Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gdzie jest wątek Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką

Gość Noni

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że ten wątek jest niedostępny. Był skarbnicą wiedzy.

Sama podczas choroby (IZW leczone przez 11 tygodni w szpitalu, w międzyczasie operacja wymiany zastawki aortalnej na mechaniczną) przeczytałam cały od dechy do dechy, a już wtedy (ponad 2 lata temu) było ok. 190 stron. Dużo mi dały informacje, że z mechaniczną zastawką da się żyć i praktyczne porady z tym związane, biorące się z doświadczenia osób, które cykają...

O własnych doświadczeniach piszę na blogu gdysercecyka.pl

Zapraszam do lektury i kontaktu

Dziękuję i zapraszam częściej 😉

Dobrze jest wiedzieć, że są inni ludzie, którzy przeszli coś podobnego Bo tak naprawdę chorowanie jest trochę tematem tabu w naszym społeczeństwie Ludzie się wstydzą tego co im się przydarzyło i swoje doświadczenia zachowują tylko dla siebie A dla kogoś kogo czeka operacja a potem zmiana dotychczasowego życia, ważne jest żeby dowiedzieć się z czym tak naprawdę będzie miał do czynienia I to nie od lekarzy czy pielęgniarek, których pracą jest edukowanie czy wydawanie zaleceń, czy z informatorów które dają do przeczytania Tak naprawdę człowiek najlepiej uczy się na własnych doświadczeniach ale też od osób, które zmagają się z czymś podobnym Teoria i praktyka nie zawsze idą w parze, a i każdy człowiek jest inny

Oj, byś się zdziwiła, ile nas jest. 🙂 Taki np. Arnold Schwarzenegger, śp. Maria Kaczyńska, czy śp. aktor Robin Williams też mieli operacje serca.  Niestety, brakuje mi wciąż publikacji o doświadczeniach osób dorosłych z wrodzonymi wadami serca, a do takich należymy . Tak jak dwoje wymienionych przeze mnie ludzi.

Będziemy w kontakcie!

Cześć Dziewczyny. Myślałam, że Ewa39 będziesz miała jakieś informacje na temat naszego wątku. Co się z nim stało? Myślę, że wiele osób zostawił cześć swojego życia, żeby nie serca, pomagając innym. A wiele też jak druga Ewa, czy ja dostało wsparcie. Szkoda wątku. Pozdrawiam Wszystkich piszących tam i czytających. Dużo zdrowia i optymizmu!