Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam co słychać jak niedziela minęła u mnie spoko. oprócz zawrotów głowy juz sama nie wiem co mi jest wydaje mi się że mam bardzo niskie ciśnienie bo jestem bardzo senna, nic mi się nie chce robi mi się słabo i rzadna pozycja mi nie odpowiada, mam dosyć jeszcze nie dawno miałam wysokie ciśnienie i brałam tabletki a teraz mam chyba za niskie bynajmniej jak czytam objawy w internecie to bardzo pasują do moich ale już sama nie wiem co o tym myślicie, jak poszłam do sklepu to zrobiło mi się bardzo słabo ale nie wybiegłam ze sklepu bo płaciłam przy kasie i nie mogłam ale jakoś się udało ale mam tez problem z równowagą nie mogę swobodnie chodzić, masakra co to jest za pieruństwo!!!!???????????????? tak po za tym jest ok nie mam lęków nic mi nie dokucza tylko ta głowa jest to nie do zniesienia nie daję rady. kochani później da was wpadnę idę się wykapać napiszcie coś !!!?????

Witam:) To mój pierwszy raz hehe....Ja też prawdopodobnie mam nerwicę leczę sie już na arytmie której podłoża nikt nie zna.Czuję się okropnie każdy dzień jest koszmarem ,a tak bum już chciała żeby było jak dawniej:( echh…mam ciągle jakieś lęki ,boję się że zwarjuje,albo ze coś mi się stanie.Mam powoli dosć i chyba wybiorę się do psychiatry.Nawet we własnym domu się boje zostać sama ,a z dziećmi też mam lęki ,boję się bardzo noży i wogóle ostrych przedmiotów ale nawet nikt o tym niewie ,oczywiście oprucz Was bo bardzo sie tego wstydze.Dzis ciągle jest mi słabo coś jagby w sercu misię dzieje , ojjj tam mogła bym tak pisać i pisać .Pozdrawiam wszystkich schorowanych biedaczków ,głowa do góry bo kiedyś to musi w końcu minąc.

Hajka u mnie dzisiaj lepiej z samopoczuciem ale ciotka z ameryki przyjechała i brzuch boli. missajgon daj spokój z tą nauką głowa ci pęknie haha ucz się ucz kochana chociaż masz zajęcie ja też teraz szukam sobie zajęć na siłę żeby nie mysleć o tej francy. muszę się mocno zając budową i zarabianiem pieniędzy. bo kasy wiecznie mało!!! kochani piszcie coś więcej piszcie ci u was???? pozdrawiam serdecznie papa

Witam wszystkich a tak naprawdę tą ciszę która tu jest nikt tu nie zagląda czy to znaczy że wszyscy czujecie się dobrze, jak to super. u mnie jakoś tak nie za ciekawie to znaczy nie jest źle ale znowu bardzo kręci mi się w głowie jestem taka roztrzęsiona wszystkiego się boje i nie umiem ustać na nogach brak mi sił, do tego wszystkiego. wiecznie coś edytko co u ciebie nic nie piszesz???? załamana missajgon paweł nerwusek czekam na was????

Witam wszystkich Madziu nieprzejmuj sie tak to napewno nerwica a powiem ci ze potrafi człowieka zniewolic i doprowadzic do szału jest poprostu taka nieznosna franca z która trzeba sie nauczyc zyc choc bywaja takie dni ze sie nieda człowiek by sie najlepiej do nikogo nieoddzywał i nic nierobił powiem wam ze mam teraz taki ciezki okres w swoim zyciu gdyz nie jestem w stanie pracowac gdyz mam takie samopoczucie i leki i zawroty głowy ze masakra a do tego zachodza niezapłacone rachunki na które musze zarobic a nie jestem w stanie i cóz mam poradzic musze te ciezkie dni przetrzymac kochani trzymajcie sie

Hej Nerwusy!!!Jestem Lenka, tylko sie nie odzywam bo kuje do egzaminu:) Jutro mam egzamin z pierwszej pomocy, mam nadzieje, ze zdam.I Kochani siostra przylatuje do mnie jutro na 2 tyg. HHHuuurrraaa. Lenka co sie dzieje, bylo tak super, czy te klotnie z A nie podminowuja Cie?Daj na luz, mowiac szczerze ja tak robie, jak M zaczyna cos sie przemadrzac to poprostu ignoruje. Trzymaj sie Kochana. Koncze juz bo jeszcze raz musze sobie poukladac wiedze hehe. Slodkich snow, buziaki.

Kochani u mnie jako tak ani dobrze ani źle ostatnio bardzo sie boje ze dostane jakiegoś zawału i mam obsesje na tym punkcie no i tak równowaga masakra. tak po za tym jest ok. chodzę cała zapocona strasznie sie poce. jest mi bardzo gorąco. mam dosyć. kochani trzymajcie się missajgon kochanie powodzenia trzymam za ciebie kciuki powodzonka a jak ty sie czujesz??? pozdrawiam wszystkich papa

Witajcie a u mnie tak sie porobilo ze nic mi sie nie chce ani pisac ani sie cieszyc zyciem, dziwniejsze ze jest sie z czego cieszyc urodzil mi sie dziedzic ,w pracy narazie stabilnie, auto zmienilem , w domu remonty(taras, okna drzwi... no i na dodatek moj slask wygral 4 0 z kims tam ;0 i nawet mega atakow juz dawno nie mialem tylko kaszel mnie meczy z rana. i cale lato deszczyk mrzawi. ciekawe czy ktos jeszcze mnie pamieta?? pozdro nerwusy

Hej wam wszystkim Lenka co do tej głowy to ja tez takie akcje mam ale zauwazyłem ze dzieje sie tak po jakims stresie nawet na drugi dzien ciezko to wszystko zweryfikowac co jest od czego jest dobrze by za chwile było do dupy albo to zaakceptujemy i nauczymy sie z tym kurestwem życ albo oszalejemy z tych nerwów przepraszam za słownictwo ale nieraz trzeba

Gość Renka 30

Robo, sto lat minęło jak tu ostatnio coś skrobęłam ale ja Ciebie pamiętam :) z tego co kojarzę to już Twoja czwarta pociecha. Gratuluję syna. A co do tego nastoju Twojego co piszesz to chyba dlatego że wszystko u Ciebie ok i wszystko dobrze sie układa. My lepiej sie czujemy jak mamy jakieś problemy i mimo że narzekamy to jedank to nasz swojski klimat. Lepiej sie odnajdujemy jak nie wszystko gra. Daj sobie czas żeby sie przestawic i przystosować do atmosfery stabilizacji i spokoju. Na pogode nie narzekaj bo u nas nie lepiej :). w basen dzieciakom zainwestowałam a kąpali sie może raptem w nim ze 4 dni bo tak to słońca i letniego upału jak na lekarstwo :) Pozdrówka chłopie :)):))))

Hej Nerwusy!!!Ale pustki, mam nadzieje, ze wszyscy zdrowi :) Kochani u mnie oki, zdalam wszystkie egzaminy, teraz mnie praktyka czeka. Od jutra mam 1 tydzien wolny i na praktyki na 3,5 miesiaca, dadza wycisk, ale coz co sie chcialo to sie ma :) A jutro Kochani mam impreze klasowa na zakonczenie wykladow, ale bedzie jazda, juz nie moge sie doczekac haha. Nerwusy odzywajcie sie!!!!!BUziaki i do nastepnego. Papaty.

Czesc kochani moi!! czytam ,ze u was dosc nieciekawie no powiem ,ze u mnie tez tak sobie dokucza mi bardzo serce mam straszne bóle chodze do psychologa co tydzień chcę zachować regularność wizyt. Paweł na mnie też te upały źle działają a kiedyś mega lubiłam ciepło teraz sie boje udaru, zawału i ze zemdleję przez upał więc bardzo duzo piję. W sierpniu dopiero kardiolog mam nadzieje,ze do tego czasu dam rade z moim zyciem... Lena za przeproszeniem te jebane zawroty glowy to koszmar!!!!!! My mamy wspolnie to czasem to przez to juz czlowieka dopada bezsilnosc.... Znalazlam bardzo fajną modlitwę dla hipochondryków i nerwicowców jak My jak bedziecie chcieli mogę tu napisać:)) Pozdrawiam... dzis bardzo boje sie zasnac bo tak boli mnie serce..

Gość krystyna 3

Witam serdecznie Nie było mnie na forum już 3 lata ale widzę że forum istnieje tylko nikogo z dawnych bywalców już nie ma ale są nowe osoby które też się borykają z tą paskudną chorobą Jeśli pozwolicie to czasami napiszę a przede wszystkim chciałabym wam opowiedzieć jak sobie radziłam przez te trzy lata no i jakoś sobie daję radę ale troszkę pracy nad sobą mnie to kosztowało Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Gość krystyna 3

Witam PAWEL PANIKA Kilkanaście lat temu dopadla mnie ta choroba a to dlatego że dostałam arytmi serca wtedy pojawiły się lęki o swoje życie bardzo bałam się i boję śmierci Nie mogłam sama zostawać w domu bałam się wychodzić z domu bo myślalam jak mi się coś stanie to nikt mi nie udzieli pomocy Przez pierwsze trzy lata siedziala ze mną sąsiadka aż mąż nie wróci z pracy czułam się wtedy bezpieczna choć dolegliwości takie jak niechęć do zrobienia czegokolwiek w domu sprawiało mi wielką trudność i tak jak tobie sen przynosił ulgę Zdarzały się dni kiedy zabolalo mnie cokolwiek zaraz myślalm że ze mną koniec wtedy pojawiały się kołatania serca duszności totalna panika robiło mi się słabo nie raz mąż wzywał pogotowie zabierali mnie do szpitala porobili badania i wszystko zawsze było dobrze Kila wizyt u psychiatry dostawałam leki które prawdę mówiąc nie wiele dawały i tak się to ciągło W końcu zdarzyło się tak że sąsiadka już nie mogła przychodzić i nie bylo nikogo kto mógł by być ze mną zostałam rzucona na tz głęboką wodę Pamiętam ten dzień doskonale złapał mnie wtedy atak tej cholernej nerwicy a objawiały się one tak jak opisałam tylko dochodziły do tego trzęsawki jak bym miała padaczkę to było okropne wtedy postanowiłam nic z tym nie robić pomyślałam sobie niech się dzieje co chce taka już byłam tym wszystkim zmęczona wziełam doraznie lek na uspokojenie i uwierz mi siedziałam i czekałam aż mi się coś stanie ale nic mi się nie stało i uświadomiłam sobie wtedy że jak mi się nic nie stało i atak minął tak jak mówił mi to nie raz psycholog to znaczy że to siedzi wszystko w mojej psychice Choć zdarzają się jeszcze takie sytuacje ale rzadko ale wtedy wynajduję sobie jakieś zajęcie choć myśli pchają się te najgorsze i wszystko gdzieś odchodzi Nerwica lękowa to taka choroba której musisz się przeciwstawić bo inaczej nie dasz rady żadne leki nie pomogą tylko złagodzą dolegliwości Teraz już zostaję sama w domu idę sama na zakupy staram się przebywać między ludzmi To co najważniejsze to to żebyś udowodnił sobie że jesteś silny i nie poddawał się wiem że to bardzo trudne ale warto spróbować to się na prawdę opłaca trzymam kciuki powodzenia Pozdrawiam serdecznie Jak masz jakieś pytania pytaj na pewno odpowiem

Hajka kochani u mnie nie zapeszając poprawiło się od dwucch tygodni nie biorę tabletek czuję sie ok. czasem tylko serce zakłuje albo jakiś lęk wpadnie ale jest dobrze. zresztą też nie mam czasu o niej myśleć ponieważ mam bardzo dużo pracy związanej z budową przeprowadzką i całą resztą za tydzień jadę do niemiec po towar bo juz dawno nie bylismy bo auto było w naprawie bo silnik mam klękł i trzeba było nowy. i tak się to wszystko w czasie rozłozyło już połowa wakacji zleciała ale chociaż jest pogoda fajna u mnie dzisiaj jest 38stopni zaraz jadę na basen bo w tamtym tygodniu kupiłam taki dużzy basen i postawiłam go na budowie wczoraj się kąpałam woda cieplutka. kochani widzę że chyba i u reszty się poprawiło bo żadko tu zaglądacie ale to dobrze kochani trzymajcie się zdrowo i cieplutko. papa aha ale muszę wam powiedzieć że z wejsciem do niektórych sklepów dalej mam problem i z centrami handlowymi także. ale może i to przejdzie paa

Witaj Krystyna i Lenka fajnie że uwas wszystko oki u mnie jest różnie teraz mam problemy bo boje sie upałów mam lek że zemdleje lub dostane udaru itp i do tego że skoczy mi cisnienie mam tak ze mierze je kilkanascie razy dziennie masakra i dlatego niemoge isc normalnie nad wode z dziecmi i zona zawsze cos wymyslam ze musze psów pilnowac i wiele innych bajeczek a ja poprostu mimi sie zdaje ciagle sie zle czuje jakis zawrót głowy ja juz panika szybkie bicie serca biegne mierzyc cisnienie no poprostu masakra kiedys moglem cały dzien spedzic na słoncu teraz niedałbym rady pomóżcie

Kochani witam a co się dzieję że nikogo tu nie ma nikt tu nie zagląda jak się czujecie i co u was słychać u mnie nie jest źle ale za dobrze wcale bo strasznie dokuczają mi te zawroty głowy chodzę jak pijana dzisiaj jadę do lekarza na wizytę i powiem mu o tym bo z ty żyć się nie da. i też ostatnio bardzo często i mocno bije mi serce tak jakby mi miało wyskoczyć z piersi i wtedy dostaję takiego ogólnego lęku. tak reszta jest ok. staram się walczyć z tą francą. PAWEŁ ja też kiedyś miałam tak jak ty teraz z tymi upałami i jak zaczęłam brać tabletki na nadciśnienie to mi to przeszło po prostu jak jest gorąco ciśnienie jest wysokie i wtedy ciężko ci przetrwać ten dzień mi one pomogły brałam je dwa miesiące a teraz jest super tylko że one tak mi wyleczyły te nadciśnienie że teraz mam bardzo niskie i jak np. jest pochmurnie i zapowiada się na deszcz to ja mam bardzo niskie te ciśnienie ale wtedy pije mocną kawe i pomaga. jakos daję radę. no bo trzeba. chociaż wiecie co wydaje mi się że już nigdy nie będę normalna i to bardzo mnie martwi zazdroszczę wszystkim tym co są zdrowi i nie wiedzą co to tak franca nerwica. bardzo dużo bym oddałam aby wyzdrowieć. ciekawa jestem czy dzisiaj lekarz każe na nowo mi brać te tabletki czy nie. kochani dajcie znać co u was jak się czujecie i co porabiacie. missajg, edytka, nerwusek paweł załąmana i cała reszta o której zapomniałam. czekam na was wieczorkiem do was wpadnę. papa

Paweł ja dokładnie tak jak ty miałam obsesje na temat mierzenia ciśnienia mierzyłam je co chwilkę stresowałam się i za każdym razem było ono wyższe poszłam do lekarza i powiedziałam a dokładnie to pokazałam kartke na której codziennie pisałam jakie ma te ciśnienie było ono za wysokie lekarz dał mi tabletki które mi obniżyły te cisnienie a teraz mam bardzo niskie i już nie boję się upałów a nawet tak jak kiedyś mogę leżeć na słoneczku i mi nie przeszkadza nic. jak chcesz to mam tabletki na nadciśnienie i jakbyś chciał to mogę ci je wysłać ale najlepiej zrobisz jak pójdziesz to lekarza z taką kartką i on sam stwierdzi co najlepiej ci pomoże tylko pamiętaj że ciśnienie trezba bardzo dokładnie kontrolować. trzymaj się i nie martw nie jestes sam. pozdrawiam papapap