Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MLODAZNERWICOWANA

Malinkaaa skurcze dodatkowe serca może wyłapać holter, rzadziej ekg jesli pojawiają się sporadycznie to tym bardziej jest to utrudnione zadanie. Skurcz daje objaw przewracania się serca w klatce, dosłownie jakby robiło fikołki plus mocne uderzenie po czym bije normalnie i za jakiś czas znów to samo. Czuje się wtedy strach, robi się słabo, goraco uderza do głowy. Nie jest to miłe. Podobno najgorsze sa skurcze komorowe które niestety mnie dotknęły choć i nadkomorowych nie brakuje, bardziej boję się tych pierwszych aczkolwiek jesli serce jest zdrowe nie ma się czym zamartwiać, tak mówią lekarze. Zwłaszcza jeśli nie jest tego dużo.

Dzień dobry u mnie ostatnio bardzo dobrze pogoda u nas wczoraj i przedwczoraj wiosenna aż chce się żyć więc zaczęłam prace w ogródku a z moimi dziewczynyami spędzami tam połowe dnia pierwszą połowe w domu przy obiedzie i sprzataniu a reszte w ogrodzie siedzimy dzisiaj jest na prawde zimno u nas więc siedzimy w domu i spanie mnie łamie bo byli u nas na noc znajmomi i siedzieliśmy z nimi do 1 . Czy wam też się tak zdarza ze jesteście w ciągu dnia senne i takie apatyczne? Ja często tak mam ,przełamuje się i robie wszystko w domu poźniej mi mija ale często jestem taka nie wyspana i śpiąca :-/ Malami zdrówka dla ciebie MLODAZNERWICOWANA u ciebie co tam ?

Gość MLODAZNERWICOWANA

Kurcze dziewczyny zazdroszczę Wam! Malami32 przeziębienie chyba i mnie dopada, od wczoraj straszny dyskomfort czuję w hmm... no własnie nie wiem czy to gardło czy po prostu mnie przewiało bo mam wrażenie jakby szyja spuchła mi do rozmiarów xxxxxl! mimo, że tak naprawdę wygląda w porządku. Chyba że to kolejny objaw mojej rzekomej nerwicy. Co do spania to dziś mnie tak znużyło, ze przeglądając strony internetowe w telefonie zasnęłam jak dziecko. Może to ta pogoda... Trzymajcie się!

Hej, dawno mnie tu nie było bo starałams ie dawac rade sama. zaraz sie wczytam i zobacze cou kogo słychac. natomiast teraz mam pytanie : kto z was mial ból głowy dośc silny i nie dałos ie schylic bo mialo sie wrazenie że zaraz cisnienie rozsadzi głwoeplus że zaraz poleci krew z nosa? ja mam teraz tak i sie zastanawiam czy zaraz padne, pozdrawiam i czekam na odp, ps, codziennie boli mnie glowa pomijajac pozostałe objawy plus ciagły strach ze to zawał lub wylew

Witajcie i u mnie od jakiegoś czasu takie osłabienie się pojawiło i ciągłe zmęczenie i w końcu poszłam do przychodni zrobić podstawowe badania i krwi i wyszła mi dość silna anemia więc troszke się ciesze że sobie tych objawów nie wymyśliłam teraz jutro przejde się do lekarza i zobacze co mi powie MKODAZNERWICOWANA i jak się czujesz? STAJNIA współczuje bólu głowy ja na początku jak na nerwice zachorowałam to odstawiłam kawe i tak straznie bolała mnie głowa przy każdym podniesieniu jej z pozycji leżącej długo się z tymi objawami męczyłam po kilku mcach minęło a byłaś z tym u lekarza? Ruda jak sobie radzisz? Chodzisz na jakaś terapie? Mnie męczą troszke zawroty głowy i osłabienie od wczoraj takis jakiś lekki niepokój wewnętrzny ale pozatym jest ok

Cześć dziewczyny:-)Ja dziś akurat mam gorszy dzień.Jakoś mam wrażenie że wewnętrznie się trzęse, głowa jakby nie moja ale to też wyniki zatok przy tym całym przeziebieniu. Stajnia ja co do głowy mam tak często i czasami mam wrażenie jakbym tj miała obcego:-) i uczucie jakbym miała się powrócić. Oj straszna ts choroba

Stajnia trzymam kciuki żeby lekarz ci jakoś pomógł współczuję objawy potrafią strasznie wymeczyć MALAMI. I jaki dzisiaj miałaś dzień? Znam to uczucie takiej nie realności kołysania w głowie ja mam tak że im bardziej skupiam się na objawach czy je analizuje to pogłębiają się moje objawy somatyczne a jak nie myślę o nich to mija nawet nie wiem kiedy

MALAMI dziewczynki ogólnie ok chociaż starsza ze szkoły dziś taki straszny katar przyniosła mam nadzieje ze nic mi jej nie rozłoży . Tak mi mówi moja psycholog ze nasze organizmy nauczyły się w.konkretny sposób reagować na konkretne myśli i w sytuacji kiedy pojawi się myśl organizm automatycznie reaguje wyuczonymi objawami somatycznymi i u mnie się to sprawdza wiem ze jestem w stanie kontrolować myśli i reakcje organizmu ale trzeba czasu żeby z negatywnego myślenia przejść w pozytywne i żeby organizm nauczył się prawidłowych nowych reakcji, męczyla mnie zgaga ale wiem ze żołądek tez jest bardzo unerwiony i kiedy się denerwuje to zgaga się nasila wiec sobie zazylam kalms na noc mam zamiar się wyspać i wstać rano z nową energia

Gość MLODAZNERWICOWANA

STAJNIA81 ja miewam takie bóle głowy od czasu do czasu ale jak ściśnie to faktycznie wydaje się jakgdyby głowa miała explodować, u mnie towarzyszą temu też piski i szumy w uszach. RUDA86 czy moglabyś napisać coś więcej o tym co przeszłaś i jak doszłaś do tego, ze to teżyczka? pytam bo sama nie∂ługo będę miała badanie EMG, również podejrzewają u mnie te świństwo. PUMA25 trzymaj się dziewczyno, ja równiez robiłam w ostatnim tygodniu podstawowe wyniki krwi, moczu oraz kilka dodatkowych no i poza wypłukującym się non stop potasem, nie wchłaniającej się witaminy d3 oaz dosć wysokim cholesterolu (mimo to mieszczćym się w normie) wszystko ok. Od poniedziałku męczyły mnie moje skurcze dodatkowe więc zrobiłam wyniki elektrolitów no i tak jak podejrzewałam miałam potas na dolnej granicy normy, przy czym u mnie zaczynają się już wtedy jazdy z zaburzeniami rytmu. Uzuepłniam go i jest dużo lepiej. MALAMI32 czy Twoje wewnętrzne drgawki to tylko metafora czy faktycznie tak to czujesz? ja ostatnio mam wrażenie jakby coś w srodku mi drgało.

Cześć dziewczyny. dawno mnie tu nie było:) Ogólnie ostatnio dobrze się czuję- błoga chwilo trwaj jak najdłużej:) Młodaznerwicowana pytalas mnie o te wewnętrzne drgawki. Dokładnie tego nie umiem opisać:) tak wewnętrznie mnie cos trzęsie w połączeniu z niepokojem. MartaMaria. napisałam do Ciebie maila na adres który wcześniej widniał, usunęłas? w każdym razie jak co to ja:) Puma a co u Ciebie?

MLODAZNERWICOWANA raz na czas jednak dobrze jest zrobić badania i mieć pewność o co chodzi Malami bardzo się ciesze ze i ciebie dobrze ze fajnie i spokojnie mija czas niech tak zostanie :-) ja też nieraz mam takie rozdygotanie w środku czuje że normalnie mnie trzęsie i takie napięcie ścisk w tzw dołku U mnie dobrze jutro mam wizytę u psycholog jedyne co mnie męczy to przeziębienie gorączkę miałam w sobotę w nocy piłam apap puściła mnie trochę został mi straszny ból gardła który mnie cały czas meczy jak jutro dalej będzie mnie taj bolało to w czwartek idę do lekarza bo leki biorę a poprawy nie ma. Przybila mnie teraz nie dawno wiadomość z innego forum nie związanego wogole z nerwica ze jedna dziewczyna która trochę poznałam 34. Letnia po ciężkiej walce z rakiem zmarła w nocy osierocila dwójkę małych dzieci :-( co za niesprawiedliwość straszns w takich sytuacjach kiedy niedaleko mnie umierają ludzie tak młodzi uświadamiam sobie że niczym jest nerwica ze musze się wziąść w garść o przejść przez życie najlepiej jak umiem bo jestem zdrowa mogę żyć a inni walczą o każdy dzień każda dobę o godzinę, dziewczyny badajmy się to nam musi zależeć na naszym zdrowiu róbmy kontrolne badania :-( żeby zapobiec tak okrutnej śmierci

Puma. Dobrze napisałaś, że my walczymy z nerwica a inni młodzi ludzie walczą o życie... i teraz pytanie? czy warto się denerwować- bo stąd nasza nerwica. Sama należe do forum gdzie dziewczyny walczą z rakiem, zaczełam się tam udzielać kiedy moja mama zachorwała na rak piersi.takie forum ma dwa oblicza- pomaga w cięzkich chwilach ale też smuci, kiedy dowiadujesz się ,że ktoś przegrał tę nierówna walkę. My musimy byc silne!:)i wierzyć,że żaden gad nas nie dopadnie!

Gość MLODAZNERWICOWANA

Wiecie co prawda jest taka, że ludzie na świecie mają faktycznie poważne problemy zdrowotne lub są kalekami bez rąk czy nóg. Ostatnio oglądałam reportaż gdzie kobieta która miała amputowane kończyny dolne i górne żyje pełnią życia, po prostu aż się popłakałam oglądając to. Ludzie mają w sobie tyle siły a mnie każde zakłucie w klatce czy przewrót serca *skurcz dodatkowy) potrafi wyprowadzić z równowagi i najchętniej to zamieszkałabym na pogotowiu chyba. Niedługo myślę, że zacznę kurację farmakologiczną bo dłużej tak nie dam rady.

Młodaznerwicowana, bardzo dobrze ,że to napisałaś! Może nam to nerwicowcom otworzy oczy! my poza bólem somatycznym nie cierpimy na nic tylko trzeba się w garść i cieszyć życiem. Ja czekam na wyniki hist pat z mojego znamienia nie ukrywam troche strach mam ale patrze optymistycznie. Dziś idę do psychologa i musze recepte wykupić na moje *witaminki*:)