Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ofelio serce wciąz kołacze :( Nie biore leków na wysoki puls, poniewaz obnizają cisnienie, a ja i tak mam bardzo niskie, wiec jak wezmę te na obniżenie pulsu to chodzę po ścianach :( Słuzba zdrowia w naszym kraju jest na zerowym poziomie, doswiadczyłam tego w momentach gdy moje dziecko chorowało i co lekarz to inna diagnoza, teraz ze sobą mam podobny problem, mam wrazenie, ze nasi lekarze to jedynie grypę potrafia wyleczyc chociaz i to nie zawsze. W przypadkach bardziej skomplikowanych, rozkładają ręcę i odsyłają do domu z diagnozą alergia w przypaku dzieci, nerwica w przypadku dorosłych. Jaka k..... nerwica??????? Wybaczcie, ale ja wciąz obawiam się, że moje dolegliwosci spowodowane są jakąs chorobą , nie nerwicą i wciąz obawiam się śmierci z tego powodu, uuuu... to straszne

Hej Nerwusy!!!Ten okres przedswiateczny dobija mnie. Zastanawiam sie czy poprostu nie ominac swiat. Nic nie robic. Nie jade do Polski i to mnie bardzo doluje. Zapycha, nie moge zlapac powietrza. Dokladnie jak Wy kochane piszecie.Lekow nadal nie zaczynam, mam nadzieje, ze po tych cholernych swietach przejdzie. Nadia tez tak reagowalam na poczatku jak lekarz mi powiedzial, ze to nerwica. Jaka k....nerwica?!!!Niestety objawy wskazuja na to. I jak bralam leki to bylo dobrze, a teraz coz mam nadzieje, ze to chwilowe. Zabko to fakt cisza jak makiem zasial, ale to te sprzatania, gotowania i przygotowywania nas odrywaja od forum(tak mi sie wydaje).Lena gdzie sie podziewasz???Jak sie czujesz, Zalamana???Buziaki i do pozniej....

Czesc kochani Missajgon mnie tez te swieta dobijają wiec sie Tobie nie dziwie, jak wspominam tamtoroczne swieta i sylwestra to byłam innym człowiekiem, tak mnie one cieszył, miałam tyle energii ,ze jade do domu ,ze sie spotkam z rodziną a teraz...teraz to w ogole nie chce mi sie o tym myslec... wszyscy znajdujemy sie w podobnej sytuacji z tego co widze choc objawy mamy rozne ale jeden punkt wspolny tego wszystkiego.... ja w srode mam TK takze w ogole przed samymi swietami jeszcze ten stres mi dochodzi caluje wszystkich i jakos sie musimy trzymac pamietajcie o tym

Skoro jestescie przekonani, ze to nerwica, to dlaczego jak co poniektórzy wciaz się diagnozujecie? Moja psychoterapeutka uważa,że ciągłe badania, szukania przyczyny złego samopoczucia, karmi nasz strach. Im więcej skupiamy sie na naszych dolegliwosciach tym bardziej są one dotkliwe. Dlatego pewnie ja nie do konca wierze w nerwicę i wciąz sie diagnozuję. I tak jestem w błędnym kole........

Hej Nerwusy!!!!Wieczorek taki sobie. Bylam z matka M w miescie, 2 i pol godziny. Ona nie ma litosci, uwielbia gadac, nawet z nieznajomymi. Nadia na tym wlasnie polega nerwica, caly czas myslimy, ze cos z nami nie tak i za chwile umrzemy, zawal, udar itp. Sami nakrecamy strachy w naszych glowach. Kochani mam pytanko, jak niektorzy z was wiedza mam duze problemy z jedzeniem. Jednak staram sie przelamywac i pytanko czy jak cos zjecie(ja dzis np. kawalek miekkiego, czytaj srodek chleba)to czujecie, ze np. okruszek wam utknal w klatce piersiowej lub za migdalem?Jesli ktos ma podobnie to napiszcie. Dzieki. Slodkich snow buziaki.

No witam, w koncu ktos tu zaglądną missajgon myslałam ze zapomniałas o mnie i o reszcie tutaj. missajgon dzisiaj byłam u lekarza neurologa przpisał mi tabletki dał skierowanie na badania krwi i dał skierowanie na rezonans magnetyczny w poniedziałek musze zadzwonić i umówić się. trochę się boje może nie tego co wyjdzie bo napewno wszystki będzie ok tylko boje się samego tego badania ale jakoś będzie. dam radę tak ogólnie czuję się spoko czasem tylko jakiś mały lęk ale do opanowania dzisiaj nie za dobrze się czułam do wczoraj pozwoliłam sobie i wypiłam cztery piwa lekko mnie szarpło a dzisiaj miałam kaca i lekkie zawroty głowy i ogólny lęk ale dałam rade jakoś przeżyłam ten dzien z myślą że jutro jak wstanę będzie lepiej. piszesz że nie lubisz świąt ja uwielbiam! lubie przygotowywać do do świąt już mam choinkę od tygodnia wszystkie ozdoby powyciągane i chciałam dzisiaj przystroić balkon ale przy końcu jak już byłam to zerwały mi się te światełka i nic z tego nie wyszło jak nabierze mnie ochota to jutro na nowo je zawieszę tak to u mnie wszystko ok. sciągnełam sobie kilka filmów z internetu i zaraz włanczam jakiś bo w telewizji jak zwykle nic nie leci. kochani ptrzymajcie się cieplutko nie poddawajcie się pamiętajcie że z nerwicą trzeba walczyć cały czas ja cały czas walcze i nie poddam się ! lece oglądać jakiś film potem jeszcze do was zajrzę. pozdrawiam jak wy się dzisiaj czujecie napiszcie coś załamana missajgon aniu nadia i cała reszta o której zapomniałam czekam na was

Hej Nerwusy!!!!Dzis moze byc.M rozwalil pokoj i bedzie sciane poprawial. Wiec czeka mnie sprzatanie, le nic nie szkodzi przyda sie. Lena jakbys byla tyle km od bliskich co ja nie wiem jakbys reagowala na swieta. Napewno nie bedziemy mieli choinki, nie dam 40euro za kawalek drzewa, wiec zostaje przystrojenie tylko pytanie czy mi sie chce?Jak narazie nie. Zaczynam sie zastanawiac czy nie mam dysfagii, dolegliwosc zwiazana z jedzeniem. Czy moze ktos to ma?Dajcie znac. Lena udanego ogladania i poprosze ten przepis na orzechowca!!!I kochana nie bedzie zle z tym badaniem dasz rade!!!A co u reszty naszych nerwowcow:)Buziaki i do jutra.

LENA jakie tabletki Ci neurolog przepisał?? Pytam tak ogolnie bo mi tez przepisałą jakies ale wykupi,łąm tylko uspokajajace bo dała mi tez jakies psychotropy a ja nie chce sie truc tym poza tym az tak zle ze mna nie jest. Dla mnie to troche pomylka przepisywac tsabletki jak nie ma jeszcze badań bo przepisala mi te leki a badanie TK mam dopiero w tym tygodniu. LENA ostatnio tez 4 piwka wypilam i na drugi dzien tez takiego jakby kaca leczylam bo samopoczucie nieciekawe bylo heheh Pozdrawiam wszystkich

Witam was kochani w niedzielne popołudnie u mnie samopoczucie ok tylko pogoda do niczego ba pada deszcz a ja bym chciała żeby był śnieg na święta ale jakoś się nie zapowiada żeby był szkoda!!! EDYTKO ja biorę już od sierpnia CITAL czuję sie po nim naprawdę dobrze. wiesz co nie złośc się że lekarz dał ci tabletki na nerwice jak jeszcze nie ma badań bo z tego co ja wiem to nerwice widać w oczach i po objawach. wiesz co lekarze tez nie bardzo chcą dawać skierowania na TK głowy czy rezonans bo to jest bardzo mocne naświetlanie a to tez jest szkodliwe a więc najpierw chcą sprawdzić czy tabletki pomogą. u mnie tak było pare lat temu jak nerwica pierwszy raz mnie napadła ale ja wyprosiłam lekarza o TK głowy bo bałam sie że będę miała krwiaka (bo krwiaka miała moja mama i na to umarła a więc mi dał) teraz sam od siebie dał mi skierowanie na rezonans ale nie wiem dlaczego powiedział mi że woli być pewien że mi nic nie jest. ja po tabletkach czuję sie super, wiem że żyję a z dnia na dzień jest coraz lepiej. oczywiście czasem mam gorszy dzień ale chociaż wiem że to nic strasznego. powiem ci jeszcze że im wcześnej zaczniesz leczyć nerwice np. tabletkami to szybciej i łatwiej o niej zapomnisz. missajgon kochanie ja nie mam problemu z jedzeniem a więc nie pomogę ci. co u ciebie słychać jak się czujesz? rozumiem cię że jesteś kawał drogi od domu i bliskich i że święta są smutniejsze ale pamiętaj że my jesteśmy zawsze z tobą! a dlczego nie jedziesz na święta do polski??? a co u reszty co u was kochani gdzie się podziewacie!!!! jak przygotowania do świąt??? pozdrawiam i do później czekam na was

LENA ja to rozumiem ale po co wszystkich od razu dawac leki psychotropowe to sa leki o silnym dzialaniu i mega zmulają wiem bo kolezanka je miala to mowila,ze w zyciu drugi raz by sie nie wpakowala w takie za przeproszeniem gówno MIalas TK?? JKa wyglada badanie czy jest sie czego bac i po jakim czasie wyniki>? Czy zle sie po nim czulas bo slyszalalm,ze czasami daja jakis kontrast do zyly?

Witajcie:) Missajgon jestem czas mi tak szybko biegnie nie mam kiedy napisać. Oczywiście w zeszły weekend miałam mega migrenę,a że musiałam w poniedziałek być w pracy to aż się popłakałam z bólu:(. Zawzięłam się i chodzę systematycznie na terapię, jestem nastawiona że ona mi pomoże, muszę tak myśleć. Na styczeń jestem zapisana do ginekologa będę się leczyć, muszę zbadać hormony, bo mam dosyć tej migreny. Do tego mam pilne skieowanie do endokrynologa muszę zbadać tarczyce!!! ........... Edytta ja miałam robiony TK nic nie boli tylko w bezruchu leżysz ok 40minut tyle ja byłam, po kontraście nic mi nie było.

EDYTA ja po citalu czuję się bardzo dobrze wiekszość tych objawów odeszła. tak jak pisze są to leki psychotropowe ale są one bardzo słabe bo np. lekarz mi powiedział że moge przy nim pić alkohol bo one nie są mocne nie uzależniają. kiedyś jak brałam tabletki dawno temu ale jakieś inne to też źle się czułam miałam bardzo dużo skutków ubocznych taż zrezygnowałam z zażywania, sama je przerwałam i to był błąd bo po jakims czasie objawy wróciły i to z podwójną siłą dlatego musiałam wrócić do tabletek ale naprawdę mówię ci poważnie czuję się po citalu bardzo fajnie nie mam żadnych skutków ubocznych i moje obawy przed śmiercia chorobami i te wszystkie fobie z 80% odeszły. nawet codziennie już ich nie biorę bo czasem zapomnę i nic się nie dzieję. nie chce wywoływać wilka z lasu aby tylko te objawy juz je wróciły chce żyć normalnie i mam nadzieję że ta tabletki pomogą mi na zawsze pozbyć się tej francy. a jeżeli chodzi o TK to ja np. leżałam ok 20min. bez ruchu wjeżdżałam do tej maszyny i wyjeżdżałam a kontrastu nie miałam bo lekarz stwierdził że mi nie potrzeba . badania nie ma co się bać to nic strasznego a z tego co pamiętam to wyniki dotałam dwa dni później. jutro ja umówie się na rezonans a czy ktoś z was miał ??? EDYTKO nie martw się badanie jest ok i napewno wszystko będzie dobrze. kochani co u reszty jak zdrówko!!! ANIU a gdzie ty się podziewasz??? jak przygotowania do świąt?? edytko ja u ciebie ??? MISSAJGON halo halo tu ziemia gdzie ty się podziewasz???

Lena u mnie nie ma jeszcze przygotowań do swiąt, tzn wczoaj zrobłam małe zakupy, ale ani nie sprzątam ani nie mam jeszcze ubranej choinki, tak na prawdę to jeszcze nie mamy choinki. Ale jest jeszcze czas. Dziś piekłam pierniczki, ale już zjedzone, jutro upieczemy kolejne:) Missajgon smutne to że święta spędzisz bez rodzinki z Polski bo widać po postach że tęsknisz....trzymaj się dzielnie!!!

NO ogolnie to niby wiem ,ze nie mam sie czym stresowac ale mimo wszystko boje sie,ze cos wyjdzie nie tak, ze spanikuje w trakcie ataku... tego sie boje zreszta czego ja sie ostatnio nie boje... zastraszona jestes w tym zyciu ,ze masakra ciesze sie,ze dzisiaj mi sie udalo w koscieiel wysiedziec 40 minut i nawet u spowiedzi bylam przed swietami hehe

Edytta wiem ze jak jest gorszy moment to żadne słowa zapewnienia że nie ma się czym martwić i stresować to nic nie wart są, ale postaraj się choć troszeczkę powtarzać sobie że będzie ok, musi tak być bo nie ma innego wyjścia. tRZYMAM mocno kciuki za ciebie żebys poczuła się lepiej. Ja na razie nie narzekam, choć nie mogę powiedzieć że jest idealnie, bo jak nie nerwica to problemy gastryczne i ciągle coś mi dolega..

Hej Nerwusy!!!Dzis posprzatalam po malym remoncie, lazienka pomalowana i nawet oki. Tyle tylko, ze zjadlam prawie nic i jest mi slabo. Lena jestem, jestem. Ciesze sie, ze trzymasz sie dobrze, czy juz choinke i ozdoby pozakladalas???Jakies wypieki przygotowalas???Jak pogoda???I poza tym czy Ty czytaszmoje posty, chce przepis na orzechowca hehe!!! Zalamana to fakt tesknie mimo, iz niedawno bylam w Polsce. Wiesz swieta to taki wyjatkowy czas, ze chcialoby sie byc z rodzinka. Kochana co z tymi migrenami???Idzie cos z tym zrobic????Zalamana owsianka jest super na problemy gastryczne. Plynna i ma mnostwo witamin, wiec polecam!!!Jak corcia, zdrowa??? Ofelio jak Ty chcesz sobie pomoc skoro nie wierzysz???Kochana dopoki sobie sama nie pomozesz tzn. zaczniesz brac tabletki to nic,nikt Ci nie pomoze. Moze to troszke brutalnie ale taka jest prawda, wiec kochana wez sie w garsc i zacznij cos robic bo bole same nie mina. Edtyko dasz rade!!!TK nie takie straszne, ja mialam kontrast nic mi po tym nie bylo. Moze nie jest to najprzyjemniejsze badanie, ale np. gastroskopia jest o wiele gorsza wiec glowa do gory i wytrzymasz, my tu trzymamy kciuki!!!!! Kochani dobrej nocki zycze i do jutra. Papaty.

Witam missajgon kochanie oczywiśćie że czytam twoje posty ale cały czas zapominam o ty orzechowcu ale postaram sie dzisiaj wieczorkiem ci napisać tu na forum. ja juz choinke mam balkon przystrojony też i w domu ozdoby też już wyciągniete jeszcze tylko troche posprzątam bo juz większość mam posprzątane. pogoda u nas do bani pada deszcz i jest pochmurnie no napewno nie pogaoda na święta ale cóż nic nie zrobimy. a jak ty się czujesz??? dzisiaj moja koleżanka urodziła córeczke INEZKE moja szwagierka też ma córeczke INEZKE ale ona mam juz 11 lat. ja chyba też zaczne sie starac o dzieciatko bo gadałam z lekarzem i mówił ze moge sie starać nawet przy tych tabletkach. no ale jeszcze dodatkowo pogadam z lekarzem. kochani później wpadne. teraz ide sprzatac .pa

Witam Was Missajgon masz racje, inaczej sobie nie pomoge, musze zaczac sie leczyc, bo caly czas mysle,ze zlapie mnie atak, caly czas jestem spieta, az mam taka szczeke sztywna. Lena mam nadzieje,ze uda sie jak najszybciej z dzidziusiem :) Jak u Was? Ja mam dzis straszne lęki. Powiedzcie mi czym sie kierowaliscie przy wyborze psychologa, czy chodzicie prywatnie, czy na terapie. Ja nigdy nie bylam, nie wiem jak wybrac psychologa, czy udac sie na jakas terapie grupowa? Jestem zielona w tym temacie