Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej, drżenie ciała, wysokie tętno i puls

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich. Otoz mam mam prozbe abyscie pomogli mi stwierdzic co tak naprawde mi dolega. Jakis czas temu miałem mały incydent tzn. moj caly dzien to byla nerwuwka, wrocilem wkurzony z imprezy, w dzien poklucilem sie z rodzicami. Wieczorem mialem odebrac mojego ojca z urodzin. Wyjechalem od dziewczyny, aby skrocic sobie droge pojechalem przez las. Zaczelem odczowac dziwny bol w klatce piersiowej. Niestety nie mialem przy sobie telefonu by kogokolwiek zawiadomic. Ledwo dojechalem na miejsce. Wyczolgalem sie z samochodu. Do tego doszlo objawy takie jak: drzenie ciala, wysoki puls, wysokie cisnienie 220/115 . Zabralo mnie pogotowie. W szpitalu zrobili mi wszytskie badania i nie znalezli zadnej przyczyny. Lekarz stwierdzil ze bylo to spowodowane na tle nerwowym. Musze sie przyznac ze lubilem wypic duzo kawe tj. do 6 filizanek i czasami zdazalo mi sie zapomniec o lekach na nadcisnienie. Wszytsko bylo by wpozatku tylko ze nadal czasami odczowam nieuzasadniony bol w klatce, dretwienie konczyn, wzrasta mi ciesnienie i puls. Przed tym incydentem nie mialem takich problemow. Nie wiem czy sie tym przejmowac, czy udac sie do lekarza. Moze poprostu mam jakis uraz na psychice? Prosze o pomoc.
Witaj! Jeśli dalej odczuwasz dolegliwości przydałoby się jednak porobić badania.Rozumiem,że w szpitalu robili badania serca i wszystko było w porządku,ale to bardzo wysokie ciśnienie,powinieneś je przez jakiś czas systematycznie ,codziennie sprawdzać,może masz początki nadciśnienia? Wtedy potrzebne są leki żeby je obniżyć.U lekarza możesz poprosić o skierowanie na TSCH sprawdzić czy wszystko w porządku z tarczycą,bo ona daje różne objawy.Jeśli wszystko będzie ok...pozostaje nerwica,wtedy musisz zdecydować..może warto iść do psychiatry.Ale najpierw zacznij od internisty i zrób badania,trzeba dojść do przyczyny,tak wysokiego ciśnienia nie można lekceważyć .Trzymaj się
Witajcie. Nie wiem czy to coś poważnego, ale wolałam tu napisać bo coś się dzieje z moim sercem. Mniej więcej 5 razy na dzień zaczyna tak szybko, bardzo mocno bić. Trwa to tak około 2 minut. Muszę wtedy głęboko oddychać, żeby przeszło. Mierzę sobie ciśnienie i tętno, mam normalne. Ale w czasie jak serce mi tak szybko bije to tętno gwałtownie wzrasta. Raz miałam nawet 170! Co to może być?
Hej!Jeśliby się okazało że to nerwica to najlepszy byłby psychiatra,który by zdecydował czy potrzebujesz jakis leków,a może wystarczyłyby wizyty u psychologa.Trudno coś powiedzieć dokąd nie będziesz miał badań...a jeśli chodzi o wizyte u psychiatry to przecież nikt się o tym nie dowie,nie potrzebujesz do niego skierowania...Choć większość z nas tu na forum do psychiatry podchodzi jak do każdego innego lekarza :) Misiunia! najpierw badanie serca,takie tętno może byc przy nerwicy,ale trzeba mieć pewność czy to nie coś innego.