Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

spajdercia, 2010-05-25 19:19:39 Hej mam na imie Iwona mam 23 lata i mam problem. otórz od pewnego czasu mam problem z drapaniem nerwowym, nie jest to rozdrapywanie krost, czy strupków ale często jest tak że zaczynam sie drapać po ciele potem nastepuje swego rodzaju łańcuch i całe ciało zaczyna mnie swędzić.ppjawiają sie wtedy ogromne bąble na całym ciele głownie na plecach i nogach. bąble te znikaja po jakimś czasie, do tego jeszcze takie czerwone plamy. jeżeli chodzi o twarz to momentalnie okolice oczu zaczybają puchnąć powieki i pod powiekami( oczy maleją żę wyglądam jak chińczyk) do tego czasem dochodzi puchniecie ust. zazwyczaj bąble na ciele znikaja po 2-3 godzinach natomiast na twarzy potrafią cały dzień sie utrzymać. nie moge jej wtedy dotykac bo automatycznie gorąca sie robi. nie wiem co mam z tym zrobić..myślałam zę to związane z alergią(chociaz nigdy jej nie miałam) więc poszłam do alergologa na wizyte on mi powiedział żę to pokrzywka na tle nerwowym, stresuje się, zaczynam drapać i potem wyskakują mi bąbla. przepisał leki na swędzenie.. brałam je przez miesiąc. ale nawet czasem w trakcie brania ponownie sie to pojawiało. wystarczy że potrze mocniej po ręce a od razu mi sie pojawiają. czasem mam też tak ja by coś mi stało w gardle a co za tym idzie bóle w okolicach mostka, faktycznie mam teraz trudny okres bo bronię prace inżynierską składam na kolejne studia, i sie denerwuje tym wszystkim, czy ktoś może mi pomóc i doradzić?? z góry dziękuje
Witam U mnie też wieje, aż nie mogę patrzeć jak zamiata roślinami w ogrodzie. Tak piszecie o pieskach, że ja też sie pochwalę swoim, ja mam Yorka, a właściwie Yorczkę, cała rodzina jest w niej zakochana :) Miałam wcześniej dalmatynkę i w ogóle byłam zawsze fanką dużych psów, ale ta mała rozbroiła mnie całkowicie, jest prześwietna. Ale takiego Goldenka czy Labradorka to mogłabym jeszcze mieć, to wspaniałe psy. Mała_genia, a jakie masz te pieski ? Ojej, aż cztery, to wesoło musisz mieć he he. Rolnik, świnki to ponoć najinteligentniejsze zwierzatka :) Madziu24, jeżeli będziesz się dalej tak czuła to proponowałabym Ci pójść do psychiatry, po co sie tak męczyć..... Freciu, ja już straciłam sporo kasy na rośliny w tym sezonie i na razie trzymam się z daleka od tego sklepu :)) Ale będziesz miała teraz pięknie jak Ci kwiatuszki zakwitną :) Aga, weź sobie urlop może, odpocznij, zdystansuj się do tej całej sytuacji, szkoda zdrowia na to wszystko. Coś mi się wydaje Aga, ze te Twoje leki nie bardzo działają, może powinnaś je zmienić, porozmawiaj z lekarzem......... Gruszko, ja też lubię jak mam dużo pracy, różnych zajęć ale pamiętaj też o odpoczynku, bo wbrew pozorom takie pracowanie na maxa też później wychodzi.........nerwami :) Krysiu, już niedługo i wnusia będzie u Ciebie rządzić :)) Całusy dla wszystkich.
Gość madzia24
Widzę,ze jest tu Nas dużo kochających pieski;) mala_genia masz aż 4 pieski?kurcze, to świetnie.Podziwiam Cię za odwage,bo pewnie wymagają dużo poswiecenia;)ale pewnie jak to pieski,potrafią się odwdzięczyc. Nati yoreczki też są świetne;)a w jakim wieku jest? Moja sunia,na razie szczeniaczek,więc poświęcam jej mnóstwo czasu.Rozpieszczamy ją z narzeczonym jak się da;) Kurcze,gdyby to samopoczucie było trochę lepsze..a tu ciągle słaba i słaba...Chyba na prawde nie ominie mnie wizyta u psychiatry,tak jak radzisz Nati. Tylko,że z tym czasem to też różnie bywa,praca,studia..no ale chyba będę musiała i na wizytę znalezc,inaczej się wykończe. Spijcie spokojnie i piszcie,co tam u Was;)pozdrawiam;)
Gość mala_genia
Nati ja mam wielorasowe pieski :) jednego mam rasowego rotweilera,kochana suczkę łagodną dla ludzi normalnych ...a reszta to te pieski porzucone ,te które ludziom nie pasowały w mieszkaniach do tapet i firan.U mnie mają jak w raju,one kachają nas bezgranicznie i bezinteresownie . Madziu24 ale wiesz jak te zwierzatka swietnie wpływają na psychikę człowieka?!!! O zwierzętach mogłabym ciagle pisać ,mówic tak jak inni o dzieciach i ich kupkach :) Swoje dziecię już odchowałam ,więc teraz wychowuję naszych *braci mniejszych * pozdrawiam i kolorowych snów życzę. Aha Madziu nie zwlekaj naprawdę z tą wizytą u lekarza naprawdę!!!!Buziaki
Dzień dobry Wszystkim mamom z okazji ich święta Samych Najpiękniejszych Dni ! Mateńka Gdy Cię mateńka przy piersi nosiła Taka w niej była miłość i siła Taka w niej była nadziei troska Chroń moje dziecię.. o Matko Boska Bo serce matki jest jak poduszka którą tulimy do swego uszka. I serce matki z nadzieją czeka By dziecię rosło nam na człowieka By rosło w zdrowiu, szczęśliwe było Żeby ktoś krzywdy nie robił siłą Jaki los czeka.. oto Jej troska Chroń moje dziecię o Matko Boska ! Kiedy wyrośniesz , będziesz bogaty Przynieś z wdzięczności swej mamie kwiaty Jak już Jej nie ma to powiedz z troską Racz Jej dopomóc.. o Matko Bosko ! * Mirosław Józef Wiśniewski Miłego dnia moi kochani.
Wszystkim Mamom wszystkiego najlepszego! :* Ja swojej zrobiłam niespodziankę i wysłałam wspólne zdjęcie z mamą wraz z wierszykiem, który sama stworzyłam - do gazety, ale niespodzianka była, wczoraj ta gazeta się ukazała ;) A u mnie nadal nauka, nauka, nauka i stres, nerwy, ale aby do końca tygodnia, to później już tylko egzaminy w czerwcu co raz, więc nie tak wszystko na raz. Teraz dosłownie trzeci tydzień się ciągnie, gdy codziennie mam jakieś zaliczenie, ciężko jest naprawdę. Pozdrawiam Was i dziękuje za słowa otuchy! Małgosia gratuluję, teraz już wakacje masz, zazdroszczę...;) Iwonka, czy to oznacza, że może zalać Twoją miejscowość? ;/
Mała_geniu, ja tez mogłabym godzinami o psach rozmawiać, u mnie zawsze był w domu pies, najgorsze tylko są momenty jak pies odchodzi, tak jak moja dalmatynka. Jak 3 lata temu zmarła, tak to przezyłam, że już nie chciałam mieć wiecej żadnego psa. Ale......jednak tęskniłam strasznie i znów mam :) Ile masz lat, jeśli można wiedzieć, że już dzieciaczki masz odchowane, moje też już prawie odchowane, syn student, córka 2 klasa liceum. Masz dobre serce kobietko, a te psy przygarnięte, oddadzą ci tą miłość. Wielorasowce, to ponoć najwierniejsi towarzysze. Madziu24, moja sunia ma 1 rok, już niby wyrosła z wieku szczenięcego ale jeszcze figle jej sie trzymają :)) Jest naprawdę super , no ale * każda sroczka swój ogonek chwali * he he he. Lecę do pracy, później do mojej mamy z życzeniami :)
Gość mala_genia
Nati zwierzęta a szczególnie pieski są kochane ,mam jeszcze kocurka .Obowiązków oczywiście jest sporo ,ale to miłe obowiązki bardzo :) w listopadzie odszedł ode mnie jeden piesek -miał nowotwór układu pokarmowego ,a w kwietniu pochowałam 13letnią suczkę i też rak trzustki...ehhh nawet naszych pupilków to pakudztwo nie omija .Ale troska o nich daje mi dużo szczęścia ,chociaż pózniej tak trudno się z nimi rozstawać niestety.Nati jestem po czterdziestce a mój syn za chwilkę skończy 21 lat.
Gość madzia24
Również życzę wszystkim mamom Wszystkiego Najlepszego;) pytam jeszcze raz Kochani, czy u Was tez występuje takie osłabienie?strasznie się martwię,bo to już długo trwa..Do tego jakos kiepsko wyglądam..mam podbite oczy itd..Czy może miec to związek tylko i wyłącznie z psychiką? Pewnie niektóre z Was mają większe doswiadczenie,dlatego liczę na jakąs poradę;).Miłego dnia;)
Gość Iwona P...
,,,,,,Witam;) W kalendarzu - święto Matki, z życzeniami spieszą dziadki. A ja Mamo, dziś w podzięce, za Twe trudy daję serce. Dużo przygód, dobrych wrażeń i spełnienia wszystkich marzeń.WSZYSTKIEGO DOBREGO WSZYSTKIM MAMOM ,,,
Gość Iwona P...
,,,,,Mala-genia witaj,,, ,,Kurcze no nie jest za wesolo w naszym miescie,,,warta rosnie caly czas sluzby ratownicze dzialaja,,,,wlasnie market,,Bierdonka; jest najbizej rzeki,,,,,trwaja caly czas rozmowy co dalej,tak sie boje,,,,
Witam Ja własnie wróciłam z kina :) Moja córcia zaprosiła mnie do kina na film z okazji świeta Mamy. Film był bardzo ładny, pięknie sfilmowana historia miłosna w epoce romantyzmu, a w kinie byłyśmy.............tylko we dwie he he he :) Córka się śmiała, że wynajęła kino na seans indywidualny tylko dla mnie. Myślałam, że w ogóle nie puszczę tego filmu ze względu na tak niską frekwencję tylko zwrócą pieniądze za bilety, ale jednak puścili, także byłyśmy same w całym kinie :) Dostałam jeszcze od moich dzieci klon palmowy, bordowy, chorowałam na niego, sprawili mi wielką radość :) Ja mojej mamie dałam portfel skórzany i parę złotych w tymże portfeliku :) Bardzo miły dzień :) Myślę, że Wy tez mamusie miałyście równie miły dzionek. Mała_genia to jesteśmy w podobnym wieku :) Iwonko, daj znać jak tam u Ciebie z powodzią. Madzia24, ja nie miałam czegoś takiego jak totalne osłabienie, owszem, jak byłam w najgorszym stanie nerwicy to miałam uczucie, że na nic nie mam siły, nie miałam siły nic robić, kompletnie totalne zmęczenie, ale wydaje mi się, że to raczej taka bezsilność wynikająca z wyczerpania psychicznego, stresu, nerwicy a nie takie osłabienie fizyczne, chociaz takie było odczucie. Może u Ciebie jest podobnie. Buziaki dla wszystkich.
Gość mala_genia
Iwonko bądz dobrej myśli ,wiem co to znaczy ten strach ,ja drżałam od soboty do wczoraj,ale mam nadzieję,że u nas najgorsze już minęło .Zobaczysz będzie dobrze ,wszyscy trzymamy kciuki ,pisz nam i odzywaj się !!!!! Nati no to Ci dzieci sprawiły wielką radość naprawdę bo to najpiękniejsza i najbardziej pożądana rośłina na świecie :) Niektóre osoby są zdania, że warto mieć ogród tylko po to, by posadzić w nim klon palmowy... Nati z jakiej części Polski jesteś? pozdrawiam
Gość Dorota W
Witajcie kochani:) Dopiero dzisiaj włączyli mi internet. U nas budują nową obwodnice i z tego co słyszałam to własnie ekipa tej firmy uszkodziła kable telekomunikacji No ale już mam okno na świat więc mogę kilka słów do Was napisać. W tym jakże pięknym dniu --życzę dużo zdrówka spełnienia marzeń i uśmiechu na twarzy wszystkim mamusiom . Oby szczęście Wam sprzyjało a Wasze kochane pociechy przysparzały wiele radości każdego dnia:) Kochani ja dzisiaj jestem padnięta po pracy .Nie mam siły na nic więc nie będę się rozpisywała za wiele ale obiecuję ,że jeśli jutro nic z netem się nie stanie to napiszę kilka słów więcej. Spokojnej nocy kochani:)
Gość Iwona P...
,,Zyczenia urodzinowe dla Dagmarki;).. ,,Samych szczęśliwych dni w życiu, uśmiechu na twarzy słonecznych promyków w pochmurne dni lata zimą i wiosny jesienią, to o czym marzysz by Twoje było a czego pragniesz by się spełniło!Wszystkiego naj..........................:-) -------(--- (---- (--- ( ------ () --() -- () - () -------|| - || - -||--|| -----*~*~*~*~*~} -----@@@@@@@@ -----{~*~*~*~*~*} -----{~*~100lat*~} -----@@@@@@@@ ---------)---------( ---------)---------( --@@@@@@@@@@@ --{~*~*~*~*~*~*~*} --{~*~100lat~*~*~*} --{~*~*~*~*~*~*~*} --@@@@@@@@@@@ -----------)---------( -----------)---------( @@@@@@@@@@@@@@ {~*~*~*~*~*~*~*~*~*~} {~*~*~*~*~*~*~*~*~*~} {*~*~*1oo lat~**~*~*~*} {*~*~*~*~*~*~*~*~*~*} {*~*~*~*~*~*~*~*~*~*} @@@@@@@@@@@@@@ -----------)---------( -----------)---------( --_____,-----------,____ ---________________|