Gość glenkora1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Cardiomyopathia dilatativa ,dławica piersiowa CCS III ,zespó kardiologiczny x. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 to maja kobiety w okresie menopauzy zespol kardiologiczny x naczynia wiencowe sa czyste a male naczynia przypchane i z tad dlawica piersiowai bole Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość glenkora1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 dzięki .mam czterdzieści lat a menopauze przechodziłam przymusowo 10 lat temu.a problemy z sercem mam od roku .mam kiepskie echo .niestety nie zmam sie na wynikach.dlatego chce się od kogoś zaczerpnąc informacji . Cytuj Odnośnik do komentarza
alutka25 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 chciałabym opisac swoj problem ale niebardzo wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość glenkora1 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 ja tez nie bardzo wiem jak to wszystko opisać .boli dusi a nikt nie moze mi odp. co mi wł.jest i ten wszechobecny lęk............... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 a mialas robiona koronografie lub TK bo ja mialam i na tej podstawie dr postawila diagnoze trz mam dusznice bolesna mam, leki mono-mak i molsidomine i bole sie zmniejszyly rowniesz w ekg wyszlo niedotlenienie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość glenkora1 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 miałam robione wł. wszystki badania. lącznie z styntografią wszystko bez zmian/!!!!a ef mam 30 procent. a wyglądam jak okaz zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość minia Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 to ef moze mialas w czasie ataku ja mialam podobnie kiedy nic sie nie dzialo to jest ok, mam tez kiedu mnie tak dusi cisnienie glupie ja to tak nazywam np: 170/150,ja mam rozpoznane napadowe migotania przedsionkow i chorobe wiencowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość glenkora1 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 nie takie ef mam podczas normalnego badania. moje echo tak wygląda.Lk 5,2 lp 3;1 pk 2.9 tślk 0,9 pmk 1 ao 2;1 zastawka mirtalna E/A 0,6 fala zwrotna 1;DT 180 kurczliwośc ;asynergia skurczu jak w bloku pęczka Hisa ,akineza PMK i sciany przedniej ,hipokineza ścizny bocznej i dolnej EF 30% a jeśli mowa o ciśnieniu to mam minimalnie podniesione .Za to mam ciągle wysoki puls 100/14o Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hela 754 Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witaj *glenkoro 1*. sądzę, że twój pierwszy wpis to są diagnozy postawione przez lekarzy.Czytając te diagnozy oraz twoje echo, to jesteś poważnie chora i na twoim miejscu wybrałabym się na konsultację do bardzo dobrego kardiologa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Basia Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Echo serca: LVdD [cm}]:5,2 LVsD[CM]:3,6 IVSd [cm]1,2 PWd [cm]1,2 LVEdV[cm]129,5 LVEsV[cm]54,4 RVdD[cm]3,0 LA[cm]:3,6 Aorta [cm]:3,2 AortaA [cm]: 2,4 EF[%]:58,0 SF[%]: 30,8 SV : 75,0 CO [l/min]:5,86 Proszę o odczytanie wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość glenkora1 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 tomografia serca poprosze o interpretacje wyniku. LTW-GLTW; ektazja dystylnego odcinka ;w miejscu odejscia od aorty pole powierzchni naczynia 3,7 mm,dystalnie 15,4 mm redukcja światła 75 % GPZ; w ujsciu zwężenie ok. 50% obwodowo zmiany przyscienne .w okolicy koniuszka naczynie słabo wypełnione kontrastem GO - zmiany przyscienne Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi