme sie rybami i sałatkom ,a wczoraj od oleju tak sobie palec poparzyłam ze wciaz boli. Pewnie u was pachnie smakowicie ,cieszmy sie kochane z tych swiat ,a cała reszta niech poczeka.
Hej Kochani :)) U mnie też wieje, a śniegu nie widać, komputer znowu się psuje, to nie wiem czy z Wami popiszę w najbliższym czasie... Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku niech się spełnią w Nowym Roku ! Wesołych Świąt ;* Nati masz rację, ludzie przesadzają, wczoraj byłam na mieście,a ludzie dopiero zakupy zaczynają z całymi kartkami zakupów, przesada to co tam się dzieje, ja to u spowiedzi byłam, a ludzie na ostatnią chwilę szaleństwo zakupów zaczynają, ajjj, buziaki Wam.
Gość Małgosia1990
Witajcie kochane:) Normalnie urwanie głowy przed świętami:D:D Dzisiaj jeszcze wypucuje ślicznie regały meblitem żeby pięknie wyglądały:) I myślę czy nie upiec mojego kochanego ciasta;p O ile tata mnie do kuchni później wpuści bo będzie robił karpatkę:) Teraz mama urzęduje w kuchni więc jej nie przeszkadzam;p Madziu niestety tak było jest i będzie że przed świętami obudzą się jakieś gapcie które zaczynają zakupy tuż przed świętami. Niektórzy w Wigilię sobie przypominają że 50 rzeczy nie mają;p A przeważnie zapominają że karpia nie kupili;p wtedy gonitwa po całym mieście za karpiem:D:D:D:D Iwonko mamusia czuwała nad Twoją pracą przy ciastach:) Super że Ci piękne i smaczne wyszły:) Freciu kobitko gdzie Ty w lej palce wkładasz;p No tylko jeszcze dzisiaj i jutro i czeka Cię odpoczynek:) Dorotka zapracowana że ho ho pewnie tam szykuje cały stos smakołyków:) Znając jej zamiłowanie do pieczenia ciast:)
JA mam wspaniała panią psycholog ,ale długo szukałam zmieniałam ,uczy mnie jak poradzic sobie z atakiem leku wspaniała kobieta zna sie na rzeczy ,bez niej było by trudno. KOCHANE widze ze tylko ,mnie tak siekło czuje jakbym sie cofała 3 dzień ,biore xanax nie daje rady ataki leku znowu dały znać jestem sama z laseczkami ,czekam juz na wieczór i walcze ale trudno.
Witam kochani! Zapracowana nie mam czasu za wiele aby siedzieć w necie ale choć na chwileczke musze się pokazać bo o mnie zapomnicie/Pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam buziaczki! Nati Nati ciasto kruche może byc rozrobione na stolnicy ,natomiast cała reszta składników ubita mikserem .Białka ,które pozostaną --musza być ubite z cukrem i dodane dopiero po 45 minutach pieczenia!
Gość krystyna 3
Hej dziewczynki ja tez juz konczę pieczenie wszystko prawie zrobione ale tak jak wam nogi mi do d.....pki wchodzą a o kręgosłupie nie mowie jutro znowu przy gotowaniu wigili trzeba postać szkoda gadać ile to się trzeba nagimnastykować przy tych świetach Freciu kochana ja wczoraj byłam taka jak ty dzisiaj ale musimy walczyc Pozdrawiam was kochane moje wszystkim buziczki przesylam trzymajcie sie
Witaj Justa!nie martw sie i nie denerwuj,jak sama piszesz,mialas ostatnio troche stresow,a wiadomo ze przed swietami ludzie bardziej sa podenerwowani.mialam podobne dretwienia na tle nerwowym.i nie tylko ja,moja mama rowniez miewa cos takiego,dretwieje jej skora na glowie,az ma wrazenie,ze sztywnieje jej cala.dobrze ze jutro idziesz do lekarza,zobaczysz,na pewno uspokoisz sie po tej wizycie.czlowiek jak panikuje,to gorzej sie czuje,objawy nasilaja sie,przynajmniej u mnie.napisz koniecznie jutro,co ci powiedzial lekarz.pozdrawiam cie serdecznie!Nati,ja tez nawet za ten angielski nie moge sie zabrac,oczywiscie z lenistwa.w szkole zawsze ruska uczylam sie,angielski troszke mimochodem przyswoilam i to na tyle,ze jestem w stanie pomoc corce,wiec warto byloby poduczyc sie jeszcze troszke.Frecia,nie daj sie!obiecuja snieg,a jak spadnie to na pewno nastroj poprawi sie.byle juz nie wialo,na prawde strasznie zal tych ludzi,okropna tragedia.w nocy malo spalam,bo pizdzilo i troszke sie balam.ten moj domek,moglby poleciec jak domek z kart przy dobrym dmuchnieciu.dziewczyny,pysznosci robicie,ja mialam ochote zrobic rolade,bo lasuch jestem okropny,ale juz mi sie tak nie chce.a salatka gyrosa super jest,moja corka uwielbia ja,chociaz daje sporo czosnku,a moze wlasnie dlatego.no to trzymajcie sie cieplutko!
MOZNA niezle zgłodnieć jak piszecie jakie pyszności robicie. wiem KRYSIU walczwe ,dostałam porządny zjeb od siostry i lepiej ,mówiłam wam ona sie ze mna nie ciećka tylko z grubej rury wali ,no i lepiej....trochę........TYLKO MI za długo juz nie stójcie przy tych garach ,odpoczynek tez sie wam nalezy ... NATI mam nadzieje ze dostaniemy od gwaizdora jakieś fajne ksiazki
No ja jutro nie wstanę chyba, taka jestem połamana po dzisiejszym staniu w kuchni a jutro jeszcze tyle pracy, w tym roku wigilia u mnie w domu więc trochę lepienia będzie. Farsz na uszka i pierogi wigilijne mam juz zrobiony, kapustki pogotowane, karpie zalane mlekiem (żeby zapach mułu znikł), barszczyk czerwony ugotowany, jutro tylko lepienie i smażenie rybki oraz gotowanie kompotu z suszu (który uwielbiam). Ciasta popieczone, sałatki porobione w sumie kawał roboty odbębniłam. Dandy ja piekłam roladę, zapraszam. A Ciebie poproszę o przepis na sałatkę z gyrosa, jeżeli możesz oczywiście. Ja lubię wszystko co jest z czosnkiem :) Najlepiej na gg 6742932, z góry dziękuję. Jak taka ostra to fajna na Nowy Rok będzie.:) Freciu no ja mam nadzieję, że jakaś książka dla mnie będzie pod choinką :) A siostra ma rację, nie ma co sie denerwować, mówię Ci, że to przez ten wiatr, ja też wtedy gorzej się czuję. Ale fajnie, że już lepiej. Idę spać kochani. Dobanoc, uśmiechniętych snów.
Gość Aneta D 84
nie wiem po co tu jeszcze pisze i tak tu niekogo nie obchodze, tak jak w realnym zyciu. mam juz dosc, wszyscy mnie olewaja, cos ze mna musi byc bardzo nie tak, ja widocznie odpycham ludzi, nawet jesli mnie nie znaja tak jak tu. mecze sie z soba i mam juz dosc tego
MOJE SKARBY !!!!!! W naszych sercach budzi się nadzieja i radość. Tą radością pragnę się z Wami podzielić, życząc wiele łask od Bożego Dzieciątka. Niech ono będzie dla Was żródłem głębokiej wiary i gorącej miłości. Niech wszystko czego się dotkniecie stanie się pomocne w spełnieniu marzeń, a każda najdrobniejsza nawet czynność, przybliży Was do bycia najszczęśliwszymi i najbardziej uśmiechniętymi osobami spośród ludzi.! Spokojnych ,zdrowych ,wypełnionych ciepłem rodzinnym Swiąt ,jak najmnie zmartwień i lęku oraz tego abyśmy w tym samym gronie mogli się spotkać za rok i złożyć równie serdeczne życzenia. Wszystkiego naj --życzy Wam ----kochająca Dorota ___*********** ________***************** ______********************* _____**********$************ ____**********$__$*********** ___***********$___$*********** ___**********$_____$********** ___**********$__$__$********** ___***********$_$_$*********** ____**********§§$$$$$********* _____********§$$$$$$$******** ______*******§$$$$$$$******* _______******§§$$$$$$***** __________***§§§$$$$$** ___________§§§$$$$$$$ _______**_____$$$$$$$ _____$***$____$$$$$$$ ____$*****$___$$$*****$ ___$*******$_$$*******$_______$ --__$*******_$*********$___$$$$$ _$*******§§§§§§_*****$__$$$$$$$$$ $*******§§§§§§§§******$_$$$$$$$ $********§§§§§§*******$__$__$ _$$$$$$***$***$$$$$$$$ ___$*****$_$$***$$_$$$$$$$_$ _$******$_$$$$$*****$.$$$$$$$ $_*****$_$$$$$.$******$.$$$$$$$ $*****$_$$$$$$$_$******$._$ _$***$___$$$$$$__$******$ __$*$___$$$$$_$___$*****$ ___$_____$$$$_____$*****$ __________$$______$***$ __________________$*$ __________________$ Kiedy opłatek bielusieńki weźmiesz do swej dłoni, wspomnij w ten dzień uroczysty choć przez chwilę o mnie. Oddalona jestem od Ciebie kilometrów wiele,więc tym opłatkiem choć w myśli się z Tobą dzielę. ________________$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$$ __________$$$$$$$$$$$$$$$$$ _________$__________$$$$$$$$ _________$$$$$_________$$$$$$ __________$___$$$$$$_____$$$$ _________*$$$_$_$$_$$_____$$$ ________$_$_$**_$_$_$$$___$$$ _________$(O)___(O)_$_$$_*$$$ _______$$__________$*$_$__$$$ ____$*__$____*___$$$__$__*_$$ ___$*_____*$$$*________$___.** ___$*_______*_________.*$__**** ____$*_________________*$__*** ___$$$$*_____________*$$§§§§ _$$$$$$$$$*_______*$$$$$$§§§§§ $$$$$__$$$$_$$_$$$$$$$$$$$$§§§§ $$$*__*$$$$$$$$$$$$**$$$$$$§§§§§ $$$*__*$$$$$$$$$$$*__$$$$$$$§§§§ _$$$$*$$$*******$$$*__$$$$$$§§§§ __$$$*$$$*$$$$$*$$$$*$*_$$$$§§§ _____$$$$*$$$$$*$__$$$$$$$$$§§ _____$*$$*******___*$$$$$$$$§ _____$*____________________*$ _____$$*_*__*___*$$_*___*__*$ ______$$$$_$$$$$$$$$$$$$_$$$ _________$_______$________$ _________$*______*_______*$ __________$$$$$$$$$$$$$$$$ ______$$$$$$$$$$**$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$_______$$$$$$$$ ___$$$$$$______________$$$$$$ Skacze Aniołek, skacze po chmurkach, niesie życzenia w Anielskich piórkach. Niesie w plecaku babki i świeczki, a w walizkach złote dzwoneczki. Wesołych Świąt! ____________________$$$ _____________________$$$$$ ___________________$$$$$$ _________________$$$$$$$ _______________$$$$$$$$_$$$$$$$$$$ ______________$$$$$$$$$$$$$$$$$$ _____________$$$$$$$$$$$$$$$ ____________$$$$$$$$$$$$$ ___________$$$$$$$$$$$$ __________$$$$$$$$$$ _________$$$$$$$$$ ________$$$$$$$$ _______$$$$$$$ ______$$$$$$ ______$$$$$ ______$$$$ ______$$$$ ______$$$_____$ $______$$___$$ __$$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$ ____$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$$$$$$____$ $_____$$$$ _______$$$ ________$ Przepis na udane święta Weź pół szklanki dobrych myśli, Wielką radość,szczyptę marzeń, Piękny sen co ci się przyśnił I wymieszaj wszystko razem. Pss!Jest jeszcze tajemnica, Którą zdradzić dzisiaj trzeba Aby święta się udały, dodaj szczyptę gwiazdki z nieba :) _§§§§§§___________§§§§§§§___ §§§§___§§§_______§§§____§§§§_ __§§§§___§§§____§§§___§§§§___ ____§§§§_§§§§__§§§§_§§§§_____ ______§§§§§§§§§§§§§§§§_______ §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §§§§§__§§§§__§§§__§§§§_§§§§§§ §__§§§§§§____§§§____§§§§§§__§ §____________§§§____________§ §____________§§§____________§ §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §____________§§§____________§ §____________§§§____________§ §____________§§§____________§ §____________§§§____________§ §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
Witam kochanie i juz jest Wigillia !!!!!!!!...___________*********** ________***************** ______********************* _____**********$************ ____**********$__$*********** ___***********$___$*********** ___**********$_____$********** ___**********$__$__$********** ___***********$_$_$*********** ____**********§§$$$$$********* _____********§$$$$$$$******** ______*******§$$$$$$$******* _______******§§$$$$$$***** __________***§§§$$$$$*** ___________§§§$$$$$$$ _______**_____$$$$$$$ _____$***$____$$$$$$$ ____$*****$___$$$*****$ ___$*******$_$$*******$_______$ --__$*******_$*********$___$$$$$ _$*******§§§§§§_*****$__$$$$$$$$$ $*******§§§§§§§§******$_$$$$$$$ $********§§§§§§*******$__$__$ _$$$$$$***$***$$$$$$$$ ___$*****$_$$***$$_$$$$$$$_$ _$******$_$$$$$*****$.$$$$$$$ $_*****$_$$$$$.$******$.$$$$$$$ $*****$_$$$$$$$_$******$._$ _$***$___$$$$$$__$******$ __$*$___$$$$$_$___$*****$ ___$_____$$$$_____$*****$ __________$$______$***$ __________________$*$ __________________$ Gdy nadejdą te piękne święta, każdy o bliskich swoich pamięta. Przesyłam gorące życzenia. Niech gwiazdka pomyślności co zabłyśnie znów o zmroku, zaprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku.
Nie mialam czasu wczoraj napisac,ale jestem zadowolona mam wszystko porobione,ale co z tego ,moj kregoslup dostal popalic ostro,boli jak cholera,przesadzilam ze wszystkim na swieta,zaczne wam wymieniac!!!!!!!!,,ryba po grecku,matiasy przekladane w zalewie ocet-oliwa,3 rodzaje ryb w occie,2 polmiski szynki w galarecie,schab w galarecie,leczo z zoladkow,salatka tradycyjna,kapusta z grzybami juz gotowa do wigilli i pieczarki tez,aha kotlety w occie, tylko sledziki w smietanie ,no i 3 karpie juz przygotowane do smazenia,,,,,a placki***sernik,makowiec,rumowy,jablecznik z bita smietana i piernik,,,,pelne schody mam na strych....ioj 3 kilo mi po swietach przybedzie,hmmmmm, Wykapana juz i odpoczywam w fotelu przy kompie,ale nic mi sie nie chce... Bylam juz na cmetarzu u mamy,naryczalam sie i to glosno,ale poczulam sie lepiej,juz chcyba te lęki pomalu mnie opuszczaja ,bo spoko ide juz na cmetarz,nawet w kwiaciarni bylam chwile,ale przez moment czulam sie dziwnie,no i co zawsze robie ,mowie do meza ;;;;daj mi kluczyki od samochodu,jakos tak mi pozostalo to,juz mam zakodowane,nawet jak jade do kumpeli 3 kilom ode mnie to mowie daj kluczyki mi,Tak chcialabym normalnie funkcjonowac jak dawniej,ale wiem ze dam rade pokonac ten lęk i bedzie oki...... Aneto ja mam pania psycholog ,jest super,ona mnie sie ciagle pyta ,,czego ja sie boje???,i ze jak dostane atak paniki,leku to mam czas sobie mierzyc jak dlugo mi towarzyszy,ale ja juz o tym nie mysle ,nie nakrecam sie,przyjdzie atak ,,,,zrobie kawke i wypije przy nim i niech sobie idzie,ha ,hiiiiiiiiii,nie dopuszczam mysli do tego co bylo,poco ja sie boje tych atakow i niech frowaja sobie hiiiiii,glowa do gory i sio.....,pozdro dla ciebie.. Ide spak kochane moje nerwuski..........za mocno boli mnie kregoslup..pozdrawiam i zyczonka wam przesylam... ,,,,____ / ____________** + ** _______________ / ____________`* o.@*o`. ___________. **Q o *o@ __________( () o*o* @ o*. _________.-* o *0_Q.-*-;*o) _________.* 0 Q @0@ ()* `-. ________* @ o*o @. ‘Q * o ) _______o`-...-@**-Q *-~@*`0*.’ ______.*` @ Q * @ o*o @ o*o .) ______*.* o . @* *-@‘o’’Q.*-oQ’. _____(* @ * 6._()__0*Q.~-* @ ()* ` _____(o () * o* Q*._@_Q o ()’´´*.*. ____o*-.-* @`--._ @’* Q *.@-@ o*o ___(.-* @ _Q_.-*~*-6. @ ´()`-*@.o’Q’ ___.* @* o ..- @ o*o * 0 *@oQ`) o** __* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.* _(*._@ * o () *-._@_0__@_.-*Q o . *-.*_) _;--@* 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ **@ o*o _.o-* * ‘@- .Q *._@_* .Q.~ @- () Q @ **. _* @ *‘ o * @ _.**Q~o..__@__.-6-*`@--.* _;*-.__@_Q . 0 () oQ * @ -6@ o*o Q . o ‘-_______________|||_________________ Wesołych świąt! Bez zmartwień, Z barszczem, z grzybami, z karpiem, Z gościem, co niesie szczęście! Czeka nań przecież miejsce. Wesołych świąt! A w święta, Niech się snuje kolęda. I gałązki świerkowe Niech Wam pachną na zdrowie. Wesołych świąt! A z Gwiazdką! - Pod świeczek łuną jasną Życzcie sobie jak najwięcej Zwykłego, ludzkiego szczęścia.
Najserdeczniejsze życzenia, Cudownych Świąt Bożego Narodzenia, Rodzinnego ciepła i wielkiej radości, Pod żywą choinką zaś dużo prezentów, A w Waszych pięknych duszach, wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.....................,, ~~~~~~~~~~~~~~~~ ´´´´´´´´´´¶¶*..**..* ´´´´´´´´´¶¶¶ .*.*.*. ¶¶¶´´´´´¶¶¶¶*..**.*. ´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶*.*.**..**. ´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶*.*.*.*.*. ´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶*.*.**. ´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶.**.**.*. ´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶*.*.*.**. ´´¶¶¶¶¶´´¶¶¶¶*.**.*.*.* ´¶¶´´´´´´´´¶¶¶*..**.*.** ´´´´´´´´´´´´¶¶*.*.**.* ´´´, •♥♪♥♪♥♪♥♪♥♪♥♥♪♥♪♥♥♪♥ ´´´¢ /Λ\\\♥♪♥♥♪♥♥♥♪♥ ´´¢ /.....\\\♥♪♥♪♥♥♥♪♥♪♥ ´¢ / ๑۩ ๑_\\\♥♪♥♪♥♥♪♥ ¢/¨๑۩۞۩๑_\\\\´♪♥♪♥♥♪♥ ¨▓¨.♪♥♥♪.▓♥♪♥♪♥♪♥♪♥•||||||||||||||| ¨▓¨.♪♥♥♪.▓¨[][][]¨¨[][][][]||| ||||||| ¨▓¨.♪♥♥♪.▓¨[][][]¨¨[][][][]||| ||||||| ¨▓¨.♪♥♥♪.▓••••••••••••••••••••• ¨♥♥=====♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Kiedy jasna gwiazdka błyśnie Niech Ci serce radość ściśnie Niech choinka jasno świeci Niech nadziei płomień wznieci Niech kolęda zabrzmi w koło Niech świat śmieje się wesoło Będzie miło i serdecznie A Twe szczęście niech trwa wiecznie:
W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany życzę Wam zdrowia, życzę miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi.
Gość krystyna 3
Niechaj gwizdka Betlejemska Szczęściem was opromieni I niech świąt tych moc nieziemska Ziemskie troski w słodycz zmieni Jak obyczaj każe stary Stregąc naszych przodków wiary Chcę wam złożyć dziś życzenia w dniu Bożego narodzenia Niech ta gwiazdka betlejemska Gdy zaświeci wam o zmroku Doprowadzi was do szczęscia teraz i w nadchodzącym nowym roku